Nyögvenyelősen újra legyőztük a Fradit

 

 

 

A szentesi férfi vízilabdásoknak a Fradi óvása miatt kétszer kellett megvernie a zöld-fehér együttest, hogy a három pontot megszerezzék. Az első találkozó is nagy küzdelmet hozott, nem volt ez másképp a tegnapi második összecsapáson sem.

 

 

 

A házigazdák kezdtek jobban, Tóth Péter találatával 1–0-ra vezettek, erre azonban két válasz is érkezett a vendégek részéről, így az FTC minimális előnyével ért véget az első negyed. A második játékrészben a Szentes jobban rákapcsolt, és kiegyenlítette az állást.

Az ötperces szünet után tulajdonképpen minden nulláról, vagyis egálról indulhatott. Ekkor történt, hogy a Fradi egyik játékosánál elszakadt a cérna és a víz fölött megütötte az egyik szentesi játékost. Ezt a bírók súlyos ítélettel honorálták, így 4 perces (végig letöltendő) kiállítás miatt a fél negyedet emberhátrányban kellett játszani a vendég együttesnek.

 

 

 

Nem tudjuk, hogy mi történt ekkor a csapattal, mert igen rosszul használtuk ki ezt az előnyt. Magyarán, meg kellett volna a Fradit szórni góllal, mint a mákos kalácsot mákkal, ellenben, kapufa, mellélövés, egy gól és egy kontra ítélete lett. Ellenben a Fradinak emberhátrányból is sikerült gólt szereznie.

 

 

 

Miután letelt a 4 perc kezdtünk mi is életmagra kapni, ekkor már pontosabban céloztunk, jobban használtuk ki helyzeteiket, és a harmadik negyedet 5–2-re nyertük a fiatal ferencvárosiakkal szemben. Korai volt még azonban hátradőlni, mert az utolsó nyolc percben a Fradi küzdött, nem adta fel, és 10–9-re felzárkózott.

 

 

 

Három pontot ért a hajrában Bálint Gergő gólja, amely 11–9-re módosította az állást. A fővárosiaknak már csak arra maradt ereje, hogy az első találkozóhoz hasonlóan egy gólra csökkentsék a különbséget.

 

Szentesi VK–Ferencváros 11–10 (1–2, 3–2, 5–2, 2–4)

 

Szentes, 2013. 01. 24.
 

.