53 óvónő látogatott Szentesre

 

 

 

A Környezetünkért Óvodai Egyesület őszi programja keretében 53 óvónő érkezett Szentesre, hogy megnézzenek egy tipikus alföldi várost.

 

Az ország minden részéről érkező óvópedagógusok látogatást tettek a program házigazda Szent Anna Utcai Csicsergő „Zöld Óvoda” óvodában.

 

 

 

A Kurca- partján fekvő óvoda sajátos természeti környezetben található. A nagy alapterületű, fás, füves udvarrészek minden évszakban gazdag lehetőséget biztosítanak a levegőzésre, a testmozgásra, a megfigyelésekre, minden korosztály számára. Az óvoda a környezeti nevelésre alapozott helyi nevelési programhoz méltón 2006-ban elnyerte a Környezetvédelmi Minisztériumtól a ZÖLD ÓVODA elismerő címet. 2009-ben a cím viselésére újból jogosultságot szerzett az óvoda és MADÁRBARÁT ÓVODA címmel is rendelkezik az intézmény. Az óvoda alapítványának támogatásával folyamatosan bővül a fejlesztő eszköztár, mely lehetővé teszi a gyermekek egyéni fejlesztése mellett a természet közeli élményeken, játékon és mozgáson alapuló egészséges életmód kialakítását.

 

 

 

Szent Anna Utcai óvodában Bárányné Magyar Ilona valamint Bárányné Tóth Csilla, Udvardi Ildikó és Kotvics-Vargáné Lovas Szilvia várták és kalauzolták végig az idelátogatókat.

 

 

 

A Kurca megtekintése és egy kis feltöltődés után városnézésre indultak, miközben megtekintették a Koszta József Múzeum kiállításait.

Szentesen kb. 1,5-2 órát töltöttek, majd tovább utaztak Szarvasra, ahol az arborétumban tettek sétát.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 10. 13.
 

.