Jégrobbantási gyakorlat lesz a Tiszán 

 

Hat évvel ezelőtt volt utoljára jégrobbantási gyakorlat a Tiszán. 2012. február 20-21. közötti napokon bemutatóval egybekötött katasztrófavédelmi jégrobbantás kiképzési feladatot terveznek végrehajtani a Tiszán.

 

A MH 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóalj, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajó Ezred kijelölt alegysége 2012. február 20-21. közötti napokon bemutatóval egybekötött katasztrófavédelmi jégrobbantás kiképzési feladatot tervez végrehajtani a Tisza folyó 210,440 fkm és 189,500 fkm közötti szakaszán.

 

A kiképzés célja, hogy a Magyar Honvédség katonáinak katasztrófavédelmi felkészítése, illetve a téli rendkívüli időjárási körülmények idején megismerjék a jégrobbantás alapfogásait, a jégen történő robbantási feladatok alapvető szabályait. A fenti kiképzési feladatok érdekében a fent említett folyószakaszokon a kijelölt erők 2012. február 21-én éles robbanóanyagot alkalmaznak.

 

2012. február 21-i bemutató napon az előzetes terveknek megfelelően a Honvédelmi MInisztérium,a Magyar Honvédség Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselőinek megjelenése várható.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 02. 17.

 

.