Elúszott! Nem szakadt meg a rossz sorozat!

 

A bajnoki elődöntő második mérkőzésén a Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK női vízilabdacsapata ötméterespárbajban szenvedett 13–10-es vereséget az Egertől. A párharc állása 2–0 a hevesiek javára.

 

 

 

A Hungerit – ahogy mondani szokták – egy többször megnyert meccset bukott el ötméterespárbajban, a vége 13–10 lett az Egernek.

 

 

 

Pedig úgy indult, hogy megszakad a rossz sorozat, és négy vereség után a szentesiek végre győznek. Remekül kezdtek Kotováék, 3–1-re majd 5–2-re is vezettek, utóbbi állásnál több lehetőség is adódott arra, hogy négy, vagy akár öt góllal is meglépjenek. Ezek kimaradtak, és az egri lányok elhitték, mert elhihették, hogy van esélyük – 5–4-re felzárkóztak. A folytatás azonban még mindig jó volt, és Kövér-Kis Rékának a harmadik játékrész 4. percében dobott gólja után már 8–4 állt az eredményjelzőn. Ekkor jobb, magabiztosabb volt a Szentes, de a következő 12 percben nem talált be Gangl kapujába.

 

 

 

A győzelem így is meglehetett volna, mert az utolsónak hitt egri lövés a kapufáról visszapattant a mezőnybe, ám a hazaiaknál gyorsabban eszmélő Antal három másodperccel a vége előtt egyenlített, 8–8.

Az extra játékidőben 1-1 gól esett mindkét oldalon, és jöhettek az ötméteresek. A vendégek az első három büntetőt bedobták, míg a hazaiak csak egyszer találtak be. Ezután a negyedik hevesi büntető már Kelemen Attila lányainak győzelmét jelentette.

 

 

 

A Hungeritnek a folytatásban már nincs vesztenivalója, ám még nincs veszve semmi. Az elődöntőben 2–0-ra vezet az Eger, de három siker kell a fináléba jutáshoz. A csapat tagjai most bebizonyíthatják, hogy tudnak egymásért küzdeni, a városnak, a szurkolóknak, de elsősorban önmaguknak. Lehet, hogy sokan megmosolyognak, de a zsinórban elszenvedett öt vereség után is azt állítom, ez egy jó csapat, játékosai képet pólósok – de ezt végre már győzelemmel is bizonyítani kellene.

 

Szentes, 2012. 02. 23.
 

.