Bajnoki cím védés

 

Balról:  Budai Attila és Barna Lilla; Középen: Hegyes Bertalan és Kis Violetta

 

2013. január 26-án rendezték meg a Budapesten a Táncsport Magyar Bajnokság első versenynapját, amelyen öt kategóriában avattak bajnokot. Délután két órakor kezdődött a program az elődöntőkkel és már ekkor szép számú közönség gyűlt össze a Folyondár utcai Sportcsarnok lelátóján.

 

Azt már a verseny kezdetén lehetett tudni, hogy az öt versenyszámból legfeljebb egyben lehet címvédés, hiszen a többi kategóriában a tavalyi bajnokok nem indultak, vagy már nem indulhattak.

A felnőttek tíztánc versenye volt az a kategória, ahol a tavalyi bajnok is ott táncolt a mezőnyben. Hegyes Bertalan és Kis Violetta (Szilver TSE) egy évvel ezelőtt ugyanazon a napon a felnőttek és az ifik között is megszerezte a tíztánc bajnoki címet, idén azonban már csak a felnőttek között indulhattak, "kinőtték" az ifi korosztályt. A páros az idén is a legjobbnak bizonyult ebben a műfajban a tucatnyi induló közül, a döntőben a standard táncokban a legjobbnak látták őket a pontozók, míg a latin táncokban a második helyet érdemelték ki. Mögöttük az ezüstérmet Budai Attila és Barna Lilla szerezte meg.

 

Az ifjúsági tíztáncosoknál hét páros lépett parkettre a bajnoki címért, közülük négyen tavaly még a juniorok között versenyeztek. A második helyet Balga Kristóf és Palásti Sára Anna szerezte meg.

 

Balról: Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka

 

A 21 éven aluliak standard versenyében a nevezett nyolc páros helyett csak négy indult el, közülük Hegyes Bertalan és Kis Violetta került ki győztesen. A második helyre az első éves ifi Balga Kristóf és Palásti Sára Anna duót pontozták a bírók.

A verseny döntőjében egy ütközés után Palásti Sára Anna kisebb ápolásra szorult, de szerencsére tudta folytatni ezt a versenyt, valamint az időben néhány perccel ezután kezdődő ifi tíztánc latin döntőjében is tudott táncolni.

 

A junioroknál tucatnyi páros indult a latin bajnoki címért, voltak köztük egészen kicsik is, akik tavaly még a gyerek kategóriában versenyeztek és voltak rutinos táncosok is. Az ezüstérmet Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka szerezte meg.

 

 

 

 

.