Három iskola közös könyvtári katalógusa

 

 

 

Befejeződött a Szentest és kistérségét érintő - három városi általános iskolában megvalósuló fejlesztés, melynek nyomán olyan összehangolt, integrált könyvtári szakszolgáltatási rendszer jött létre, ami a saját könyvtári szolgáltatások bővülése mellett virtuális (elektronikus) közös katalógust és elektronikus könyvtárat is megvalósít.

 

 

 

A program záróeseményét a konzorciumvezető Kiss Bálint Református Általános Iskolában tartották január 18-án. Az elnyert nyolc millió forintból az iskolák olyan közös könyvadatbázist készítettek, amelyik bármelyik intézményből és az internetről is elérhető és kölcsönözhetővé teszi a könyveiket a tanulók számára.

 

Így az olvasók számára az internet használatával 24 órán keresztül elérhetővé válik a könyvtári szolgáltatások meghatározó része. A közös projekt azon túl, hogy biztosítja a kistérségi diákok esélyegyenlőségét, a korszerű technikai eszközök beszerzésével könnyen használható szolgáltatást nyújt. A fejlesztés során a három iskolai könyvtár a saját oktatási-nevelési intézményének tanítási - tanulási médiatárává, oktatási helyszínévé és kommunikációs centrumává vált.

 

 

 

 A projekt keretében beszerzett 3 könyvtáros tanári és 20 diák munkaállomás ad lehetőséget a digitális technológia korszerű használatára, ezáltal megkönnyítve az információhoz jutást, az élethosszig tartó tanulás és önképzés feltételeit. Kialakult az intézményi honlapok közös katalógusa, mely lehetővé teszi a digitális könyvtári adatbázisok összekapcsolását.

 

 

A szentesi konzorcium adatbázisát az alábbi linken tekinthető meg:

http://94.199.48.18/szentes_konzorcium.htm

 

A program resztvevő intézményei:

Kiss Bálint Református Általános Iskola - konzorciumvezető

Klauzál Gábor Általános Iskola - konzorciumi tag

Deák Ferenc Általános Iskola - konzorciumi tag

 

www.kissbalint.hu

ww3.szentes.hu/klauzal/iskola/

 www.deakdamo.hu

 

Pályázati program kódja: TIOP 1.2.3. Iskolai e-könyvtárak fejlesztése (Három szentesi általános iskola könyvtárainak együttműködésével közös szolgáltatások kialakítása)

 

Pályázati támogatás: 7.999.502,- Ft

 

 

.