Erdélyi diákok a Pollákban

 

 

 

42 diák és 5 kísérő tanár látogatott el a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolába a hét közepén egy pályázat megvalósítása során. A „HATÁRTALANUL” program keretében a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola informatika és elektronika szakos tanulói töltenek 4 napot városunkban.

 

 

 

 

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2.391.320 Ft-os támogatása tette lehetővé, hogy az erdélyi diákok szakmai és kulturális programokon vegyenek részt és ismerkedjenek a magyar diákokkal. A szakmai programok keretében LEGO robotokat építettek és programoztak a tanulók, amelyek a projektbemutatón magyar és román zászlókkal integettek egymásnak.

 

 

 

 

 

Másik csoport elkezdte a közös WEB-lap szerkesztését, míg a multimédiás csoport a közös film forgatási és vágási munkájában merült el. Az irodalmi érdeklődésű diákok a Ludas Matyi című színdarab próbái után egy közös színházi előadást varázsoltak a tornaterembe, amelynek hatalmas sikere volt.

 

 

 

 

 

Az erdélyi vendégek a harmadik napon ellátogatnak a szegedi Számítástechnikai Múzeumba, majd a Feszty körképet tekintik meg Ópusztaszeren.

 

 

 

Elutazásuk előtt azonban nem vesznek végleges búcsút a Pollákos tanulóktól, mert ők május végén utaznak Erdélybe, ahol egy 4 napos programon folytatják a közös munkát, ismerkedést.

 

 

 

Szentes, 2012. 02. 17.
 

.