2012. FEBRUÁR

 

Szülők akadémiája

 

Tájékoztató előadás sorozat indult a Klauzál Gábor Általános Iskolában „Az egyenlő esélyért Szentesen” elnevezésű TÁMOP pályázat keretében.

A 2012. február 28-án indult programon elsőként az iskolaérettségről, a beiratkozás előtti tudnivalókról és a legfrissebb iskolaérettségi vizsgálatokról hallhattunk előadást Gurdonné Kovács Helga, a Ped. Szakszolg. vezetőjétől.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 29.
 

Morbid vicc miatt mennie kell a főszerkesztőnek

 

A Szentesi Élet felelős kiadójaként sokakkal együtt megdöbbenve tapasztaltam, hogy a lap 2012. február 24-i számának „Pótfűtés” című rovatában az emberi méltóságot sértő a XX. századi történelem egyik legnagyobb és legsötétebb tragédiájából „viccet” formáló sorokat közöltek.

A fajgyűlölet, az antiszemitizmus, az emberi kiszolgáltatottság és megalázottság valamennyi formáját Szentes város jóérzésű közössége velem együtt elutasítja. Különösen fájdalmas ez, amikor tragédiát szenvedett gyermek emlékét éri a méltatlanság.

Szirbik Imre polgármester közleményét a képre kattintva olvashatja tovább!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 29.
 

In memoriam Kováts Levente (1938-2012)

 

Megrendülten állunk a hír hallatán: elment közülünk iskolánk egyik alapító tanára, volt kollégánk: Kováts Levente.  Személyében jó humorú, kedves, segítőkész embert gyászolunk, aki hétköznapjait csendesen élte, de távozásával annál nagyobb űrt hagyott maga után szívünkben.

 

Diplomáját biológia-földrajz szakon szerezte 1961-ben a Szegedi Állami Pedagógiai Főiskolán. Első munkahelye a Szentes-berki külterületi általános iskola volt. 1965-ben a Deák Ferenc Általános Iskolába helyezték át.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 29.
 

Villanymotorok a raktérben

 

A Szentes Rendőrkapitányság azonnal elfogta azt a 3 férfit, akik 2012. év február hó 28. napon a hajnali órákban egy szegvári telephelyre betörtek és ezzel 315 ezer Ft kárt okoztak.

 

Az elkövetők a betörésből az ellopott holmikkal együtt egy tehergépkocsival távoztak, amikor őket a rendőr járőr igazoltatás alá vonta. Az igazoltatás során a 3 férfi a tehergépkocsi rakterében található nagy mennyiségű villanymotorral és egyéb fém alkatrészekkel nem tudott elszámolni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 29.
 

ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATKOZÁSOK

a 2012/2013. tanévre

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a 2012/2013. tanévre a 2012. május 31-ig hatodik életévet és az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget elérő gyermeküket 2012. április 12-13-án 07.00 és 17.00 óra között írathatják be a lakóhely szerinti kötelező felvételt biztosító vagy a választott általános iskola első évfolyamára.

 

Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy az önkormányzati fenntartású általános iskolák először a körzetükben lakó tanulókat kötelesek felvenni. Előnyben kell részesíteni a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 28.
 

ÓVODAI BEÍRATÁSOK SZENTESEN

a 2012/2013. nevelési évre

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy gyermekük a harmadik életévtől kezdődően óvodai nevelésben vehet részt.

Előjegyzésbe kerülhetnek azok a gyermekek is, akik 2013. május 31-ig lesznek három évesek.

Felhívjuk a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy a közoktatási törvény értelmében gyermekük abban az évben, amelyben ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától (2012. szeptember 1.) napi négy óra időtartamban köteles óvodai nevelésben részt venni. Az ötéves gyermekek beíratásának elmulasztása szabálysértési eljárást vonhat maga után.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 28.
 

UTAZÁS 2012

 

Szentes ismételten képviselteti magát Magyarország legjelentősebb turisztikai seregszemléjén az UTAZÁS kiállításon. Városunk több mint egy évtizede vesz részt e rangos seregszemlén, melyet a társrendezvényekkel együtt több tízezer ember látogat.

Városunk az elmúlt évben készült új standdal, de megújult arculattal várja az érdeklődőket az A pavilon 312/c standján.

Erre az alkalomra készült el a 2012-es rendezvényeket népszerűsítő Eseménynaptár is.

A 28 oldalas kis füzet nem csak szentesi, hanem a kistérségben található nagyobb eseményeket is tartalmazza. A füzet ITT tekinthető meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 28.
 

Vízilabdagála Szentesen

 

A Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK női vízilabdacsapata a LEN-kupa-elődöntő első meccsén holnap 20 órakor az olasz Mediterranea Imperia vendégeként játszik.

Az elődöntőt az olasz Mediterranea Imperia ellen vívják a Kurca-partiak, az első találkozót február 29-én 20 órától rendezik Imperiában, a visszavágót március 7-én Szentesen. A Hungerit-UniBauÉpszer már eddigi LEN-produkciójával jelezte, továbbra is az európai elitbe tartozik.

2012. március 7-én a fiú csapat a Kalo Méh Cs&K Szentesi VK is vízbe száll. A női meccs előtt 16.00 órakor a Debrecen csapatát fogadják a szentesi strandon bajnoki mérkőzésen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 28.
 

 

Szentesiek a szlovén busók földjén

 

Második alkalommal kapott meghívást a szentesi Hunyadiak Örökében Hagyományőrző Egyesület Szlovéniából, hogy egyedüli magyar csoportként képviselje hazánkat a Ptuj-i és a Markovci-i karneválon.

 

Évek óta állandó vendégei a szentesi Télbúcsúztató Karneválnak a szlovéniai busók, de kevesen tudják, hogy szűkebb hazájukban, Ptuj városában és környékén idén 52. alkalommal rendezte karnevált.  A város, a rendezvény minőségének és léptékének köszönhetően, évek óta tagja az Európai Karneválvárosok Szövetségének, ami igen komoly rangot jelent.  A szentesi csoport tavaly már bemutatkozott Szlovéniába és a korhű lovagi vérteknek valamint a tűzfújóknak köszönhetően olyan jó benyomást tettek a szervezőkre, hogy idén ismét szívesen látták a kalandozó magyarok kis csapatát.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 28.
 

Folytatódik a Szentesi Dumaszínház

 

2012. április 12-én folytatódik a Szentesi Dumaszínház a Szentesi Művelődési Központ szervezésébe. Ezen az estén a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Aranyosi Péter szórakoztatja a közönséget.

A megszokott jegyárusító helyeken 1800,- Ft-os áron vásárolható belépő a rendezvényre.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 28.
 

Nőnapi Gálaműsor

 

Nőnap alkalmából Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ közös szervezésében láthatjuk 2012. március 8-án a Megyeháza dísztermében a 2 szoknya 1 nadrág Társulat műsorát, melyre a belépés díjtalan!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 28.
 

FÉNY – JÁTÉKOK

 

2012. március 12-én FÉNY – JÁTÉKOK címmel láthatjuk a Szentesi Művelődési Központ Pódium bérletének következő előadását melyben Nagy Anna és Huszárik Kata színművészek előadásában LÁZÁR ERVIN (felnőtt) műveiből hallhatunk részleteket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 28.
 

48-as Honvéd Tavasz Kupa Lövészverseny

 

A Kontavill Lövészklub és a Szabadidős Sportklub Szentes, 2012-ben is megrendezi szokásos tavaszi légfegyveres lövészversenyét a Magyar Forradalom és Szabadságharc tiszteletére.

A rendezvényen részt vehet, aki a kitűzött időpontban a helyszínen jelentkezik.

A verseny helye: Kontavill légfegyveres lőtér Szentes Ipartelepi út. 14 sz. ideje: 2012. március 10. szombat, 09 órától. Nevezési díj: nincs!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 27.
 

Olimpia 2012

 

A Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Kft. Gyermekkönyvtára „Soha nem adom fel!” – Olimpia 2012 vetélkedőt szervez 2012. március 1 és 2012. október 10. között. 5-10. osztályos tanulók kétfős csapatainak jelentkezését várják!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 27.
 

Meghívó gobelin kiállításra

 

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2012. március 4 - március 11-ig a Művészetek Házában (6600 Szentes, Petőfi Sándor utca) látható GOBELIN kiállításra.

Megnyitó: Március 4. vasárnap délután 5 órakor.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 27.
 

MUCSI GERGŐ HANGVERSENYE

 

MUCSI GERGŐ ÜTŐHANGSZERES MŰVÉSZ HANGVERSENYE – KOMOLYZENEI EST 2012.03.02. (péntek) 19 óra

Nagy örömünkre szolgál, hogy az évadban, immár másodjára ajánlhatjuk figyelmükbe a zeneiskola művész- tanárainak kiemelkedő produkcióit.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 27.
 

Vár a Deák vár!

Nyílt hét a Deákban!

 

2012. március 5-től 8-ig szeretettel várják az érdeklődő szülőket és leendő elsősöket a Deák Ferenc Általános Iskolába a tanító nénik.

A képre kattintva megtekinthető az iskola nyílt hetének programja, valamint az iskolaismertető, hogy a beiratkozás előtt képet kapjanak a szülők az itt folyó oktatásról és az első osztályok pedagógusairól.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 27.
 

Ahoy Sailor!

 

A Deák Ferenc Általános Iskola angol tagozatos tanulói szeretettel meghívnak minden kedves szülőt, érdeklődőt és leendő kisiskolást a 2012. március 8-án csütörtökön délután 15.30-kor tartandó angol nyelvű dalos, mesés, táncos előadásukra az iskola tornatermébe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 27.
 

Karneváli videók a Mozaikon

 

Addig is amíg elkészülünk a XI. Télbúcsúztató Karnevál képes összefoglalójával, egy kis nézelődni valót ajánlunk.

A karnevál teljes videó anyaga megtekinthető az újság VIDEÓK rovatában. A délelőtti fellépésektől a felvonulásig és az esti tehetségkutatón keresztül megnézhetik a felvett anyagokat.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 27.
 

Nevezési rekord a XXII. Forray Tornán

 

A szegvári tornacsarnokban nagy érdeklődés mellett zajlott le a XXII. Forray Torna Országos Meghívásos Tornaverseny. A Szegvári Diáksport Egyesület és a Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény mellett az egész község összefogott, hogy vendégül láthassa az ide érkező 40 csapatot.

A legmesszebbről érkezők Budapestről jöttek, a legeredményesebbek a szegedi Arany János Általános Iskola diákjai voltak, s a Forray-s tornászpalánták is felállhattak a dobogóra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 27.
 

Szentesen is futottak a jótékonyság jegyében

 

2012. február 26-ra hirdették meg a Jótékony maratonokat Magyarországon futást. A vasárnapi futást a MARKET Építő Zrt. szponzorálja, ugyanis vasárnap a Team Heart futók által teljesített és igazolt összes kilométer után a cég adományt fizet, amit a Csemete Alapítvány teljes egészében a hátrányos helyzetű gyermekek életének jobbá tételére fordítja.

A szentesi futást Dósai-Molnár Szilvia szervezte vasárnap délután fél kettőre a Széchenyi liget kapujától indulva. Igazán jó futóidővel járult hozzá az időjárás a kezdeményezéshez. Csemete Alapítvány javára gyűjtött kilométerek számát 483,8 km-rel növelték a szentesiek.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 26.
 

A bronzért küzdhetünk

 

Nem tudott belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba a Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata, amely a bajnoki elődöntő harmadik mérkőzésén is vereséget szenvedett. Ismét hajszálnyi volt a különbség, a ZF-Eger 11–10-re nyert.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 26.
 

Tűz volt a tv állomáson?

 

A cikk elején tudatjuk, hogy nem volt tűz, vagyis csak virtuálisan! 2012. február 21-én, 22-én és 23-án szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a Szentesi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság a szentesi TV toronynál, mindhárom szolgálati csoport számára. A gyakorlat során a tűzoltók megismerkedtek a kritikus infrastruktúra részét képező létesítménnyel, és annak tűzvédelmet érintő sajátosságaival.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 26.
 

200 millió dollár turisztikai fejlesztésre

 

Akár 200 millió dolláros turisztikai fejlesztés is megvalósulhat 2014-tõl Szentesen – jelentették be az önkormányzat, a Szentes SPA & Medical Kft. és a Vitala Group csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A londoni központú befektetési csoport vezetője szerint a világvárosban élők bármennyi pénzt megadnának azért a nyugalomért, ami bennünket körülvesz.

2012. február 12-én a cégcsoport szakértői 8 országból érkeztek - 29 éves tapasztalattal, melyet a különböző projektek kivitelezése terén szereztek több, mint 80 országban - Szentesre, annak érdekében, hogy felmérjék a város adottságait és mindazon természeti és társadalmi körülményeit, amelyek lehetővé teszik egy integrált turisztikai beruházás lehetőségét.

A sajtótájékoztató teljes videó anyagát a fenti képre kattintva tekinthetik meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 26.
 

Kidobolták Szentesen, aki fázik reszkessen

 

2012. február 24-25. között ismét megrendezésre kerül a Télbúcsúztató Karnevál. Pétek délután felvonulással hirdették ki a karneváli időszámítást, és Kossuth utca forgalma egy rövid időre le is állt.

Szlovén busók, páncélruhába öltözött lovagok, bohócok és egyéb maskarások felvonulása próbálta elűzni a telet. Egyenlőre sikerült nekik, meg persze jégtörő Mátyásnak, de még szombaton segíteni kell nekik.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 24.
 

Besurranó tolvajt keres a rendőrség

A biztonsági kamera  videója  a tolvajról megtekinthető!

 

Egy szentesi pizzéria iroda helységébe tért be egy hívatlan vendég, aki egy pénztárcával a kezében távozott, a benne lévő 30.000 Ft-al.

 

Természetesen a nyomravezető kilétét diszkréten kezeli a rendőrség és várják azok jelentkezését, akik felismerik a videó felvételen látható tolvajt!

Rendőrkapitányság Szentes Bűnügyi Osztály 6600 Szentes, Kossuth L. u. 43. Tel.: 63/561-310 Az ügy előadója, akit lehet keresni: Nádi Sándor r. főtörzsőrmester

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 23.
 

Elúszott! Nem szakadt meg a rossz sorozat!

 

Pedig úgy indult, hogy megszakad a rossz sorozat, és négy vereség után a szentesiek végre győznek. Remekül kezdtek Kotováék, 3–1-re majd 5–2-re is vezettek, utóbbi állásnál több lehetőség is adódott arra, hogy négy, vagy akár öt góllal is meglépjenek. Ezek kimaradtak, és az egri lányok elhitték, mert elhihették, hogy van esélyük – 5–4-re felzárkóztak.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 23.
 

Márciusi véradások rendje

 

A Dr. Bugyi István Kórház, Szentes és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége minden héten kedden és szerdán délelőtt 7.30-12.00 óráig, és csütörtök délután 14.00- 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.

 

A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetősége véradást  tart ...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 23.
 

Látogatási tilalom a kórházban

 

A Csongrád Megyei ÁNTSZ folyamatosan figyelemmel kíséri az influenza-járvány alakulását Szentes és Csongrád vonatkozásában. A megbetegedések száma a figyelőszolgálat által beküldött adatok alapján megközelítőleg elérte a járványküszöböt.

Ennek értelmében a fekvő betegek és az újszülöttek védelme érdekében 2012. február 24-től látogatási tilalmat vezet be a Dr. Bugyi István Kórház.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 23.
 

Wass Albert - maraton

 

Wass Albert tisztelői 2012-ben ötödik alkalommal szervezik meg a 25 órán át tartó felolvasást az erdélyi író és más magyar írók, költők műveiből. Az összefogás jegyében zajló országos felolvasás 2012. február 24-én, pénteken 18.00-kor kezdődik, és 25-én 19 óráig tart. Szentes is csatlakozik a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében. Helyszín: Pepita Macska Klub (Csongrádi Út 2. Dózsa-ház).

Célszerű 5-6-7 oldalas prózarészletek illetve bármely hosszú versek felolvasásával készülni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 23.
 

Egészségmagatartás és tudatos táplálkozás

 

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a Kiss Bálint Református Általános Iskolába 2012. március 9-i "Egészségmagatartás és tudatos táplálkozás" című ingyenes szakmai programjára.

A délelőtt programja:

10.45 – 11.30: Előadás - Egészségmagatartás és tudatos táplálkozás

Dr. Szakály Zoltán, egyetemi docens, tanszékvezető Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi kar, Marketing és Kereskedelem Tanszék

11.30 – 12.00: Kérdések az előadóhoz

Reformkenyerek és préselt zöldséglevek kóstolása.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 23.
 

Már megvásárolhat a koncertjegy

 

Elővételben már megvásárolható a 2012. március 30-án a Zene-Világ-Zene sorozat keretében megrendezendő DJABE és Steve Hackett közös koncertjének belépőjegye. Különleges VIP jegyek is kaphatók a zeneiskolában melynek részletei megtekinthető a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 22.
 

Meseklub a Gyermekkönyvtárban

 

Február 25-én 10.30-tól 11.30-ig ingyenes mesefoglalkozás sorozat kezdődik a Gyermekkönyvtárban, melyre várják az óvodásokat és kisiskolásokat.

Minden második szombaton mesélnek Nektek manókról, tündérekről, állatokról, félelmetes és barátságos történeteket.

Minden mesénél kapsz egy pecsétet az Útilapudba, amit később, kincsre lehet beváltani. Annál többre, minél messzebb jutottál!

Gyere el a könyvtárba és engedd magad elvarázsolni egy-egy mesével!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 22.
 

Takarítják majd a mirhót

 

 Az Önkormányzat a START Munkaprogram keretében a belvíz elleni védekezésre 45 fő foglalkoztatását pályázta meg. A program év végéig tart és napi nyolc órás foglalkoztatást biztosít. Az Önkormányzat a város belterületén szennyvíz-csatornahálózat kiépítését befejezte, illetve a csapadékvíz elvezető hálózat ingatlanok előtti árok rendszerét is rendbe tette. Azonban a csapadékvíz hálózat részét alkotják a mirhók is, amelyek az ingatlanok végeiben húzódó csapadékvíz szikkasztó funkciót töltenek be.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 22.
 

Néhány óra alatt lebukott a garázs betörő

 

Néhány órán belül elfogta a Szentesi Rendőrkapitányság azt a 37 éves helyi férfit, aki hétfőre virradó éjszaka két garázst is feltört a városban.

A rendőrség ügyeletére hétfőn érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes feltört két szomszédos garázst a Veres Péter utcában, majd azokból gépi szerszámokat, sporteszközöket, bográcsot és fémhulladékot vitt magával. A szentesi nyomozók a helyszíni szemlével párhuzamosan adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként eljutottak egy színesfém felvásárlóhoz, ahol a lopott dolgok egy része elő is került.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 21.
 

Köszi Google! "barmok -> Hajrá magyarok"

 

Próbálja ki, hogy milyen tapintatos a Google velünk magyarokkal, mert ha a Google fordító programjába beírja, hogy "barmok" (az angol nyelvhez), akkor azt dobja ki a magyar megfelelőnek, hogy Hajrá Magyarok!

Nem egyedüli az eset mert a Bing is képes ilyen tréfára, amikor az "ellenszenves ember" szót akarjuk lefordíttatni vele angolra, akkor a "the Hungarian people" megfelelőt kapjuk! Tehát vigyázzunk a fordító programokkal, mert a jó humorérzékkel megáldott fejlesztők ehhez hasonló tréfákra képesek! 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 21.
 

Robbantották a jeget Szentesnél

 

Négy robbanás rázta fel Szentesnél a tiszai halakat, akik nem kimondottan kirobbanó örömmel fogadták azt. A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katasztrófavédelmi jégrobbantó járőr kiképzést tartott a Szentesnél a tiszai gyakorlótéren.

A kiképzés célja, hogy a Magyar Honvédség katonáinak katasztrófavédelmi felkészítése, illetve a téli rendkívüli időjárási körülmények idején megismerjék a jégrobbantás alapfogásait, a jégen történő robbantási feladatok alapvető szabályait.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 21.
 

Nőnap a Szentesi Üdülőközpontban

 

A Szentesi Üdülőközpont is ünnepli a hölgyeket március 8-án, így 1+1 akcióban meglepheti kedvesét egy wellness csomaggal!

 A csomag tartalma két fő részére:

- a fürdő és wellness teljes szolgáltatásának használata,

- édes élvezet gyanánt, pezsgő,

- egy szál virág, mert mi mindenre gondolunk,

- lágy zene, ingyenes parkolás és térítésmentes internethasználat a fürdő egész területén.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 21.
 

Gazdag lesz a repcetermés a 45-ös főúton

 

Éjfél előtt nem sokkal egy nyerges vontató haladt a 45-ös főúton Szentes felől Kunszentmárton irányába, amikor a síkos úton megcsúszott és lekapott az útról, majd onnan visszatérve a menetirány szerinti bal oldalon lévő útpadkának hajtott ,és az oldalára borult. A jármű repcét szállított, amely a felborulás következtében az úttestre szóródott. A balesetben a sofőr sérült meg súlyosan, kéztöréssel kórházba szállították a mentők.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 21.
 

IDŐ - KÉP

 

2012. február 18-án nyílt meg Dr. Csőregh Éva festőművész kiállítása a Városi Könyvtárban.  A kiállítást egykori osztálytársa Bucsány György nyugalmazott középiskolai tanár, Szentes város díszpolgára ajánlotta az egybegyűlteknek.

A hallgatóságtól érkezet is a kérdés az alkotóhoz, hogy „neked milyen kötödésed van Szenteshez”?

- Itt születtem, és szentesinek vallom magam – hallhattuk a választ, majd jöttek az egykori szentesi emlékek…

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 20.
 

Rácz Niki a 2011-es év ÉV SPORTOLÓJA

 

Szentes sportolói ismételten jól szerepeltek az elmúlt évben, ezért újból találkozhattunk a legeredményesebb szentesi sportolók és sportvezetők köszöntésén a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban 2012. február 18-án délelőtt.

Szirbik Imre polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy ez az év más mint az elmúlt három, mert idén lesz a sportolók egyik legnagyobb próbatétele a nyári olimpia.

A képre kattintva megtekinthető a rendezvény képes és videós összefoglalója!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 20.
 

A hét közepétől újra ellenőriznek!

 

A rendkívüli időjárás miatt elnézőek voltak a parkolásért nem fizető sofőrökkel szemben, de ez nem azt jelentette, hogy ingyenes volt a parkolás Szentesen. A helyi rendelet időjárásra vonatkozó kritériumot nem tartalmaz, így ha esik, ha fúj fizetni kell a parkolásért Szentes központjában.

Valljuk be, hogy gyorsan elterjedt a hír, hogy nincs bünti, ha nem vettünk parkolójegyet, éppen ezért fontos hír, hogy február 22-től újra ellenőrzik a fizetős helyeket.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 20.
 

Traffipax veszély a megyében!

 

2012. március hónapban Csongrád megyében várhatóan az alábbiak szerint települnek sebességmérő berendezések.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 20.
 

Nyitott családi kézműves nap 

 

2012. február 26-án (vasárnap) Nyitott családi kézműves napra várják az érdeklődőket a Művészetek Házába, ahol Varga Anikó designer, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanárának vezetésével ismerkedhetünk meg a művészi textil technikák közül a szitázással. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 20.
 

Szentesi szó-képek Csongrádon 

 

A Magyar Király Páholy a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Szervezete és Szépírói Tagozata, a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. Művelődési Központja, a Faludy György Irodalmi MŰHELY tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2012. február 22-én szerdán 17 órára a Művelődési Központ emeletére (Csongrád, Szentháromság tér 8.) Kruzslicz Pál Szentesi szó-képek „A művelődés szentesi otthonai" című új köteteinek bemutatójára. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 19.
 

Erdélyi diákok a Pollákban 

 

42 diák és 5 kísérő tanár látogatott el a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolába a hét közepén egy pályázat megvalósítása során. A „HATÁRTALANUL” program keretében a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola informatika és elektronika szakos tanulói töltenek 4 napot városunkban.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2.391.320 Ft-os támogatása tette lehetővé, hogy az erdélyi diákok szakmai és kulturális programokon vegyenek részt és ismerkedjenek a magyar diákokkal. A szakmai programok keretében LEGO robotokat építettek és programoztak a tanulók, amelyek a projektbemutatón magyar és román zászlókkal integettek egymásnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 17.
 

Jégrobbantási gyakorlat lesz a Tiszán 

 

Hat évvel ezelőtt volt utoljára jégrobbantási gyakorlat a Tiszán. 2012. február 20-21. közötti napokon bemutatóval egybekötött katasztrófavédelmi jégrobbantás kiképzési feladatot terveznek végrehajtani a Tiszán.

A kiképzés célja, hogy a Magyar Honvédség katonáinak katasztrófavédelmi felkészítése, illetve a téli rendkívüli időjárási körülmények idején megismerjék a jégrobbantás alapfogásait, a jégen történő robbantási feladatok alapvető szabályait.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 17.
 

Tárgyalása előtti éjszaka is lopni ment 

 

Nagyon megkedvelhette Szentes egyik sörözőjét az a 37 éves fábiánsebestyéni lakos, aki az elmúlt évben három alkalommal is betört és hol édességet, hol készpénzt, valamint szeszes italt és cigit is meglovasított.

Éppen emiatt a bűnös cselekménye miatt a Szentesi Városi Bíróság vele szemben elmarasztaló ítéletet hozott első fokon, de fellebbezett a döntés ellen és a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék február 15. napjára tűzte ki az újabb tárgyalás időpontját.

A férfi ezt megelőző éjszaka úgy döntött, hogy fél liter pálinka elfogyasztása után motorra pattan és még egyszer meglátogatja kedvenc sörözőjét.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 16.
 

Pollák szalagavató 

 

2012. február 10-én került megrendezésre a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola szalagavató bálja.

Az iskola műszaki jellege miatt feltételezhető, hogy a nemek aránya nem kiegyenlített :-), így minden évben a nyitó keringő megszervezése jelenti a legnagyobb gondot. Ezt sokan így gondolnák, de a sármos fiatal Pollákosoknak ez nem jelent akadályt, mert más iskolákból importálnak (ha csak egy tánc erejéig is) hölgyeket.

Ha valaki megszokott szalagavatóra vágyik, akkor ő ne a Pollák rendezvényére jöjjön, mert minden évben más-más ötlettel dobják fel az ünnepséget a fiúk. Idén egy sárga Lada gurult a parkettre, melyből nyolcan ugráltak ki. Szóval fergeteges, humorral tűzdelt szalagavató ünnepséggel ünnepeltek a végzős hallgatók.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 16.
 

Tornyok magasában Erdélyben 

 

A Krúdy Gyula Baráti Kör és a Szentesi Művelődési Központ meghívására érkezett Kisgyörgy Zoltán geológus, író, újságíró, publicista, a sepsiszentgyörgyi Háromszék c. lap rovatvezető munkatársa 2012. február 15-én Művelődési és Ifjúsági Házba, hogy legújabb munkáját, a HARANGOSKÖNYV - Tornyok magasában Erdélyben c. könyvét bemutassa a szentesi olvasóknak.

A könyvbemutatón készült videó részletet a képre kattintva tekintheti meg!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 16.
 

Esküvő kiállítás & Konty Show 

 

Közel 50 kiállító mutatta be termékeit a VI. Szentesi Esküvő és Baba-mama Kiállításon (2012. február 11-12.), amely ebben az évben is számtalan új programmal és érdekességgel várta a látogatókat.

Esküvői ruháktól a férfi öltönyökön keresztül a csodálatos limuzinokig számos csodás érdekességet szemlélhettek a látogatók, nem mellékesen látványos bemutatók kíséretében.

Négy menyasszonyi, és egy férfi ruhaszalon mutatta be termékeit a kiállításon látványos keretek között, de olyan programok is akadtak, mint az Esküvői Praktikák, amely során két hölgyet varázsoltak a helyszínen gyönyörű menyasszonnyá. Az esküvői ruha bemutatók mellett egy újszerű program is nagy tömeget vonzott, és igazi élménybombája volt a kiállításnak. A Konty-show-n, egy mesterfodrász hölgy táncosok, fény és hangtechnikai elemek kíséretében varázsolt különleges és extrém hajkölteményeket a színpadon élőben.  A rendezvényen készült képeket és a Konty-Show videó összefoglalóját a képre kattintva tekintheti meg!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 16.
 

Alfától az Omegáig 

 

ALFÁTÓL AZ OMEGÁIG BIBLIAISMERETI BESZÉLGETÉS-SOROZAT veszi kezdetét 2012. február 21. kedden 16 órakor a Kiss Bálint Református Általános Iskola földszinti hittantermében. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének többet tudni a Bibliáról, - akik szeretnének többet tudni a keresztyénségről, - akik szeretnék felfrissíteni korábban megszerzett ismereteiket, és akiknek vannak kérdéseik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 16.
 

 

Szentesen is lehetsz Sztár! 

 

A Klauzál Gábor Általános Iskola nagyszabású tehetségkutató versenyt szervez 2012. március 3-án, szombaton 14 órától az iskola tornatermében. Jelentkezhetnek nagycsoportos óvodások, akik szeretnek énekelni, táncolni, zenélni, bűvészkedni, tornázni vagy bármiben jeleskednek.

Nevezni egyéni vagy csoportos produkcióval február 18-ig lehet az óvó néniknél. Jelentkezési lap letölthető az iskola honlapjáról is: http://ww3.szentes.hu/klauzal

Senki nem távozik üres kézzel!

Készülj, és figyeld a további információkat!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 15.
 

Sajtótájékoztató a Karneválról 

 

2012. február 24-25. között ismét megrendezésre kerül a Télbúcsúztató Karnevál. Egyre több érdeklődő, egyre több támogató, egyre több helyszín, egyre több program. Szombat este 20.00-kor a Sportcsarnokban sztárvendégünk Kocsis Tibor, az X-faktor 2011-es szériájának győztese.

Karnevállal azonos időpontban kerül megrendezésre egy új rendezvény is az I. Farsangi Borvigadalom.

További részleteket tudhat meg a karneválról a sajtótájékoztató videó anyagából!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 14.
 

Deákos rajzok az IH-ban 

 

Több mint 10 éves hagyománya van már a Damjanich János Általános Iskola rajztagozatosainak alkotásaiból rendezett kiállításnak - hallhattuk a 2012. február 14-én megtartott kiállítás megnyitón Kárpáti Lajostól az iskola egykori vezetőjétől.

Az idei tanévtől már nem a Damósok hanem a Deák Ferenc Általános Iskola növendékei folytatják a hagyományt, mert ebbe az intézménybe integrálták a tagiskolát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 14.
 

Szerelmem Erdély – Wass Albert est 

 

2012. február 13-án Wass Albert estre várták az érdeklődőket a Megyeháza dísztermébe. Koltay Gábor rendezését Rékasi Károly adta elő önálló est keretében.

Az előadóest főszereplője nem kifejezetten Wass Albertet, az írót személyesítette meg, hanem egy mai fiatalembert, aki a Wass Albert szövegekben, az író gondolatvilágában búvárkodva, belehelyezkedve a fizikai és lelki értelemben is rendkívül összetett és bonyolult élethelyzetbe, megpróbálja megérteni az író szándékait.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 13.
 

Újra táncház mindenkinek!

 

2012. február 17-én rendhagyó módon pénteken 18 órától találkozhatnak a népzenét, néptáncot kedvelők. Élő zene mellett a Jövőnkért AMI lelkes néptánc pedagógusa - Bagi Ferenc és tanítványai vezetésével és tanításával - újabb táncokat tanulhatnak! A részvétel díjtalan!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 13.
 

Valentin napi készülődés 

 

Valentin napi készülődésre várták az érdeklődőket a Városi Könyvtárba, ahol közös Valentin-napi ajándékkészítés volt a program.

Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol név közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és az utóbbi másfél évtizedben népszerűvé.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 13.
 

Az idő és az Ő mérése

 

2012. február 18-án a Koszta József Múzeumban újra megszólal a zenegép. Már hagyomány, hogy minden évben Zsuzsanna napjához közeledve, Szentesen nem a pacsirta dalolását várjuk, hanem, hogy újra megszólaljon a múzeumban lévő Susanna nevű zenegép. Mivel az ipartörténeti emlék szerkezete egy óramű, így jött az ötlet, hogy egy egyedülálló előadást szervezzenek az időről és az Ő méréséről. A műhelytitkokban és szakmai érdekességekben Vidovics Ferenc órásmester kalauzolja a laikusokat és a műszaki érdeklődésűeket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 13.
 

Farsangi Növendékhangverseny

 

2012. február 16-án rendezi meg a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont Farsangi Növendékhangversenyét. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 11.
 

Két világhíresség látogat el Szentesre!

 

A Hangversenyközpont színpadát már számos világhírű sztár koptatta, most mégis, újra hihetetlen, de megvalósuló álom, hogy két világhíresség látogat el Szentesre! Binder Károly eMeRTon-díjas, Erkel Ferenc díjas zongoraművész, zeneszerző, tanszék-vezető egyetemi tanár.

Nagyformátumú muzsikus, aki tehetségét az új irányzatok, eltérő zenekultúrák, kompozíciós technikák és improvizatív rendszerek szintézisének szolgálatába állítja, nem megfeledkezve saját zenei gyökereiről.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 11.
 

Téli álmát alvó bombát találtak a tóban

 

2012. február 2-án bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére, hogy a város belterületén található horgásztó kotrása közben egy magyar gyártmányú 100 milliméteres srapnelgránátra bukkantak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 10.
 

Programajánló 2012. február-március

 

A hétvégén jelenik meg a Szentesi Programajánló 2012. februári száma, mely a következő hónap programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a következő hónapnak a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

Év elejétől annyiban változik a Programajánló megjelenése, hogy nem a Szentesi Élet Horizont magazinjában olvashatják a következő hónap programját, hanem a FÓR magazinban jelenik meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 09.
 

Folytatódnak a szűrővizsgálatok

 

Előadással és orvosi vizsgálatokkal folytatódik az Egészség a célkeresztben lakossági szűrőprogram. Február 15-én, szerdán 17 órakor a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban tart előadást a prosztata betegségekről dr. Lakatos Ákos urológus főorvos, a tüdőbetegségekről dr. Vigh Mária főorvos, a szájhigiéniáról dr. Bognár Andrea főorvos. Február 18-án, szombaton 10 és 17 óra között a Dr. Bugyi István Kórház Rendelőintézetében ingyenes lakossági szűrések lesznek, köztük prosztata-, tüdőszűrés, allergiológiai és légzésfunkció vizsgálat, valamint szájrák szűrés.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 09.
 

Bugyi István Emlékérem 2012.

 

A hagyományoknak megfelelően adta át Dr. Várkonyi Katalin főigazgató, Dr. Gyenes Ágota orvos-igazgató és Márton Jánosné ápolási igazgató a Bugyi István Emlékérmet Szentesen, 2012. február 2-án. Az ünnepi tudományos ülésen elismerték a Dr. Bugyi István Kórház kiemelkedő tudományos munkát végző munkatársainak tevékenységét is.

Bugyi István Emlékérmet vehetett át ifj. Dr. Kispál Mihály osztályvezető főorvos, Honoris Causa emlékérmet a Németországban élő Dr. Györy Kiss Ferenc, Prof. Dr. Bugyi István egykori tanítványa.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 09.
 

ICIRI - PICIRI KLUB

 

Szeretettel meghívnak minden 2-3 éves apróságot anyukájával a Kertvárosi Óvoda Rákóczi u-i Óvodájába a baba-mama klubba.

A klubfoglalkozás időpontja: 2012. február 14-én (kedden) 16 órától 17 óráig.

A klubfoglalkozás helye: Rákóczi F. u-i Óvoda Szentes, Rákóczi F. utca 46-48.

Program: - Elsősegélynyújtás - orrvérzés, horzsolás, félrenyelés. Előadó: Katona Ágnes mentőtiszt

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 09.
 

Szerelmem Erdély – Wass Albert est 

 

2012. február 13-án Wass Albert estre várják az érdeklődőket a Megyeháza dísztermébe. Koltay Gábor rendezését Rékasi Károly adja elő önálló est keretében.

Az előadóest főszereplője nem kifejezetten Wass Albertet, az írót személyesíti meg, hanem egy mai fiatalembert, aki a Wass Albert szövegekben, az író gondolatvilágában búvárkodva, belehelyezkedve a fizikai és lelki értelemben is rendkívül összetett és bonyolult élethelyzetbe, megpróbálja megérteni az író szándékait és felmutatni azokat az értékeket, amelyek miatt oly fontossá vált ez az életmű az elmúlt húsz évben, önazonosságát, identitását kereső mai világunkban.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 09.
 

Bioglifák a Galériában

 

A Tokácsli Galériában Szabó Csaba Helóta Bioglifák című kiállítása nyílt meg 2012. február 3-án, pénteken, 17 órakor. Kovách Péter református lelkipásztor ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a Bioglifákat. A megnyitó ünnepségen közreműködött Annus Beáta és Hankó György, a VSG Kamarabalett tagjai.

A kiállítás megtekinthető február 25-ig, keddtől-péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 09.
 

 

Jaj úgy élvezem én a strandot... NAA NEEEM!

 

Tetten érték és elfogták a chips zabáló betörőt a strandon.

A Szentes Rendőrkapitányság elfogta azt a férfit, aki az elmúlt hónapban több alkalommal is megkeserítette a strandon lévő büfék üzemeltetőinek életét. Az elmúlt hónapban a szentesi strandnál 4 alkalommal is több büfébe betörtek, ahonnan chipset, csokoládét, üdítő italokat és készpénzt is eltulajdonítottak.

Az utóbbi betörésnél egy szentesi fiatalkorú férfi tettenérését követően elfogásra került. A férfi kihallgatása során valamennyi betörésre vonatkozó, részletes beismerő vallomást tett, ellene a Szentes Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 08.
 

Teltház előtt a ZÓNA

 

2012. február 8-án este 7 órától láthatta a közönség az Őze Lajos Filmszínházban a szentesi származású operatőr, Maczelka Márk közreműködésével létrejött Csernobil öröksége: a Zóna című filmet.

Az alkotók a csernobili atomkatasztrófa 25 éves évfordulóján egy hétig tartózkodtak a helyszínen, interjúkat készítettek az érintett személyekkel, meglátogatták a balesetet szenvedett atomerőművet, és láthatták a kihalt atomvárost, Pripjatyot.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 08.
 

KONTY SHOW

 

Eddig nem látott látványosság lesz a hétvégén megrendezendő Esküvő Kiállításon, ahol hang és fénytechnikai elemekkel, táncosokkal tarkított előadáson Tonomárné Dancsó Erika Mesterfodrász kápráztatja majd el a látogatókat. A KONTY SHOW-ra várnak minden érdeklődőt 2012. február 11-én 17.00 órára a Megyeháza KKK dísztermébe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 08.
 

Nyugdíjas pedagógusok figyelmébe

 

Tisztelettel felhívjuk a szentesi nyugdíjas pedagógusok figyelmét arra, hogy díszoklevél adományozására jogosult az a pedagógus, aki legalább 30 év szolgálati idővel rendelkezik, és 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt kapta óvónői, tanítói, tanári oklevelét.

A Polgármesteri Hivatal Művelődési Irodája a díszoklevél (arany, gyémánt, vas, rubin) adományozásához a jelentkezők kérelmét felterjeszti az illetékes felsőoktatási intézményhez.

A kérelem benyújtásának határideje: 2012. február 27.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 08.
 

Élsportolók köszöntése

 

Aki átélte a sporttal járó kemény munkát, az izzasztó edzéseket, majd az ezt követő sikereket, azok számára örök szerelem marad a sport. Az a sport, amely nem csak a teljesítményeket, az eredményeket jelenti, hanem képessé tesz arra, hogy más munkáját, erőfeszítéseit is megbecsüljük.

Lehet, hogy nem minden sportoló állhat világversenyen a dobogóra, de a sport által egészséges, másik embert megbecsülő, tisztességesen dolgozó, közösségi emberekké válnak.

2012. február 18-án 10.00 órakor kezdődik, azaz ünnepség a sportcsarnokban, ahol az elmúlt év legeredményesebb sportolóinak, edzőiknek, a testnevelőknek, szakvezetőknek munkáját ismerik el.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 08.
 

HARANGOSKÖNYV

 

A Krúdy Gyula Baráti Kör és a Szentesi Művelődési Központ meghívására Kisgyörgy Zoltán geológus, író, újságíró, publicista, a sepsiszentgyörgyi Háromszék c. lap rovatvezető munkatársa 2012. február 15-én 18.00 órakor mutatja be legújabb munkáját, a HARANGOSKÖNYV - Tornyok magasában Erdélyben c. könyvét a Művelődési és Ifjúsági Ház pódiumtermében.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 08.
 

Közeledik a Valentin nap!

 

Közeledik a Valentin Nap! Gondban vagy, hogy mivel kedveskedj barátodnak, barátnődnek?

Segítünk néhány barkács ötlettel! Egy kis papír, textil, néhány öltés és kész a meglepi, amit be is csomagolunk! Nem is gondolnád, milyen egyszerűen! Az sem baj, ha nem vagy ügyes kezű, annál szerethetőbb lesz az ajándék!

Várunk a Városi Könyvtárba (Szentes, Kossuth u. 33-35. Zsinagóga) 2012. 02. 13-án hétfőn 15.30-tól 18-ig. Egy óra alatt bőven kész lesz!

Még egy tuti indok: ingyen van!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 07.
 

Az új világrend a gyógyítás világrendje

 

2012. február 23-án csütörtökön minden érdeklődőt vár a Keresztény Pedagógus Társaság a Művelődési és Ifjúsági Házba Dr. Kellermayer Miklós sejtkutató előadására.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 07.
 

Télbúcsúztató Karnevál Szentesen

 

2012. február 24-25. között ismét megrendezésre kerül a Télbúcsúztató Karnevál. Egyre több érdeklődő, egyre több támogató, egyre több helyszín, egyre több program. Szombat este 20.00-kor a Sportcsarnokban sztárvendégünk Kocsis Tibor, az X-faktor 2011-es szériájának győztese. A rendezvényre a belépés díjtalan.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 07.
 

Árnyékfogó kiállítás

 

Családi hangulatban nyílt meg hétfőn a derecskei Árnyékfogó fotográfiai alkotócsoport 10 éves jubileumi fotókiállítása a szentesi Galéria kávéházban (Petőfi u. 7.).

A Szentesi Fotókör vezetőjétől Nagy Istvántól megtudtuk, hogy sajnos a nagy hó megakadályozta, hogy Derecskéről eljöjjenek a fotósok a kiállítás megnyitójára, de a képeiket már hamarabb elküldték, így a kávéház nyitva tartási idejében megtekinthető a 10 éves Árnyékfogó fotográfiai alkotócsoport kiállítása..

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 07.
 

Budapest - Bamakó Rally élmények 2.

 

Sinka Zsolt hazaérkezett a Budapest - Bamakó Rally-ról az elmúlt napokban. Most közre adjuk élménybeszámolójának következő részét!

Január 23-24-25. Ezek a napok nem nagyon voltak "élmény" dúsak. A pech sorozatunkat nem szakította a senki földjén eltört lengőkar. Nagyon jó terepen voltunk  a Bou Lanoar nemzeti parkban kellett végigautózni a homokon keresztül a sós tavon a dűnéken keresztül.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 06.
 

Agyra gyúrj!

 

A Városi Gyermekkönyvtárban minden héten csütörtökön 14.00 órától "Agyra gyúrj" címmel képességfejlesztő délutánt szerveznek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 06.
 

Halálra verte betegtársát egy férfi a kórház Pszichiátriai Osztályán

 

Halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 34 éves férfit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a fiatalember és áldozata szobatársak voltak a szentesi kórház Pszichiátriai Osztályán. A későbbi sértett, egy 67 éves férfi, hangoskodott a kórteremben vasárnap éjszaka, amit a gyanúsított nem bírt elviselni, ezért őt bántalmazta. A sértett ennek következtében többszörös arc- és orrcsonttörést szenvedett. Az idős férfi néhány órával később elhunyt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a gyanúsított őrizetbe vétele mellett. A férfit rendőrök őrzik a kórházban.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 06.
 

Felrobbant egy kazán Szentesen

 

Egy ember meghalt, amikor egy vegyes tüzelésű kazán felrobbant Szentesen.

A jelenlegi információk szerint az 57 éves férfi tegnap este ment át a szomszédos házba begyújtani a Kéreg utcában. Mivel ott már napok óta nem tüzeltek, feltehetőleg jégdugó alakult ki, ezért a kazán felrobbant. A detonáció következtében a férfi a helyszínen meghalt. A halálesetet felesége a hajnali órákban fedezte fel. A tűzoltóság és a rendőrség szakemberei az idegenkezűséget kizárták. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 06.
 

Hó helyzet Szentesen

 

A mostani mediterrán ciklon okozta „hósokkból” lassan felocsúdhatunk, azonban átmeneti szünet után hétfőn újabb havazás kezdődik a térségben. A számítások szerint ez már kevesebb havat okoz Csongrád megyében. Úgy tűnik, hogy a hóréteg a saját súlya alatt tömörödik, emiatt a cm-ek kevésbé szaporodnak majd az elkövetkező napokban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 05.
 

Zsoldos szalagavató

 

2012. február 3-án rendezte meg a szalagavató ünnepségét a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Szentesen a legtöbb végzős osztállyal rendelkező iskola (12 db) a Zsoldos.

Az ő ünnepük volt az elmúlt héten pénteken mely ünnepségről készült képes összefoglalót a képre kattintva tekinthető meg.

A régen csak 603-as szakmunkásképző, mára már a XXI. század technológiáját oktatja, így az ide járó fiatalok a kor vívmányairól tanulhatnak. Az iskolai fejlesztések közül ki kell emelni a hegesztőműhely adta lehetőségeket, valamint a katonai osztályt és a külföldi szakmai gyakorlatokat és a megnövekedett tanulói létszám miatt jól tudta hasznosítani a megüresedő egykori Petőfi Sándor Ált. Iskola épületét. Mára már szerteágazó lehetőségeket biztosít az iskola a szakmákat tanulók számára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 05.
 

Harc a hó ellen! 

 

Szentesen és a kistérség területén a meteorológiai előrejelzések alapján péntek délutántól jelentős havazás várható! Ez így is történt! Csaknem 10.000-en nézték meg az Időkép oldalon a szentesi webkamera képét, hogy tájékozódjanak a szentesi helyzetről. A Városellátó Intézmény munkatársai folyamatosan tisztítják az utakat és járdákat, de a nagy hideg, a por hó és az erős szél nem segíti munkájukat.

A havazás elmúltával előre láthatólag hétfőn hajnaltól extrém hideg (akár -22 fok) is lehetséges.

      

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 03.
 

Kocsis Tibor a sztárvendég a Karneválon! 

 

Sokáig kérdéses volt, hogy ki lesz az idei Télbúcsúztató Karnevál sztárvendége, de végre kiderült, hogy az egyik tehetségkutató győztese Kocsis Tibor látogat el Szentesre, hogy velünk együtt elűzze a telet.

Jól is jön, az énekes hangszálaival edz is rá, mert ő is tudja, hogy a napok lehulló rengeteg havat és vele együtt a telet nehéz lesz egy koncert alatt eltüntetni, elűzni.

Tibor már nagyon várja a szentesiekkel való találkozást és mindenkit arra csábít, hogy látogasson el az ingyenes rendezvényre!

     

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 03.
 

ELMARAD a TÜCSÖK KLUB! 

 

A rendkívüli időjárás miatt elmarad a 2012. február 5-ére meghirdetett Tücsök Klub, mely a rendezvény Szülinapi bulija lett volna.

Azért senki ne csüggedjen, mert február 12 vagy február 19 - én megtartják a rendezvényt, melyről a Mozaik hasábjain keresztül mindenki értesíteni fognak.

     

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 03.
 

Nem csak az iskolákban ...

az óvodákban is szünet lesz  a rendkívüli időjárás miatt!

 

A rendkívüli időjárás miatt hétfőre és keddre tanítási szünetet rendeltek el a Csongrád Megyei oktatási-nevelési intézményekben.

Szentesen nem csak az iskolákban, hanem az óvodákban és a bölcsödében is szünet lesz, de minden intézményben ügyeletet, azaz (gyermekfelügyeletet) kell biztosítani - tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől.   

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 03.
 

Rendkívüli tanítási szünetet rendelt el a kormánymegbízott

 

A meteorológiai előrejelzésben jelzett rendkívüli hideg miatt hétfőre és keddre tanítási szünetet rendelt el B. Nagy László. A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője a jegyzőknek és polgármestereknek eljuttatott határozatában arra hívja fel a figyelmet, hogy az oktatási-nevelési intézményekben a tanítás nélküli munkanapon is gondoskodni kell a gyermekek felügyeletéről.   

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 03.
 

Gyermek Klub minden héten kedden

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében minden héten Gyermek Klub várja a gyermekeket az Ifjúsági Házba.

A klubban kéthetente filmvetítés (matiné) van a foglalkozáson, majd a következő héten kézműves foglalkozás, melyen akár üvegfestést vagy akár bábkészítést próbálhatnak ki.  

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 03.
 

Farsangi borvigadalom a Karneválon!

 

2012. február 24-25. között kerül megrendezésre a Városi Télbúcsúztató Karnevál. Az esemény részleteiről később adunk hírt, de már tudható, hogy egy új rendezvény társul a karneválhoz.

Ebben az időpontban kerül megrendezésre az első farsangi borvigadalom.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 03.
 

Rendkívüli hideg és hó!

Kijelölt melegedők Szentesen!

 

Szentes Kistérség területén a meteorológiai előrejelzések alapján péntek délutántól jelentős havazás várható, mely vasárnap délelőttig eltarthat. A havazás legerősebb időszaka szombatra tehető, amikor erős széllökések és hófúvások is lehetnek.

A havazás elmúltával előre láthatólag hétfőn hajnaltól extrém hideg (akár -22 fok) is lehetséges.

 

A fentiek alapján kérünk Mindenkit, hogy fokozottan figyeljen oda hozzátartozóira, szomszédjaira, és amennyiben azok nem adnak életjelet, abban az esetben tegyen bejelentést. Lehetőségeikhez mérten tartalékoljanak élelmiszert és tüzelőt erre az időszakra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 02.
 

Változik a 70 évesek kommunális adó mentessége

 

A Képviselő - testület decemberi ülésén döntött - a 70. életévüket betöltött adózók részére - korábban alanyi jogon járó kommunális adó mentesség feltételeinek módosításáról. 2012. január 01-től a 70. életévüket betöltött ingatlan tulajdonosok (haszonélvezők, bérlők) részére csak abban az esetben jár mentesség, ha az adóalany havi jövedelme nem haladja meg a minimálbér 1,5-szeresét, jelenleg a 139.500 Ft-ot.

A mentességre való jogosultságot az adózónak kell bizonyítania.

Ennek hiányában a kedvezmény megvonásra kell hogy kerüljön.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 02.
 

Baba-mama börze Derekegyházon

 

Sokan tervezik, hogy az újéveben nemcsak életüket reformálják meg és egészségesen fognak élni, hanem a környezetüket is rendben fogják tartani. Ezt a legjobb egy nagy szortírozással elkezdeni és a felesleges holmikat a derekegyházi Baba-mama Börzére elhozni. Míg a szülők börzéznek, a gyermekeket játékos programok várják a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Házban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

Szerelmesek hete a strandon

 

Feledje el nálunk párjával a hétköznapok monotonitását. Lepje meg kedvesét Valentin nap alkalmából egy romantikus wellness csomaggal.

A csomag tartalma két fő részére:

- a fürdő és wellness teljes szolgáltatásának használata,

- szerelmi bájital gyanánt, pezsgő,

- édes élvezetként, csokoládé,

- lágy zene, ingyenes parkolás és térítésmentes internethasználat a fürdő egész területén.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

Meghatározó befektető a láthatáron?

 

Szentes Város Önkormányzata befektetés – ösztönzési és városfejlesztési tevékenysége kapcsán olyan nemzetközi cégcsoporttal került kapcsolatba, amelynek projektfejlesztései nemzetközileg elismertek.

A több hónapon át tartó előkészítést követően, a nemzetközi vállalkozás képviselői 2011. augusztus hónapban Szentesre látogattak annak érdekében, hogy személyesen tekintsék meg a településben rejlő lehetőségeket.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

Sikeres volt a "szívmelengető" akció

 

Annyira sikeres volt az Üdülőközpont forralt bor akciója, hogy nem csak a poharakat töltik újra, hanem magát az akciót is. Az elmúlt hétvégén a hideg ellenére sokan melegítették testüket - lelküket a strand "brűg"-jében, ahol forralt bor, vagy forró tehát kortyolgattak a forró vízben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

Daloló pacsirták

 

Szentes szinte valamennyi óvodájából érkeztek “daloló pacsirták” a Klauzál Gábor Általános Iskolába, ahol óvodásoknak verses mondókás délutánt rendeztek. Ezen a délutánon óriási izgalommal és lelkesedéssel mutatták be tudásukat az óvodások.

Ez a program hagyományosan a Petőfi Sándor Általános Iskolába csalogatta a gyerkőcöket, és ezt a hagyományt folytatják a Klauzálban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

Tanári hangverseny

a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

 

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére 2012. január 21-én tanári hangversenyt rendeztek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában.

Évek óta hagyomány Szentesen, hogy a Magyar Kultúra napjáról a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola a hangversenytermében rendezett ünnepi koncerttel emlékezik meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

 

Lőttek a hulladéknak Szentesen

 

Szentesen is tarolt a szelektív csúzli és a hulladékos csocsó a Kurca-parti városban A harmadik Hulladékos játszóházban a hulladékos csocsó és a szelektív csúzli volt a legnépszerűbb; több játékidőt szeretnének a gyerekek, és több ilyen aktív tanulást segítő lehetőséget a tanárok a részvétel után.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

Három iskola közös könyvtári katalógusa

 

Befejeződött a Szentest és kistérségét érintő - három városi általános iskolában megvalósuló fejlesztés, melynek nyomán olyan összehangolt, integrált könyvtári szakszolgáltatási rendszer jött létre, ami a saját könyvtári szolgáltatások bővülése mellett virtuális (elektronikus) közös katalógust és elektronikus könyvtárat is megvalósít.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

Februári moziműsor

 

Az Őze Lajos Filmszínház februári műsorát tekintheti meg a képre kattintva.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

Traffipax veszély a megyében!

 

2012. február hónapban Csongrád megyében várhatóan az alábbiak szerint települnek sebességmérő berendezések.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 01.
 

Újítás az újévben - 3D felvételek a Mozaikon  

 

Már maga a képen található logó el is árulja, hogy milyen újítással készülünk az újesztendőben! Igen, térhatású felvételekkel gazdagítjuk az eddigi 112.000-es fotógyűjteményét a Szentesi Mozaiknak!

Egyenlőre maradjon meglepetés, hogy ez vajon csak fotókat jelent-e, vagy videók is készülnek ilyen technikával, de tény, hogy minél előbb szerezzünk be anaglif szemüveget (piros-cián kék)!

A 3D logó jelzi majd, hogy mely anyagokban található majd térhatású felvétel.

 Katt a képre!

Szentes, 2011. 12. 27.
 

 

.