Kigyulladt a kollégium teteje

Folyt a vér a földszinten!

 

 

 

"Ég a szentesi központi kollégium teteje!" - hallhatta a helyi tűzoltó laktanya ügyeletes diszpécsere 2012. október 18-án 10 óra körül.

A Terney Béla Középiskolai Kollégiumnál a képzelt riasztás beérkezése után már kilenc perccel beavatkoztak a szentesi katasztrófavédelem munkatársai.

 

 

 

Ha bár a címből nem derül ki, hogy gyakorlatot tartottak a katasztrófavédelem munkatársai, senkinek sem kell megijedni. A lánglovagok urai voltak a helyzetnek, és a gyakorlat része az éves gyakorlatozásnak.

 

 

 

A stratégiai épületek, üzemek és közintézményeknél rendszeresen tűzvédelmi gyakorlatot tartanak a szentesi tűzoltók. Minden ilyen gyakorlatot egy terepbejárás előz meg, majd egy nem várt időben képzelt esetet kell megoldaniuk, elhárítaniuk.

 

 

 

Lehet, hogy gyakorlat, de a legnagyobb gyorsasággal és komolysággal kell szembe állniuk a veszélyhelyzettel, mert minden mozzanatot figyelnek és értékelnek a vezetők.

 

 

 

A gyakorlat közben senki sem sérült meg, mégis 22 fiatalnak folyt a vére ezen a napon. A magyarázat nagyon egyszerű, a sors úgy hozta, hogy a gyakorlattal egy időben véradást tartottak a földszinti foglalkoztatóban. Itt 22 diák és nevelő adott vért a Dr. Bugyi István Kórház és a Vöröskereszt Szentesi Szervezete által megrendezett véradáson. Kiemelkedő, hogy a 22 fiatalból 11 első véradó volt.

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 10. 25.
 

.