Debrecenit vacsoráznak szombaton
a férfi vízilabdacsapat tagjai

 

2013. január 19-én a Debrecen csapatát fogadja hazai medencében a Szentesi VK férfi vízilabdacsapata, OB I-es mérkőzésen. Az ötödik helyen álló debreceni csapattól jó volna pontot szerezni és erre minden esélye meg is van a szentesi csapatnak. Pár óra múlva meglátjuk, hogy sikerül-e "megennünk" a debrecenit, vagy a torkunkon akad egy falat?

 

 

 

A héten volt egy másik mérkőzés is, amikor is a férfi vízilabda Vodafone OB I-ben a Szentes a Honvédot fogadta, és bár a hazaiak szerettek volna nyerni, a vendégek győztek (6–9).

 

Szentesi VK–Honvéd 6–9 (0–2, 1–2, 2–2, 3–3)

 

 

 

A hazaiak trénerének, Lukács Dénesnek bejött a jóslata: a Honvédban mindhárom olimpiai bajnok, így Kiss G., Steinmetz B. és Gergely is vízbe szállt. Szentesi oldalról viszont hiányzott a kettős igazolású Hegedűs B., aki a KSI-vel Hollandiában túrázik, illetve a friss (vissza)igazolás, Weszelovszki.

 

 

 

Az esélyek egyértelműen a fővárosiak mellett szóltak, de arra, ami az első két negyedben történt, a legpesszimistább drukkerek sem számítottak. A vendégek magabiztosan játszva lőtték góljaikat egészen 4–0-ig, a lövések pedig Gergelyben haltak el vagy a kapufán landoltak. Valaki meg is jegyezte a lelátóról: ez nem az a meccs, amelyen mi gólt lövünk. Nem lett igaza, mert 15 perc 40 másodperc elteltével Szabó L. végre betalált Gergely hálójába. Ekkorra azonban kis túlzással eldőlt minden, és ugyan a Szentes feljavult, és még több találatot is elért, a különbséget már nem tudta számottevően csökkenteni – pedig Horváth T. még jól is védett.

 

 

 

A hazai szimpatizánsoknak csupán az okozhatott örömöt, hogy a hajrában két hazai nevelésű fiatal is remekelt. Werner megszerezte első OB I-es gólját, és Pellei is bevette a Honvéd kapuját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.