2012. OKTÓBER

 

Újra táncház a Dózsa-házban

 

Újra táncházzal várták az érdeklődőket a Dózsa-ház Közösségi térbe. 2012. október 27-én a Suttyomba zenekar élő zenéjére járhattuk a táncot a Szentesi Családsegítő Központ és a Jövőnkért Művészeti Iskola közös szervezésében. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

Mozgásszervi rehabilitációs konferencia

„Határokon átívelő együttműködés a betegek akut ellátása és rehabilitációja érdekében” pályázat keretében

 

A Magyarország Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vezető Partnerként a HURO/0802 AF pályázati kiírás keretében támogatást nyert a „Határokon átívelő együttműködés a betegek akut ellátása és rehabilitációja érdekében” című projekt megvalósítására, melynek alapvető célja a magyar és román koherencia növelése, illetve a határ menti egészségügyi együttműködés megerősítése.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

Felvételiztek a jövő tűzoltói

 

Felvételi napot tartottak a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szentesi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságán.

A tűzoltó pályára felvételt kérő 25 fiatal a kötelező fizikai felmérést követően kézzel írott önéletrajzot készített, majd a felvételi bizottság előtt számolt be arról, hogy miért is szeretne a szervezet tagjai közé tartozni.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

A végéhez közeledik az
Ipartelepi úti kerékpárút építése

 

A kerékpáros közlekedés tekintetében Szentes város kiemelkedő pozícióval büszkélkedhet. Badár Sándor humorista szavaival élve "Sanghaj után Szentesen van a legtöbb biciklis"!

A nagy forgalmú utak mentén kerékpárutak és kerékpársávok építése nagyban hozzájárul e cél megvalósításához, mert ezek létesítése olyan célcsoportok számára is vonzóvá teszi a kerékpározást, amelyek eddig autóval jártak.

Az Ipartelepi úti beruházás alapvető célkitűzése biztonságos kerékpárúti kapcsolat létesítése a város keleti ipar negyede és a város belső lakóterületei között.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

50 perc a 60 helyett!

 

2012. október 27-én a Szentesi Sportiskola a Marostő csapatát fogadta a megyei férfi kézilabda-mérkőzésen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. A megszokott és a szabálykönyvben benne lévő kétszer 30 perces félidők helyett kétszer 25 percet játszottak a csapatok valamilyen oknál fogva.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

A The Voice mentora Szentesen

 

A musical-és jazz színpadokról, és újabban a The Voice című tévéműsorból egyaránt ismert színész-énekesnő Malek Andrea a Művelődési Központ pódiumbérletének első előadásán (2012. október 24-én) édesapjával, id. Malek Miklóssal lépett fel a "Kell néha egy kis csavargás..." című előadásban a Megyeháza dísztermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

„Magad Uram!” az energiatudatosság jegyében

 

2012. október 30-án „Magad Uram!” című szakmai szimpóziumot tartott Szentes Város Önkormányzata az energiatudatosság jegyében, a RENERGY projekt keretében a Megyeháza „zöld termében”.

A résztvevők előadást hallhattak az "Okos mérők"-ről, melyek a vizsgált országokban 90%-ban csökkentették a cégek kintlévőségét. A magas hatásfokú automatizált tüzelő berendezésekről és a LED világítás alkalmazhatóságáról az irodai és közvilágításban.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

A "Kóstolójegyek" jótékony hatása

A Lecsófesztiválozóknak köszöni a Mentőalapítvány!

 

A Hunor Coop Zrt. a szeptember elején rendezett 11. Lecsófesztiválra látogatott vendégek által vásárolt támogatójegyek által újabb adománnyal gazdagodott a Szentes Kistérségért Mentő Alapítvány. A cég a lecsófesztiválon vásárolt támogatójegyekből származó bevételt ugyanakkora összeggel egészítette ki, s az így összegyűlt 200 ezer forintot Mészáros Zoltán, a kereskedelmi cég vezérigazgatója adta át 2012. október 24-én.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

Tücsök Klub tök jó programmal

 

2012. november 4-én vasárnap minden kis tücsköt várnak a következő Tücsök Klubba, ahol a Tücsök Zenekar tök jó programmal készül!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

Halottak napi városi megemlékezés

 

2012. október 31-én koszorúzással egybekötött halottak napi városi megemlékezést tartottak a katonai emlékműveknél. Először az Erzsébet téri I. világháborús emlékműnél, majd a II. világháborús emlékműnél.

Végezetül a Kálvária temető mellett található a II. világháborúban elesett ismeretlen orosz katonák síremlékét koszorúzták meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

Programajánló 2012. november - december

 

A hétvégén jelenik meg a Szentesi Programajánló 2012. novemberi száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

A Programajánlót keresse a FÓR magazinban!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 31.
 

Az önkormányzati rendszer változásai

Lakossági fórum

 

Az Együtt Szentesért egyesület lakossági tájékoztató előadást és fórumot szervez „Az önkormányzati rendszer változásai - közös ügyeink" címmel 2012. november 7-én, szerdán 18 órakor a szentesi Városi Könyvtárban.

Előadók: Szirbik Imre polgármester és Dr. Sztantics Csaba jegyző Jöjjenek el, közös ügyeinket beszéljük meg!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 30.
 

Kosztások a második helyen

a magyar-lengyel történelemversenyen

 

 A szegedi Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület és a Tisza-parti Általános Iskola közös szervezésében 2012. október 26-án negyedik alkalommal került megrendezésre Szegeden a Görgey Artúr történelemverseny.

Az 52 csapatot felvonultató versenyt Zenta nyerte. Második helyen a szentesi Koszta József Általános Iskola tanulói, míg harmadik helyen a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola végzett.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 30.
 

Megyei első, országos kilencedik

 

A megyei 1. helyezés után az országos 9. helyezést szerezte meg a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Sirály nevű csapata a MESZK által szervezett Országos szakmai verseny döntőjében. A budapesti versenyen a 4 fős csapatban az Intenzív Osztály munkatársai közül Oláhné Miczki Edit főnővér, Horváth Zsuzsanna és Varga Annamária szakápoló indult, illetve a csapat kiegészült a Traumatológiai Osztály főnővérével, Antal Erikával.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 30.
 

Imitált veszélyhelyzet, valódi együttműködés

Eredményes volt a gyakorlat szentesi közreműködőkkel

 

Az egyébként eddig teljesen biztonságosan működő műtrágya raktár területén történt baleset okozta veszélyhelyzet felszámolására került sor kedden délelőtt a Hódmezővásárhelyhez közeli Szikáncson. Azt azonban kijelenthetjük, hogy a raktár továbbra is biztonságos, hiszen csak elméleti veszélyre tettek gyakorlati lépéseket a közös gyakorlaton a Katasztrófavédelem és a társszervek szakemberei.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 30.
 

Bíró Jenő Emlékkiállítás

A kiállítás megtekinthető november 8-ig!

 

2012. márciusában búcsúztunk el Bíró Jenőtől és rajongói, tisztelői rá emlékezve rendezték meg emlékkiállítását a Városi Könyvtárban.

Szirbik Imre polgármester köszöntője után dr. Dobos András emlékezett a festőre - "Kedves látogatók, ehhez az asztalhoz jövök, mert minden itt van, melyet Jenő bácsi szeretett. Itt van egy kis tea, pipa és pipadohány, whisky és a kedvenc képe."

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 30.
 

Szentes lesz a legszebb Magyar település?

 

Május óta látható az ECHO TV  „A legszebb magyar település?” című műsora. Szentes 2012. október 28-án volt látható a műsorban. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy szavazatukkal hozzásegíthetik városunkat e cím elnyeréséhez.

Ehhez nem kell mást tenni, mint lájkolni az alábbi facebook oldalon http://www.facebook.com/alegszebbmagyartelepules lájkolják Szentes albumát.

 Segítsenek, hogy Szentes legyen a legszebb magyar település, SZAVAZZANAK SZENTESRE!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 30.
 

Mozdulj rá Czanik Balázzsal!

 

Ingyenes aerobik roadshow állomása érkezik Szentesre 2012. november 17-én.  Minden érdeklődőt várnak az Ifjúsági Házba.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 30.
 

Novemberi moziműsor

 

A szentesi Őze Lajos Filmszínház novemberi moziműsorát a képre kattintva tekinthetik meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Szüreti mulatság a Farkas A. u-i óvodában

 

Igazi szüreti mulatságot tartottak a Farkas Antal utcai óvodában 2012. október 8-án. Forgószínpad szerűen négy helyszínen játszották el a szüret minden mozzanatát a gyerekek. Volt játék, lakoma, szőlőpréselés és mulatság.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 28.
 

Állatok Világnapja a Damó oviban

 

Hagyományaikhoz híven, tízedik alkalommal szervezték meg a Felsőpárton az Állatok Világnapját a Damjanich u-i Óvodában.

"Mondd, szereted az állatokat? Verebeket, rigót, galambot, pintyet, akik a Földön veled élnek, s bundájuk, tolluk melegében nekik is van szívük, csak éppen nem beszélnek."

Assisi Szent Ferenc napja, az Állatok Világnapja alkalmából az állatokat ünnepelték a felsőpárti Damjanich utcai óvodában.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 28.
 

A Fradi megóvta a mérkőzést

Óriási hajrával nyert a Szentesi VK

 

6-2-es negyedik negyedének köszönhetően nyerte meg a Fradi elleni bajnokiját a Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata szombaton a ligeti uszodában.

Nem mondhatjuk, hogy fej-fej mellett haladtak előrébb a gólokban, de végig izgalmas volt a mérkőzés (a második negyed után 5-5-el fordultak a csapatok.).

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 28.
 

Reformáció ünnepi hangverseny

 

A szentesi Evangélikus templomban reformáció ünnepi hangversenyt rendeztek 2012. október 28-án. A hangversenyen közreműködött a Kiss Bálint Református Általános Iskola Tanári Kórusa, a Szent Anna Templom Szkólája, Szunyogh Gabriella (hegedű), Takács Gabriella (fuvola). Vezényelt Farkas Márta, Kocsis Györgyi és Nagy János.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 28.
 

Napraforgók karaoke koncertje

 

2012. október 26-án délelőtt a Kiss Bálint Református Általános Iskolában két koncertet adott a Csongrádi Református Egyházmegye támogatásának köszönhetően a Napraforgók keresztyén könnyűzenét játszó zenekar.

A különleges KARAOKE koncert nagyon tetszett a gyerekeknek, de ez látszik a képeken is. Az együttes elkészített egy DVD-t, melynek segítségével karaoke éneklésre hívja koncert hallgatóit.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 27.
 

Nemzetközi Szenior Úszóverseny - Szarvas

 

A szarvasi Városi Gyógyfürdő 25 méteres medencéjében gyűltek össze a szeniorúszók, hogy összemérjék erejüket. Nemcsak a gyönyörű fürdő, hanem az elektromos időmérés miatt is népszerű ez a verseny, ugyanis az itt úszott idők hitelesíthetők. Több országos csúcs is született a két nap alatt. A csapatok közti versenyben a Szentesi Delfin csapata 2. helyen végzett, 27 egyéni és váltó arannyal s mellette sok egyéb helyezéssel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 27.
 

Kisiskolások közlekedési versenye

 

A Koszta József Általános Iskolában rendezték meg 2012. október 25-én a Kisiskolások közlekedési versenyét.

A szentesi Rendőrség Közlekedésrendészeti osztályának támogatásával kiírt versenyen az általános iskolások 3-4. osztályos tanulói vehették részt. Ebben az évben, sajnos nagyon kevés, 4 csapat nevezett a versenyre. A tanulók forgószínpadszerűen, három csapatban versenyeztek. Korosztályuknak megfelelő tesztlapot töltöttek ki, majd az iskola udvarán található KRESZ-parkban forgalmi szituációban a rendőrök pontozása mellett kellett minél szabályosabban közlekedniük, valamint az ügyességi pályán vetélkedtek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 27.
 

Szentesi példaképek

Csongrád megyei szakemberek a mentőszervezetben

 

A HUNOR mentőcsapatban négy Csongrád megyei szakember is helyet kapott: Kálmán Rajmund tű. őrnagy, Balázs Csaba tű. törzszászlós és Fülöp Gábor tű. törzszászlós a kutatás - mentési komponens tagjai, míg Tátrai János tű. alezredes a Csapat vezetésében kapott helyet, mint műveleti tiszt.

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója díszparancsában az ENSZ minősítést megszerzett szervezetek tagjait példaként állította a Katasztrófavédelem és az önkéntes mentőszervezetek teljes személyi állománya elé.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 27.
 

SZENTESI ŐSZI TÁRLAT

A SZIVÁRVÁNY MŰVÉSZETI ISKOLA TANULÓINAK KÉPZŐMŰVÉSZETI ALKOTÁSAIBÓL A MŰVÉSZETEK HÁZÁBAN

 

Program:

10.00 óra Versek és dalok a Szivárvány AMI tanulóinak előadásában

A tárlatot megnyitja Szemerédi András a Koszta József Általános Iskola igazgatója

10.30 óra Nyitott művészeti nap (szobrászat, üvegművészet, nemezkészítés, festészet) A kiállítás megtekinthető: 2012. november 30-ig.

A rendezvényen a részvétel ingyenes!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 27.
 

Visszatekeri? Itt a téli időszámítás!

 

Ha már a napsütéses órák száma visszavonhatatlanul egyre csökken, legalább az alvással vigasztalódhatunk 2012. október 28-án hajnalban.

Európa országai minden év októberének utolsó hétvégéjén állnak vissza a téli időszámításra: ekkor egy órával visszaállítják az időmérő berendezéseket, visszanyerve a nyári időszámítás tavaszi bevezetésekor elveszített egy órányi időt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 27.
 

Legszebb Magyar Település?

az ECHO TV-n 11.30-kor.

 

Szentesre, a termál kutak városába látogatott az Legszebb Magyar Település? műsor, melyet az ECHO TV-n láthatunk vasárnap 11.30-kor.

A benevezett falvakat, községeket, városokat bemutatjuk, és kiderül, a nézők melyik települést tartják a legszebbnek. A győztes helység egyben a leghíresebb is lehet, hiszen jutalomként 3 hónapon át beszámolnak minden ott történt eseményről különböző műsoraikban.

Vasárnap láthatjuk Szenteset 11:30-kor az ECHO TV-n!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 26.
 

Felsőoktatási ösztöndíjasok támogatása

5 millió 640 ezer 183 diáknak

 

Átadták a felsőoktatási intézményben tanulók szociális támogatását 2011. október 29-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében adták át az önkormányzat szociális támogatását a felsőfokú oktatási intézményben tanulóknak.

Rászorultság esetén pályázati úton lehetett igényelni segítséget. Minden ösztöndíjban részesült tanulónak ha nem is nagy, de segítség az a 15 és 50 ezer forint közötti összeg, melyet akár jegyzetre, könyvre vagy akár az albérletre költhet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 26.
 

12 órás Aerobik és Fitnesz nap

 

2012. október 23-án reggel 8-tól este 8-ig dübörgött a Wellness Colosseum. A 12 órás Aerobik és Fitnesz napon 12 edzésstílust próbálhatott ki a több száz tornázó, de a sláger egyértelműen itt is a szentesi szabadalom, a Nippon Zengo volt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 26.
 

Átadták a PRO URBE díjakat

 

Az 56-os októberi forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepség keretén belül a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ Dísztermében átadták a "PRO URBE" - a Városért emlékérmeket.

Az önkormányzat képviselő- testülete „A Városért” emlékérmet adományozott Kovách Péternek, a Nagytemplomi Református Egyházközség lelkészének, Takács László testnevelőnek, Tarajossy Zsuzsanna főorvosnőnek, Valkai Csabának, a Vasúttörténeti Alapítvány kurátorának, a Családsegítő Központ Tanyagondnoki Szolgálatának, valamint a Szentesi Fotókörnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 26.
 

Újra táncház mindenkinek!

 

2012. október 27-én szombaton 18 órától táncházba várják a fiatalokat és az időseket a Dózsa Háznál. A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola az Ifjúsági Közösségi Tér munkatársaival közösen igyekszik újra meghonosítani Szentesen a táncház mozgalmat. Az őszi szezont ezen a hét végén kezdik, október 27-én este. 18 órától a Tücsök zenekar muzsikál a legkisebbeknek, 19 órától pedig a Suttyomba zenekar szolgáltatja a talpalávalót. A néptánc kedvelőivel Bagi Ferenc néptáncpedagógus foglalkozik. A részvétel díjtalan!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 26.
 

56-ra emlékeztek

 

2012. október 22-én és 23-án sokan emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire a Református Nagytemplom mellett található 56-os emlékhelyen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 26.
 

Bezár télre az 50-es!

 

Mivel rozmárok nem jelezték Szentesre történő látogatásukat :-), ezért 2012. október 29-től az 50 méteres medence téli leállás miatt nem üzemel a Szentesi Üdülőközpontban. A 25 és 33 méteres medencék változatlanul üzemelnek a télen is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Téli szünet a teniszpályán

 

Tisztelt Teniszezők, Vendégek, Sportolók! 2012. október 29. (hétfőn) zárnak a teniszpályák. 2013. május 1-től újra rúghatják a salakot és üthetik a teniszlabdákat a ligeti teniszpályán!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Boksz siker a Junior Magyar Bajnokságon!

 

Az elmúlt héten Egerben került megrendezésre az Ökölvívó Junior Magyar Bajnokság. A Szentesi Kinizsi Ökölvívó szakosztálya két versenyzőt indított a rangos megmérettetésen.

Nagy Dániel egy mérkőzést nyert, de az éremért folyó küzdelemben kikapott a későbbi bajnok debreceni ellenfelétől.

A 80 kilogrammban versenyző Vér Benjámin első mérkőzésén csak két menetet töltött ringben, és döntő fölénnyel győzte le ellenfelét.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Szentesi traffipax térkép frissítve!

Írja meg a Szentesi Mozaik facebook oldalán, hogy Ön hol találkozott traffipaxszal Szentesen!

 

Az év elején "tapasztalat, elmondás és népi hiedelem :-) " útján elkészítettük Szentes Traffipax térképét.

A januárban elkészített térképet bővítettük több ponttal, melyet az alábbi térképen megtekinthet. A Vásárhelyi út hozott több mérőpontot, ahol a megszokásból vezetők előszeretettel belefutnak egy 30.000-es bírságba.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

November 9-én nyit Szentesen a jégpálya

 

Az ősz beköszöntével közeledik az új szezon a jégpályán. A nyitás időpontja 2012. november 9, 16 óra.

Ettől a naptól újra szeretettel várják a sportolni vágyókat a korábbi évekhez hasonló szolgáltatásokkal.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

100 csemete a csemetéknek

Új élet fa átadása a Városházán

 

Évente kétszer (tavasszal és ősszel) facsemetével ajándékozza meg az újszülötteket Szentes városa. Az első esemény óta tízhét év telt el, és erdő lett az azóta elültetett sok kis fából. 2012. október 25-én Szirbik Imre polgármester a Városháza udvarán adta át az Új élet fákat a megjelent családoknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Lábtenisz Magyar Bajnokság Szentesen

 

Lábtenisz Magyar Bajnokságot rendeznek 2012. november 17-18-án a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, melyre várnak minden érdeklődőt. A mérkőzéseket ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

ESSEM, Furakor, Garage Prod koncert

 

Szentesen ismét jól szórakozhatnak a vájt fülű Hip-Hop kultúra képviselői. A dátum és infók röviden: 2012. november 17. 22:00 óra, ESSEM, Furakor, Garage Prod. Azoknak sem kell csüggedniük, akik messziről érkeznek, ugyanis a szervezők hatékony munkájának köszönhetően INGYENES szállás lehetőséget biztosítanak!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Kigyulladt a kollégium teteje

Folyt a vér a földszinten!

 

"Ég a szentesi központi kollégium teteje!" - hallhatta a helyi tűzoltó laktanya ügyeletes diszpécsere 2012. október 18-án 10 óra körül.

A Terney Béla Középiskolai Kollégiumnál a képzelt riasztás beérkezése után már kilenc perccel beavatkoztak a szentesi katasztrófavédelem munkatársai.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Hangulatos gitár muzsika az idősek otthonában

 

Seres Krisztián és tanítványai adtak élő koncertet a Református Idősek Otthonának lakóinak. A koncertet alkalomhoz nem kötötték, a cél az volt, hogy az idősek megismerkedjenek a zenészekkel és egy kellemes fél órát eltöltsenek.

Krisztián elmondta, hogy minden fellépés izgalommal jár, melyet a diákoknak is át kell élni. Ezek a mini koncertek hozzájárulnak, hogy leküzdjék a fellépésekkel járó izgalmakat és színpadi rutint szerezzenek a diákok.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Újra Dumaszínház Szentesen

 

2012. november 15-én folytatódik a Szentesi Dumaszínház a Szentesi Művelődési Központ szervezésébe. Ezen az estén a Mogács Dániel és Kiss Ádám szórakoztatja a közönséget.

A megszokott jegyárusító helyeken 1800,- Ft-os áron vásárolható belépő a rendezvényre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Koszorúslány szépségverseny
az esküvő kiállításon

VII. Esküvő & Baba-mama kiállítás és vásár előzetes

 

Ismét megrendezésre kerül 2013. február 9-10.-én a VII. Esküvő & Baba-mama kiállítás és vásár.

A rendezvény Csongrád Megye egyik legpatinásabb épületében Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban (6600 Szentes, Kossuth tér 1.) kerül megrendezésre.

A kiállítás több mint 350 beépített négyzetméteren fog zajlani, az ország különböző részéről érkező kiállítók részvételével.

A kiállítás mindkét napján folyamatos, színes programokat biztosítanak a szervezők (pl.: esküvői ruha bemutatók, divatbemutatók, élő esküvő/házasságkötés, koszorúslány szépségverseny, konty-show (hajshow), virágkötészeti bemutatók, vőfélyvetélkedők, jégszobor-show, mixer-show, bűvész, bohóc, hárfa előadás, anya-csata, fiatal feleségek versenye stb.)

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Zsoldos gólyákat avattak

 

A Zsoldos Napok keretében rendezték meg az Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola kilencedikes növendékeinek avatását a tornateremben. A diákok félve tekintettek az avatási ceremónia elé, mert ki tudta, hogy mi vár rá.

A kötelező hungaricum egyenruha (az otthonka) nem maradhatott el a rendezvényről, mint ahogy az avató étel és ital sem. Volt olyan osztály melyet csak ketten képviseltek, így amikor három embert kértek egy feladathoz, már bukták a versenyt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Videó Hírlevél 1. - Marketing Klinika

 

A helyi vállalkozások segítsége érdekében Szentes Város Önkormányzata több lehetőséget is biztosít, hogy megvalósítsák céljaikat, több munkahelyet teremtsenek fejlesszék technológiájukat s ezáltal fellendítsék Szentes gazdasági életét.

Bocskay István a polgármesteri hivatal iparipark referense 2009 óta indított Vállalkozói Hírlevele által közel 600 (nem csak helyi) vállalkozás, cég és vállalkozó tájékozódik a szentesi lehetőségekről.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

"Nőuralom" a pályakezdő diplomások között

 

2012. október 9-én, kedden a Városháza emeleti konferencia-termében a pályakezdő diplomás közalkalmazottak és köztisztviselők tiszteletére rendeztek összejövetelt.

A tizenkét pályakezdő között van óvodapedagógus, tanító, szociális munkás, általános orvos, gyógytornász, gyógypedagógus, dietetikus, gyógyszerész, jogász és had- és biztonságtechnikai mérnök. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 25.
 

Hétfőn nem, szombaton fizetni kell a parkolásért

 

Tájékoztatjuk a parkolókat és a lakosságot arról, hogy a 2012. évi munkarend alapján október 22-e (hétfő) pihenőnapnak minősül, ezért a parkolási rendelet szerint, a parkolásért nem kell fizetni (ingyenes). Október 23-a Nemzeti ünnep a parkolás ingyenes. Viszont 2012. október 27-e (szombat) munkanap, a parkolásért fizetni kell.

2012. november 1-én csütörtök (Mindenszentek) a városi piacok nyitva vannak.

November 2-án (péntek) pihenőnap, a parkolás ingyenes, viszont november 10-e munkanap a parkolásért fizetni kell.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 17.
 

Szüreti Bál Derekegyházon

2012. október 21. (vasárnap) 19:00 órától

 

A szüreti bálat Derekegyház Község Önkormányzata megbízásából a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár – IKSZT szervezi. A mulatságot tréfás versengésekkel is színesítik, ilyen például a csőszjáték. A mulatság színhelyét, a nagytermet szőlőskertté alakítják, azaz szőlőfürtöket lógatnak fel mindenfelé. A szüreti szerepköröket (bíró, bíróné, csőszlányok, csőszlegények, kisbíró, táncmesterek) beöltözött szereplők alakítják.  Ha elkapják őket, bíróság alakul és mókás büntetéseket szabnak ki rájuk.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 17.
 

Malek Andreával indul a Pódium bérlet

Korlátozott mennyiségben még lehet vásárolni jegyet az előadásra!

 

2012. október 24-én 19.00 óra kezdettel indul a 2012/2013-as Pódiumbérlet előadássorozat. Elsőként "Kell néha egy kis csavargás..." címmel Malek Andrea műsorát láthatják a Megyeháza dísztermében. Közreműködik: id. Malek Miklós

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 17.
 

Ízes Élet gróf Nádasdy Borbála tollából

 

2012. október 17-én a Városi Könyvtár vendége volt gróf Nádasdy Borbála írónő, akivel Ráfi Dénes középiskolai tanár beszélgetett könyveiről.

Az arisztokrata családból származó asszony Alsóperén született. 6 éves volt, amikor a családot kiűzték ősi birtokáról, Lepsényből. Édesapját, Nádasdy Pált bebörtönözték, édesanyjával és nővérével Balatonalmádiban egy ismerősnél húzódhattak meg, alkalmi munkákból tengődve.

A lehetetlen helyzetben 1957-ben, 17 évesen kényszerült minden nélkül elhagyni hazáját. Ausztriában és Németországban saját lábán kellett megállnia.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 17.
 

Véradás a Zsoldosban és a kollégiumban

 

2012. október 18-án 8.30-11.00 óráig a Ternay B. Kollégiumban szerveznek véradást, nem csak diákok számára.

 

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete 2012. október 25-én 8.00-12.00 -ig a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában véradást szervez.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 17.
 

Virágszínvonalasabb Szentesért

 

A versenyt immár hagyományosan három kategóriában hirdetik meg. A vetélkedés révén, az abban résztvevő intézmények, lakóközösségek és magánszemélyek példát mutatnak a természeti és épített értékek védelméről.  A városlakók büszkén mutatják meg virágos és szép otthonukat, zöldebb környezetüket.

Az ez évi  eredményhirdetésére 2012. október 25-én 10 órakor kerül sor, ahol a díjazottak a helyi szponzorok jóvoltából értékes jutalmakat vehetnek át.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 17.
 

Csernus doki Szentesen

 

2012. október 16-án Dr. Csernus Imre pszichiáter előadására megtelt a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ díszterme de még a szomszédos Zöld teremben is sokan hallgatták a szerelemről és annak démonairól szóló előadást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 16.
 

Sátorállítás a meleg fürdőben

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Gyógyfürdő és Nappali Kórház több évtizede szolgálja Szentes és térsége lakosságának gyógyvizes egészségügyi ellátását. A kupola öt különböző hőmérsékletű medencéje mellett, az udvaron télen sátorral fedett gyógymedence is működik, mely évek óta helyszínéül szolgál az óvodások úszásoktatásának is.

A sátor építését minden év októberében végzik el a kórház szakemberei a szentesi tűzoltók közreműködésével. A sátor felállítására kedvező időjárás esetén 2012-ben október 18-án, csütörtökön délután kerül sor.

A fentiekre tekintettel a Dr. Bugyi István Kórház Gyógyfürdő és Nappali Kórház udvari medencéje 2012. október 18-án nem üzemel. A fürdőzők 2012. október 19-én vehetik ismét igénybe az udvari medencei szolgáltatást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 16.
 

12 ÓRÁS AEROBIK NAP október 23-án

 

2012. október 23-án 12 ÓRÁS AEROBIK- és FITNESS SPORTNAP-ra várnak minden sportolni vágyót a Wellness Colosseumba. A helyszínen bemutatkozik a PRO SKI fitness eszköz is, melyet minimális térítés ellenében kipróbálhat!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 16.
 

Ponty 60 mázsa

 

ltt az Ősz, itt a haltelepítés ideje. A Gerecz Elemér horgászegyesület 2012. október 16-án több helyen is telepített a vizeibe méretes pontyokat ezért a Gerecz tavon és a Pankotai tavon horgászati tilalom lép életbe, ami október 20-án 14 órától szabadul fel. A Kurcán horgászati tilalom nem lesz.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 16.
 

2445-en bicikliztek együtt

Két keréken egészségesebb - Legrand kerékpározás 2012

 

A Legrand vállalat 2012-ben is megrendezte a "Két keréken egészségesebb" programját, melynek lényege egy kis szentesi kerékpározás egy helyen és egy időben.

Idén erre október 15-én került sor a Legrand vállalattól a Csongrádi úti sportpályákig. A szentesi oktatási intézményekből 2445-en gyűltek össze, hogy részt vegyenek a programon.

A cég bemelegítésként egy meglepetés vendéget is hívott, hogy szórakoztassa a kerékpározókat, és ez nem volt más mint Mizu bácsi, azaz Fluor Tomi. Szavaival ZSÍR volt a buli!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 16.
 

Magad Uram! -  az energiatudatosság jegyében

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves kollégáit a „Magad Uram!” című szakmai szimpóziumra az energiatudatosság jegyében, mely a RENERGY projekt keretében valósul meg. Időpont: 2012.10.30. (kedd) 9:00 óra Helyszín: Szentes Megyeháza „zöld termében” (6600 Szentes, Kossuth tér 1.)

 

A program díjmentes, de részvételi szándékukat kérjük előzetesen jelezzék a puskasne@szentes.hu  e-mail címen!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 16.
 

 Szentesi kémia tanár a díjazottak között

Idén is átadták a Magyar Kémia Oktatásért-díjakat

 

Budapest, 2012. október 15. – Tizennegyedik alkalommal adták át a „Magyar Kémia Oktatásáért- díjat” annak az öt kémiatanárnak, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal és elhivatottságukkal hozzájárultak a jövő nemzedékének magas szintű szakképzéséhez, felkarolják és tudásukkal támogatják a tehetséges diákokat.

A díjazottak között Horvát József a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 15.
 

III. HUNRO COOP EXPO

Még lehet jelentkezni az ingyenes kiállítási lehetőségre!

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és cégét a soron következő HunRoCoop Expo rendezvényünkre, amelynek időpontja 2012. október 27.!

Az expo szentesi állomásának helyszíne, ez úttal a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ lesz (6600 Szentes, Kossuth tér 1.).

Ezen az expón is elsődleges szempont, hogy a szentesi és az újszentesi, illetve az említett városok körzetében lévő településeken működő vállalkozások konkrét üzleti kapcsolatokat építhessenek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 14.
 

Csapatversenyben bronzérem

XII. Bitskey Aladár Nemzetközi Szenior Úszóverseny- Eger

 

A Makovecz Imre által tervezett Bitskey uszodában 6 ország 33 egyesületéből érkeztek versenyzők a tizenkettedik alkalommal megrendezett szenior úszóversenyre. A Szentesi Delfin ESC csapata a népes mezőnyben 3. helyen végzett a pontversenyben. A rendező Egri Szenior Úszó Klub idén ünnepelte 20 évét, s ez alkalomból a verseny első napját követő közös vacsorán egy hatalmas uszodát ábrázoló tortával lepték meg a verseny résztvevőit.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 14.
 

Betegszállító autó karambolozott Szentesnél

 

Négyen megsérültek, amikor egy betegszállító autó karambolozott a 451-es úton Szentes és Csongrád között szombat délelőtt.

Egy személygépkocsi – feltehetően a követési távolság helytelen megválasztása miatt – hátulról beleszaladt a Szentes felé tartó betegszállító járműbe. A betegszállító három utasa és a gépkocsi egy utasa sérültek meg könnyebben.

A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt fél pályán lezárták.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 13.
 

53 óvónő látogatott Szentesre

 

 Környezetünkért Óvodai Egyesület őszi programja keretében 53 óvónő érkezett Szentesre, hogy megnézzenek egy tipikus alföldi várost.

Az ország minden részéről érkező óvópedagógusok látogatást tettek a program házigazda Szent Anna Utcai Csicsergő „Zöld Óvoda” óvodában.

A Kurca- partján fekvő óvoda sajátos természeti környezetben található. A nagy alapterületű, fás, füves udvarrészek minden évszakban gazdag lehetőséget biztosítanak a levegőzésre, a testmozgásra, a megfigyelésekre, minden korosztály számára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 13.
 

Kacat bazár a Dózsa-házban

 

Kacat bazárt rendeztek a Dózsa-ház Közösségi Térben 2012. október 13-án délelőtt. Csak nevében kacat bazár ez a vásár, mert rengeteg hasznos holmit hoztak az eladók. Gyermekruhák, játékok, kiscipők és sok-sok érdekesség (pl. kaktuszok) várták a vásárlókat.

Már régóta tervezték hasonló rendezvény megszervezését a Közösségi tér munkatársai, de mostanra körvonalazódott, hogy pontosan mikor lenne jó vásárlóknak és eladóknak egyaránt. Minden hónap második szombatján várja a bazárlátogatókat a vásár a tervek szerint, de a pontos időpontokat figyeljék a Szentesi Mozaik internetes újságban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 13.
 

Lefagyott a Pesti Fitbalance a Zengo-tól

 

Szó szerint tényleg szabályosan lefagyott a Budapesten megrendezett Fitbalance fitnesz expo, amikor a Nippon Zengos hölgyek elkezdték bemutatójukat.

2012. október 7-én a Millenáris Parkban rendezték meg Magyarország legnagyobb fitnesz expo-ját a Fitbalance-t. Erre a rendezvényre kapott meghívást Brezovai Sándor karate mester és zengo-s csapata.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 12.
 

Ünnepeljünk legendás művészekkel!

Makám Zenekar ünnepi koncertje

 

 2012.10.19. (péntek) 19 óra – délelőtt ifjúsági koncertek (9:30, 11 óra, 13 óra)

A Makám a világzene nemzetközileg elismert hazai követe. A zenekar korszakain átível a tradíció és a modernitás, Kelet és Nyugat, a kollektív és individuális kettőssége, az ősi egység és harmónia keresése. A Krulik Zoltán alapította együttes kezdetben az etno-avantgard kelet-közép- európai követeként robbant a zenei életbe, mely korszakot (1984 -1990) finoman árnyalták az ázsiai, távol-keleti gyökerek, a balkáni és afrikai hatások s a kortárs zene repetitív elemei.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 11.
 

Szemétszállítási rend változás ünnepek miatt

 

A Városellátó Intézmény tájékoztatja a Tisztelt szentesi Ügyfeleit, hogy a 2012. márciusában minden szentesi ingatlanhoz eljuttatott "Köztisztasági tájékoztató 2012." c. füzetben foglaltaknak megfelelően a közeljövőben a következő szemétszállítási rend változásokra kell számítani:

  • A 2012. október 23-én (kedd) esedékes szemétszállítás október 22-én (hétfőn) kerül elvégzésre az aznapival.

  • A 2012. november 01-én (csütörtökön) esedékes szemétszállítás november 02-én (pénteken) kerül elvégzésre.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 11.
 

Robin, a hód

A Micimackó bérlet első előadása

 

2012. október 10-én Robin, a hód címmel láthattuk a Micimackó bérlet első előadását a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

A mese üzenete a természet, az erdő és az élővilág védelme, egyedi humorral elmesélve. Robin, a hód szerepében egy nemzetközileg is ismert környezetvédő humorista, a fák utazó nagykövete (BoBDoB) művésznéven ölti magára a mesélő hód jelmezét, közkedvelt állatkarakterek együttműködésével, valamint Kemény Henrik utolsó, saját készítésű bábjainak segítségével.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 11.
 

Múzeum az Otthonban

 

A Református Idősek Otthona rendszeresen szervez kulturális és ismeretterjesztő programot a bentlakók számára. 2012. október 10-én délelőtt a Koszta József Múzeum munkatársai és Papp István őrmester a múzeumban látható a Sebesült Görgey című kiállítást hozták közelebb a lakók számára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 11.
 

Családi és Sportnap a Rákóczi F. u.-i Óvodában

 

2012. szeptember 22-én tartotta „Ép testben ép lélek” címmel CSALÁDI SPORTNAP-ját a Rákóczi F. utcai óvoda. A gyerekeknek 10 állomáson kellett bizonyítaniuk rátermettségüket és aki végig járta mind a tíz állomást és teljesítette azt, egy gumilabdát kapott ajándékba.

Amíg a gyerekek járták az állomásokat a szülők "vérüket adtak" a sportnaphoz. Nem kell szörnyű dolgokra gondolni, egyszerűen csak véradáson bizonyíthatták óvodájuk iránti szolgálatkészségüket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 11.
 

Hamarabb nyit a 33 méteres medence

 

Jó hír!!!  2012.október 13-án 5.00-kor nyit a 33 méteres és a 25 méteres medence is!!! A hajnali úszók 2012. október 13-tól minden hétköznap a 25 méteres és a 33 méteres medencékben úszhatnak. Hétvégente csak a 33 méteres medence tart nyitva a hajnali úszók számára. Megértésüket köszönjük!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 09.
 

Húzzák a sátrakat

 

2012. október 8-án kezdték meg a ligeti strand 25-ös és 33-as medencéjének sátorállítását. Diákok, civil és sportegyesületek tagjai segédkeztek az Üdülőközpont munkatársainak a sátor állításban.

Minden résztvevőnek köszöni a  segítséget a vezetőség!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 09.
 

ÖKONAP - NYÍLT NAP a Mezgében

 

Nagyszabású ÖKONAP - NYÍLT NAP-ot rendeznek 2012. október 11-én 10 órától a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában (Szentes, Kossuth u. 45.). Ennek keretében az érdeklődök megismerkedhetnek iskolával, az ott tanulható szakmákkal és a tangazdasággal. A rendezvényt hirdetve kisebb kiállítást varázsolt az iskola a Kossuth térre.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 09.
 

Boros gólyákat avattak

 

2012. október 5-én rendezte meg a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola gólyaavató bálját a Művelődési és Ifjúsági Házban. Hosszú csőrökkel vonultak be a 9.-es diákok, akik egy picit túlzásba vitték a rúzs használatát.

Az osztályoknak előre kiadott feladatokról is itt kellett számot adniuk, de a java csak itt jött. Ropin járás, műanyag pohártorony építés, rizs-mák válogatás, csókkép készítés és még sorolhatnánk az ötletesebbnél ötletesebb feladatokat, de az írás helyett beszéljenek a képek.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 09.
 

Programajánló 2012. október - november

 

A hétvégén megjelent a Szentesi Programajánló 2012. októberi száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

A Programajánlót keresse a FÓR magazinban!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 09.
 

Emlékhelyet avattak az Ecseri templomromnál

 

A 35. Csongrád Megyei Levéltári Napok keretében 2012. október 8-án Emlékhelyet avattak az Ecseri templomromnál. A Levéltári Napok résztvevői ezen a napon a déli órákban látogatták meg a Szentesről Szarvasra vezető út mentén, a szántóföld közepén található épület maradványát.

Az emlékhelyet melyet a az Elpusztult és Pusztuló Magyar Falvakért Egyesület, valamint Móra József és Családja állíttatta, melyet Blazovich László a Szegedi Tudományegyetem tanára és Szirbik Imre polgármester avatott fel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 09.
 

Őszi Környezettisztasági Nap Derekegyházon

 

„Jó hangulat, hasznos munka… együtt!” – szólt a mottó, mellyel invitáltuk a lelkes környezetszépítő csapatokat idén másodjára, ezúttal október 6..-ára, akik – szabadidejüket feláldozva - jöttek és jelentkeztek szép számmal, segítségükkel a tervezett területen túl további kilométereket megtisztíthattunk.

Csoportunk 6 fele oszlott és indult el a hűtőháztól a főútvonalak mentén. Az arra járók láthatták is munkánk eredményét: az út mentén sorakozó teli kék zsákokat. 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 09.
 

Freund Tamás agykutató előadása

 

Freund Tamás agykutató előadására vár minden érdeklődőt a Szentesi Kereszténypedagógusok Társasága 2012. október 25-én 18.00 órai kezdettel a Művelődési és Ifjúsági Házba.  

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 08.
 

Pollák Gólyaavató

 

Szentesen elsőként a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola rendezte meg gólyaavató "ünnepségét"! Természetesen a bevonulás is nagy csinnadrattával járt, mert a felsőbb évesek által kért egyenöltözékbe kellett mindenkinek felöltözni.  

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 08.
 

Ismét Ünnepi Tekergés

 

2012. október 21-22-én ismét Ünnepi Tekergésre várnak minden sportbarátot. 2-10 fős csapatok jelentkezését várják október 12-ig a Szentesi Családsegítő Központban!

  

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 08.
 

Sátorhúzás

 

Beköszöntött az ősz, így idén is felkerül a sátor a 33 méteres és a 25 méteres úszómedencék fölé. A munkálatok miatt a 33 méteres medence 2012. október 8. és október 15. között zárva tart. A hajnali úszók számára, október 15-én már reggel 5. 00-kor nyit a medence.

A 25 méteres medence 2012. október 11. és október 13. között tart zárva. Október 13-án reggel 5. 00-kor már várja a reggeli úszókat.

  

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 08.
 

Első hazai győzelem

 

A Hungerit-Szentesi VK OB I-s női vízilabdacsapata szombaton játszotta a 2012/13-as bajnokság első hazai tétmérkőzését, az ellenfél a Széchenyi ligeti uszodában az Újpest együttese volt.

Zantleitner Krisztina tanítványai elég indiszponáltan kezdték a mérkőzést, majd fordulás után összeszedettebben koncentráltabban játszottak. Végül 5 gólos előnnyel 13:8 arányban nyertek.

  

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 06.
 

 Világ Gyalogló Nap

 

2012. október 6-án családias hangulatban gyalogolhattak azok akik részt vettek a szentesi Árpád Szabadidős Sportklub rendezvényén mely a Világ Gyalogló Nap-hoz kapcsolódott.

Két táv közül választhattak a résztvevők, de szinte mindenki a hosszabb távot választotta ebben a remek őszi napsütésben.

  

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 05.
 

Zsoldosok győzelme Ballószögön

 

A megszerzett tudás akkor válik értékessé és akkor tudjuk mérni, amikor alkalmazzuk azt. A tanteremben szerzett elméleti ismeretek átültetése a gyakorlatba sokszor nehéz feladat. A fegyver szétszerelése nem bonyolult elméleti feladat, de gyakorlatban csak akkor lehet gyorsan, precízen végrehajtani, ha ismerjük azokat a fogásokat, amiket csak akkor tapasztalhatunk meg, amikor megtapintjuk a fegyvert.

A szentesi Katonasuli programban résztvevő diákok ilyen és hasonló katonai ismeretekből kerültek felkészítésre az elmúlt hetekben tanórák után, szabadidejük terhére.  

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 05.
 

OKTBER 6. - Az aradi vértanúk napja

 

A mai napon az aradi vértanúkra emléketek, azokra a honvédtisztekre, honvéd tábornokokra, akiket az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban való részvétel miatt az osztrák udvar hideg vérrel kivégeztetett.

Hallhattuk a fenti sorokat 2012. október 5-én 10:00 órai kezdettel a volt Damjanich János Tagiskola épületénél az ARADI VÉRTANÚK tiszteletére állított emlékhelynél.

Szentes Város Önkormányzata által rendezett ünnepi megemlékezésen közreműködöttek a Deák Ferenc Általános Iskola diákjai, ünnepi beszédet mondott Szirbik Imre polgármester.

  

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 05.
 

HMG Gólyabál 2012 (124 db fotóval)

 

A Horváth Mihály Gimnázium 2012. október 4-én tartotta kisgólyainak az avató ünnepséget a sportcsarnokban. Az elsős (kilencedikes) diákoknak lekváros-tejszínes kenyérevésben, karaoke-ban, tükörtojás sütésben és sok más feladatban kellett bizonyítaniuk, hogy méltóak a HMG-s címre.  

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 04.
 

DÉMÁSZ vs. fagallyazás

 

Láncfűrésszel "felfegyverkezett" áramszolgáltató "szakemberek" fogják a következő hetekben végigjárni Szentes utcáit és a rendeletben meghatározott biztonsági övezetet ellenőrzik a villanyvezetékek és a fák (bokrok) lombja között. Ha az ingatlan tulajdonosa nem végzi el a fametszést (gallyazást), akkor azt megteszik ők csak lehet, hogy egy kicsit bruttósítva (azaz hogy ők jobban is mint kéne), hogy ne kelljen minden évben metszeni a fákat.

Ha az ingatlan tulajdonosa akarja ezt elvégezni, akkor a felhívásban olvasható, hogy az INGYENES feszültségmentesítést: 06-40-82-22-82/7. menüpont alatt kérheti a munkálatok idejére. Áramtalanítás (feszültségmentesítés) nélkül életveszélyes a fametszés!!!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 04.
 

Berkecz István festőművész kiállítása

 

A Tokácsli Galériában 2012. október 4-én nyílt meg Berkecz István festőművész kiállítása. A zsúfolásig megtelt kiállítótérben szinte mozdulni nem lehetett az ismerősök, rokonok és családtagok között. A Berkecz család sok-sok tisztelője figyelemmel hallgatta Szirbik Imre polgármester kiállítás megnyitó gondolatait.

Több mint ötven éve fest szentesen Berkecz István szentesi pro urbe-díjas festőművész alkalmazott grafikus, tervező reklámgrafikus, art-design manager és címfestő mester.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 04.
 

504 kép 106 alkotótól

Zsűrizik a XVIII. Alföldi Fotószalon pályázat képeit

 

Október 3-án szerdán délelőtt került sor az Alföldi Fotószalon pályázat zsűrizésére, mely a fotósok nagy eseménye. A zsűri tagjainak (Király László György, Tóth József, Vékás Magdolna) nem volt könnyű dolga, mert 106 alkotótól kellett 60 képet kiválasztani az október 23-án nyíló kiállításra. Az Ifjúsági Ház emeleti termében szinte mozdulni nem lehetett az 504 alkotástól.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 03.
 

MEGHÍVÓ az OKTÓBER 23.-ai ünnepségre

 

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2012. október 23-án (kedden) 10.00 órára az 1956-os forradalom és szabadságharc valamint, a köztársaság kikiáltása évfordulójának városi ünnepségére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 03.
 

Coopé délután október 10-én

 

A Hunor Coop 2012. október 10-én Coopé délutánt rendez a Farkas A. utcai 130. sz. Coop ABC előtt. Az üzlet előtt felállított rendezvénysátorban sok-sok zenével, játékkal, vetélkedőkkel és kóstolókkal várják a gyerekeket és szüleiket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 02.
 

Műszakilag átadták a kerékpárutat

 

Műszakilag átadták a Szent Lászlóig megépült új kerékpárutat. A munkával szeptember 30-ig kellett elkészülni a kivitelezőnek, melyhez az Európai Unió és a Magyar Állam 93 millió forint támogatással járult hozzá.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 02.
 

Múzeumi matiné kézműves foglalkozással

 

2012. október 6-án Múzeumi Matinéra várnak minden érdeklődőt a Koszta J. Múzeumba a Sebesült Görgei című kiállításra. A múzeumi foglalkozás 10.00 órakor kezdődik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 02.
 

Elkezdődött az őszi lomtalanítás

 

Október 1-5 között tartják Szentesen az őszi lomtalanítást. Többen jelezték, hogy az időpontot a "rézhuszároktól" tudják, és hogy tényleg így van-e? Igen jól tudják, mert a tavasszal minden háztartásba eljuttatott Köztisztasági Tájékoztató füzetben (mely egy évre előre tájékoztatással volt a köztisztasági rendről) ez az időpont előre közölve lett.

A "rézhuszárok" a füzetből tudnak a lomtalanításról ugyanúgy mint azok akik a tegnapi első alkalommal éltek a lehetőséggel. Célravezetőbbnek tartják a füzet útján történő tájékoztatást, mert így talán a vidéki guberálók nem jelennek meg.

 

A füzet anyaga a képre vagy IDE kattintva letölthető!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 02.
 

Közkincs Napok a Szentesi Kistérségben

 

Fábiánsebestyénen indul a „Közkincs Napok a Szentesi Kistérségben” elnevezésű kulturális programsorozat. A 2012. október és 2013. március között megvalósuló rendezvénysorozat a kistérség nyolc településén, egy-egy kulturális találkozót fog össze egységes programmá. A fellépők amatőr kulturális csoportok lesznek. A műsorokat minden alkalommal kézműves foglalkozások, illetve képző- és iparművészeti tárlat is kíséri.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Hat és fél évre ítélték a betegtársát agyonverő szentesi férfit

 

A Szegedi Törvényszék hétfőn hat és fél év börtönbüntetéssel sújtotta azt a férfit, aki február 5-én olyan súlyosan bántalmazta a szentesi kórház pszichiátriáján idős, magatehetetlen betegtársát, hogy a sértett néhány órával később meghalt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

A rend őrzése a Városi Kapitányságon

 

2012. október 13-án rendezi meg idei év utolsó Szentesi Körsétáját a Szentesi Vendégszeretet Egyesület. A körsétán a városi rendőrkapitányságot látogathatják meg a résztvevők.

Többek között megtudhatják a látogatók milyen a hétköznapi rendőr felszerelése, oszlatási menet felszerelés, a rendőr autó belülről, az irányítás ahová a jelzések befutnak és a városi térfigyelő rendszert.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Diákvéradás lesz a Zsoldosban

 

2012. október 25-én (csütörtökön) 8-12 óráig a Zsoldos Ferenc Középiskola Szakiskola főépületében diákvéradás lesz a Vöröskereszt és a Szentesi Vérellátó Központ valamint a Zsoldos Ferenc Középiskola Szakiskola szervezésében.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Októberi moziműsor

 

A szentesi Őze Lajos Filmszínház októberi moziműsorát a képre kattintva tekinthetik meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Újra indul a Tücsök Klub

 

Sajnos rossz hír, hogy vége a nyárnak, viszont jó hír, hogy újra indul a Tücsök Klub. Sok szeretettel várnak mindenkit 2012. október 7-én /vasárnap/ 09-11 h-ig a szentesi Dózsa Ház-ba /Közösségi tér/ színes programokkal és persze Tücsök koncerttel. Részletes program a plakáton.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Teke hírek

 

2012. szeptember 29-én lejátszásra került az NB I-es tekebajnokság V. fordulója, ahol a Szegvári TSE. fogadta a Szentesi TE csapatát.

A következő eredmény született: Szentesi TE csapata ütött 3226 fát, szerzett egy csapatpontot, pontszerző: Tóth-Bagi József 540.

A Szegvári TSE. ütött 3342 fát, szerzett öt csapatpontot.

A plusz 116 fáért járó kettő pont a Szegvári TSE. csapatáé, így 7:1-re kikapott a csapat.

Az NB I-es Ifjúsági versenyzők 1029:1028 ütött fa arányban 1 fa különbséggel 1:3-ra a Szegvári TSE ifistái győztek. Pontszerző: Piros Attila 501.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Dr. Csernus Imre Szentesen

Szerelem és démonai

 

Október 1-től lehet jegyet váltani Dr. Csernus Imre pszichiáter előadására, mely 2012. október 16-án 18.00 órai kezdettel lesz a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Megemlékezés az aradi vértanúkról

 

Szentes Város Önkormányzata 2012. október 5-én 10:00 órai kezdettel tart megemlékezést a volt Damjanich János Tagiskola épületénél az ARADI VÉRTANÚK tiszteletére.

Beszédet mond: Szirbik Imre polgármester

Közreműködnek: a Deák Ferenc Általános Iskola diákjai

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Indul a szauna szezon!

 

Válasszon minket és mi jutalmazzuk hűségét! Vásároljon most 10 alkalmas szauna bérletet vagy töltse fel bérletét és mi 10 % kedvezményt adunk. Az akció 2012.október 12-ig érvényes. Éljen a lehetőséggel!

Elérhetőség: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. Tel/Fax.: +36 63/ 400-100

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Újszentesen a HunRoCOOP EXPO

 

2012. szeptember 22-23 között került megrendezésre Romániában, Dumbravita (Újszentes) településen a HunRoCoop Expo elnevezésű rendezvény második állomása. Az expo egy időben zajlott, az újszentesi napokkal, így nagyszámú közönség előtt, széleskörű érdeklődés kísérte az eseményt.

Az expon folytatott "kerekasztal beszélgetésen", részt vettek Dumbravita település vezetői, többek között Viktor Malac úr is.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Ááállati... - Állatok Világnapja

 

2012. október 4-én az Állatok Világnapjához kapcsolódóan ááállati jó programja várnak minden érdeklődőt a Csallány Gábor Kiállítóhelyre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Búcsú Dr. Szabó Sándortól

 

Dr. Szabó Gábortól kaptuk a következő szomorú hírt: Sajnálattal tudatom, hogy édesapám Dr. Szabó Sándor nyugalmazott szülész-nőgyógyász főorvos életének 80. évében súlyos betegséget követően 2012. szeptember 27-én elhunyt. Dr. Szabó Sándor 1932. május 28-án született Egerben. Orvosi Egyetemet 1956-ban fejezte be Szegeden, summa cum laude minősítéssel. Ezt követően az akkori Szentesi Megyei Kórházban kezdett dolgozni, néhai Remetei Filep Aladár szülész nőgyógyász főorvos keze alatt.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Vádoló múltunk

 

2012. október 1-jén, hétfőn a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpontban 19 órai kezdettel mutatták be BALÁZS ÁRPÁD - BARANYI FERENC: VÁDOLÓ MÚLTUNK kamaraoperát hangversenyszerű előadásban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Balázs Árpád: Válogatott ÉLETEIM

 

Válogatott életeim címmel jelent meg Balázs Árpád - Érdemes Művész, Erkel- és Magyar Örökség-díjas zeneszerző, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes tagja, Szentes Város Díszpolgárának új könyve.

A író születésének 75. évfordulója alkalmából 2012. október 1-jén, hétfőn a Lajtba László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpontban könyvbemutatón beszélgetett a szerzővel Szále László Táncsics- és Pulitzer-emlékdíjas publicista.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Nyolc illegális horgászt fogtak el a hétvégén

 

Nyolc engedély nélkül horgászó személyt jelentettek fel a Szentesi Rendőrkapitányság rendőrei a hétvégén, akik a szentesi Gerecz Elemér és a Szegvári Horgászegyesület halőreivel közösen ellenőriztek.

A Kurca, a Kórógy és a Veker csatorna környékén tartott akcióban a rendőrök illegálisan használt felszereléseket is lefoglaltak. A nyolc ember ellen a Csongrád Megyei Kormányhivatal Halászati Felügyelőjénél feljelentést tettek.

Az ellenőrzéseket a vízen csónakkal, illetve ezzel egyidejűleg a parton terepjáróval, éjjelátó készülékkel és hőkamerával végezték.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

Idősek Világnapja gálaműsor

 

Az Idősek Világnapjának tiszteletére több éves hagyományt követve zenés gálaműsorra várta az Önkormányzat és a Művelődési Központ az érdeklődőket. Sokan el is fogadták az invitálást, megtelt a Megyeháza Konferencia Központjának díszterme 2012 október 1-jén délután.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 10. 01.
 

 

.