Újabb sikeres pályázat a Városi Könyvtárban

 

 

A Szentes Városi Könyvtár 6.802.132 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást kap az  Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Tudásdepó-Expressz – A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési rendszerének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” című pályázati kiírásra benyújtott „Kurca-parti Olvass-show: szövegértésfejlesztő foglalkozások a szentesi könyvtárban” című, TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0049 számú  pályázatának megvalósítására. A projekt támogatásával a 2013-as évben szövegértés-fejlesztési foglalkozások segíthetik a nevelési – oktatási intézmények munkáját.

 

A Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. sikerrel pályázott a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Tudásdepó-Expressz – A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési rendszerének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” című pályázaton.

A pályázati kiírás megfogalmazása szerint : „A konstrukció célja, hogy a könyvtári rendszer jobb hatásfokkal szolgálja a minőségi oktatást, a formális oktatáson kívüli képzést és tanulást, a könyvtári szolgáltatásokkal megvalósítandó olvasási kompetenciák fejlesztését.”

A könyvtár „Kurca-parti Olvass-show: szövegértésfejlesztő foglalkozások a szentesi könyvtárban”, elnevezésű pályázatával vállalta olyan oktatást támogató foglalkozások kidolgozását és megtartását, melyek kapcsolódnak az intézmények nevelési – oktatási programjaihoz, de a könyvtár lehetőségeit kihasználva, annak sajátos eszközeivel, játékos formában, a gyermekekkel együttműködve dolgozzák fel a szükséges ismeretanyagot, ezzel is színesítve az iskolák tanórán kívüli tevékenységét.

A program 2013. január 1-én indult, várható befejezése 2013.december 31.

A foglalkozások egy része, az iskolai nyári szünet alatt valósul meg: korcsoportonként egyhetes szövegértés-fejlesztési tábor (alsó-, felső tagozatos és középiskolás diákoknak).

A projekt közvetlen célcsoportja a 6-18 éves hátrányos helyzetű fiatalok.

A tanév tartalma alatt pedig 8x90 perces drámapedagógiai foglalkozássorozatra kerül sor.

Tervezzük korcsoportokhoz igazodóan kortárs írók meghívását, valamint a pszichoszínház előadásának is helyt kíván adni intézményünk.

 

 

Szentes, 2013. 01. 14.
 

 

.