Ismét ECDL Start a Könyvtárban

 

A Szentes Városi Könyvtár februárban ismét elindítja alapfokú számítástechnikai képesítést adó tanfolyamát, a 4 modulos ECDL Start képzést.

 

 

 Az ECDL rövidítés mögött az angol European Computer Driving Licence - azaz Európai Számítógép-használói Jogosítvány - kifejezés rejtezik. Egy modulokból felépített, gyakorlatias ismeretanyagot ad át és ellenőriz, amely a mindennapok számítógépes feladatait teljes körűen lefedi.

  

Az ECDL Start moduljai az alábbiak

  -» Operációs rendszerek (Windows 7)

  -» Internet és kommunikáció (keresés, levelezés)

  -» Szövegszerkesztés (Word 2007)

  -» Táblázatkezelés (Excel 2007)

 

Az oktatás keddi és csütörtöki napokon 15-18 óra között zajlik, összesen 160 órában a Városi Könyvtár korszerűen felszerelt számítógépes termében. Az egyes modulokat lezáró vizsga a helyi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában lesz megszervezve. 

Könyvtári tagok számára díjmentesen biztosítjuk a tankönyveket, a példatárakat és a gyakorló gépidőt. Az oktatás költsége 350 Ft/óra. A tandíjat 5 hónapon keresztül 14.700 Ft-os részletekben lehet fizetni. A 4 modul sikeres vizsgáját követően a hallgatók hivatalos ECDL Start bizonyítványt kapnak. Az ECDL további moduljainak teljesítésére is mód lesz, várhatóan az ősz folyamán.

  

Az ECDL-ről és a Start-ról az NJSZT  hivatalos honlapja ad további ismertetést: 

  -» http://njszt.hu/ecdl/bizonyitvany/ecdl-start 

 

A képzés részletes időterve további tudnivalókkal ITT tekinthető meg. Jelentkezési lapot a Könyvtárban lehet kérni, de INNEN is letölthető.

 

ECDL - az informatikai írástudás bizonyítványa

 

Szentes, 2013. 01. 23.
 

.