Szentesen is megalakult a helyi védelmi bizottság

 

 

 

Megtartotta alakuló ülését csütörtökön a Szentesi Járás Helyi Védelmi Bizottsága. A szavazatra jogosult és a meghívott tagokon, valamint a járás polgármesterein túl részt vett az ülésen Huszár Tibor tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, továbbá Kajtár István tű. alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is.

 

 

 

Az ülést vezető dr. Tóth Flórián járási hivatalvezető, a bizottság elnöke megköszönte a hvb-t eddig vezető, most leköszönő elnök, Szirbik Imre, Szentes polgármesterének a több évtizedes munkát, majd elfogadták az ideiglenes szervezeti és működési rendet, amely B. Nagy László, megyei kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnökének jóváhagyásával válik véglegessé.

 

A bizottsági ülésen jelenlévő polgármesterek úgy döntöttek, hogy a járás mindegyik településének: Árpádhalom, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Nagymágocs, Nagytőke, Szegvár, valamint a székhelytelepülés, Szentes polgármesterei tanácskozási joggal részt fognak venni a bizottság ülésein.

 

Szentes, 2013. 01. 31.
 

.