Morbid vicc miatt mennie kell a főszerkesztőnek

 

KÖZLEMÉNY!

 

A Szentesi Élet felelős kiadójaként sokakkal együtt megdöbbenve tapasztaltam, hogy a lap 2012. február 24-i számának „Pótfűtés” című rovatában az emberi méltóságot sértő a XX. századi történelem egyik legnagyobb és legsötétebb tragédiájából „viccet” formáló sorokat közöltek.

 

A fajgyűlölet, az antiszemitizmus, az emberi kiszolgáltatottság és megalázottság valamennyi formáját Szentes város jóérzésű közössége velem együtt elutasítja. Különösen fájdalmas ez, amikor tragédiát szenvedett gyermek emlékét éri a méltatlanság.

Személyesen is elítélem, és semmivel sem meg magyarázhatónak tartom a vallási, származási és nemzetiségi megkülönböztetés bármely formáját, melyek megaláznak, gyűlöletre uszítanak. A Szentesi Élet felelős kiadójaként tiszteletben tartom a sajtószabadságot és tartózkodom attól, hogy a lap tartalmi kérdéseibe bármilyen módon is beavatkozzak.

 

Ez az eset azonban átlépett minden határt és a történteket nem csak károsnak, hanem olyan szintű elítélendő gondatlanságnak tartom, amikor felelős kiadóként be kell avatkoznom.

Elnézést kérve a megbántottaktól Besenyei Gábort gondatlansága miatt a felelős szerkesztői beosztásából 2012. február 29-i hatállyal felmentettem.

A felelős szerkesztői feladattal Bíró Dánielt a Szentesi Élet munkatársát 2012. március 1-i hatállyal megbíztam.

 

Szirbik Imre

polgármester

 

.