Felsőoktatási ösztöndíjasok támogatása

5 millió 640 ezer 183 diáknak

 

 

 

Átadták a felsőoktatási intézményben tanulók szociális támogatását 2011. október 29-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében adták át az önkormányzat szociális támogatását a felsőfokú oktatási intézményben tanulóknak.

 

 

 

Rászorultság esetén pályázati úton lehetett igényelni segítséget. Minden ösztöndíjban részesült tanulónak ha nem is nagy, de segítség az a 15 és 50 ezer forint közötti összeg, melyet akár jegyzetre, könyvre vagy akár az albérletre költhet.

 

 

 

Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy ez a támogatás talán csepp a tengerben, de köztudott, a települések nehéz helyzetben vannak, s a város a maga eszközeivel próbál segíteni. Ez az ösztöndíj nem szerződés, biztosan lesznek, akiket tudásuk, képességeik messzebbre repítenek Szentesnél, de település akkor is figyelni fogja pályájukat, s remélhetőleg érezni fogják a fiatalok is: a városhoz tartoznak.

 

 

 

Dr. Homoki-Nagy Mária, egyetemi oktató, az SZTE rektor helyettese, a város díszpolgára arról beszélt a diákoknak, a tudás nem csak diplomát jelent, hanem azt is, hogy el fognak tudni igazodni az életben, érteni fogják, miről szól Európa s a jövő, amiben a város is szeretné őket segíteni.

 

 

 

Az immáron tízedik alkalommal megrendezett ünnepségen 5 millió 640 ezer forintot osztottak ki a megjelent diákoknak. Akik nem tudtak megjelenni azok számára a hivatal postán juttatja el támogatást.

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 10. 26.
 

 

.