Géppuskatöltény a mederben

 

 

 

Sokan kíváncsiak, hogy mit is rejtett a Kurca-híd alatti mederszakasz. Azt nem is kell írnunk, hogy volt itt bicikli, meg telefon, de fény derült, hogy a híd felújításakor keletkező törmelék is hova került. Hát ide a mederbe.

Szegény kivitelező csak akkor szembesült mindezzel, mikor sikerült a Kurca vizét innen kirekeszteni. A régi beton oszlopok, bazalt kövek milliónyi tégla mindez a fenéken pihent. A tervben úgy írták, hogy hogy 15 cm-es iszapréteg van a meder fenekén, mely viszonylag egyenes. Na ez nem talált!

 

 

 

Markolóval szedték ki ezt a sok-sok törmeléket és iszapot, hogy hozzákezdjenek egy fix alapnak a kiépítéséhez.

 

 

 

A markoló csak szedte-szedte az iszapot és közben egy kilőtt tölténysorra lettek figyelmesek a munkások. Volt még itt rohamsisak is, amit másnap reggelre el is "vittek" az építési területről. A katonát nem találták meg aki használta ezeket, de találtak még egy furcsa "széttört" fémdarabot is (egyesek szerint olyan mintha taposó akna lett volna!). A katonának viszont megtalálták a kitüntetését, melyen az olvasható, hogy a Dél-Alföld Felszabadításáért!

 

 

 

Ezután a kis kitérő után folytassuk az építkezésről: A meder aljára kavicságyat készítettek, melyre 12-15 cm-es betont öntöttek, mely mindez csak azért kell, hogy egyáltalán rá tudjanak menni a területre.

 

 

 

Közben a tervben szereplő beton alapot nem találják, de ezen már nem is lepődtek meg. Ennek ellenére folyik a munka, és hogy haladjanak, már csak a betonnak kell megkötni. (Még mielőtt bárki belekötne :-) fagyálló van a betonban, így biztos nem fog szétfagyni!)

 

 

 

Folyt. köv.

 

Szentes, 2013. 01. 21.
 

 

.