6000 db fürdőjegy a véradóknak

 

 

 

A helyi szolidaritás egy újabb állomásához érkezett. Már hetedik éve, hogy az önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház Véradó Állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorokat. Az akcióhoz ismét csatlakozott a Hungerit Zrt. is.

A vállalat köszönetajándékkal támogatja az önzetlenül segítő véradókat, akik a társadalom egyik legfontosabb éltető anyagát adják az embereknek.

A 6000 db fürdőjegyet és a köszönetajándékot a közreműködők 2013. január 15-én adták át a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztályán sajtótájékoztató keretében.

 

 

 

Dr. Molnár Gyula a Vöröskereszt szentesi szervezetének elnöke elmondta, hogy hét esztendővel ezelőtt hallották, hogy a térségben több  településen is fürdőjeggyel köszönök meg a véradók áldozatát. Ekkor elhatározták, hogy megkeresik ezzel az ötlettel a város vezetését, hogy milyen jó volna, ha nem a környékbe kellene elutazni strandolás céljából a véradóknak, hanem Szentesen maradnának.

 

 

 

Szirbik Imre polgármester támogatólag állt a kezdeményezéshez és a Hungerit Zrt. is csatlakozott köszönetajándék formájában az akcióhoz.

 

 

 

Dr. Furák Ilona a Vérellátó osztály vezetője kérte, hogy ezek a jegyek átruházhatóak legyenek, ugyanis  sok véradó a gyermekének ill. az unokáknak adja, hogy kikapcsolódjanak. Szűcs Szabolcs, a Szentesi Üdülőközpont vezetője elmondta, hogy ez minden további intézkedés nélkül megvalósítható, sőt az Üdülőközpont két hónappal meghosszabbította ezeknek a jegyeknek a beválthatóságát, így az elmúlt évben kiosztott fürdőbelépőket február 28-ig bárki felhasználhatja.

Dr. Szekeres Veronika, az OVSZ Dél- Alföldi régió vezetője és Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt megyei igazgatója megköszönte a nemes felajánlást.

 

 

 

Szentes, 2013. 01. 17.

 

.