2013. OKTÓBER

 

Tavaszi jó hír + meglepi videó zengósoknak

 

A legutóbbi FitBalance Fitnesz- és Életmód Expon akkor sikert és támogatottságot mutatott a főszervezőknek a Szentesről indult Nippon Zengo küzdősport aerobic, hogy Brezovai Sándor ígéretet kapott Bara Csaba főszervezőtől, hogy a tavaszi FitBalance Arénán a Budapest Sport Arénában biztosan a nagyszínpadon a helye ennek a mozgásformának a kiemelt események között.

 

És, hogy mi is a Nippon Zengo? Az alábbi videó részlet a legutóbbi Nippon Zengo Fesztiválon készült Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Ha Ön is ki szeretné próbálni bátran megteheti a Wellness Colosseumban!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 31.


 

Befagyasztották Darth Vader-t a jégpályán!

Csillagok háborúja a nov. 1-jén nyíló jégpályán

 

2013 november 1. (péntek) 16 órától ismét szeretettel várják a korcsolyázni vágyókat a szentesi Jégpályán!

 

Idén ősszel már az ötödik korcsolyaszezon kezdődik,  az ötven főt befogadó, 600 m2 alapterületű, fedett jégfelületen, mely 2013. november 1-től tavaszig, az időjárástól függetlenül folyamatosan várja a téli sportok kedvelőit.

 

Már megszokhattuk, hogy minden évben jégszobrok várják a nem oly fagyos hangulatú vendégeket. Az idén M. Tóth Zsolt jégszobrász a Star Wars főszereplőit faragta ki jégből, melyek a szezon alatt az előtérben hűtött kirakatban várják a vendégeket.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 31.


 

Halloween után egy igazi magyar buli!

A magyar dal napja a Rákász Disco-ban! (+új infó!)

 

Halloween rémségei után ezúttal egy kis hazai szórakozás, várminden bulizni vágyót az "örök" Ifjúsági Házban 2013. november 9-én, ahol a Rákász Disco-ban a MAGYAR "örökzöld és új" DAL NAPJÁN.

A fenti hírt már sokan olvashatták a facebook-on, de most jön az igazi buliznivágyók csemegéje:

- Mit szólnátok, hozzá, ha a SZILVESZTERT is egy hatalmas buliban töltenénk, melyen RÁKÁSZ DISCO lenne, mint a régi szép időkben?

Béla csak egy igenlő LIKE tömegre vár, és akkor jön, hogy felejthetetlenné tegyük a 2013. évi szilvesztert!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 31.


 

Háborúkban elesettekre emlékeztek

 

A halottak napja alkalmából megemlékezést tartottak 2013. október 31-én a háborúkban elesettek emlékműveinél. Az Önkormányzat, a 37. számú II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár, a Rendőrség, a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetségének képviselői valamint politikai és civil szervezetek rótták le kegyeletüket.

Elsőként az Erzsébet téri I. világháborús, majd a Széchenyi-liget bejáratánál lévő II. világháborús emlékműnél helyezték el a koszorúikat, és mécsest gyújtottak az elhunytak tiszteletére.

A megemlékezés résztvevői letették a kegyelet virágait a nemrég átadott lengyel emlékműhöz, valamint a Hadzsy János utcai szovjet katonai síremlékhez.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 31.


 

Pályázati felhívás
„Az év családja Szentesen” díjra

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet „Az év családja Szentesen” díjra.

A pályázati eljárásban olyan családok jelölésével lehet pályázni, ahol a szülők/nagyszülők emberi magatartása, a gyermeknevelés, a gyermekek magatartása, teljesítménye, a társadalmi értékek megtartása példaértékű és követendő lehet a felnövekvő nemzedék számára, de akár azon felnőttek számára is, akik jelenleg a társadalmi normától eltérő devianciával nevelik gyermekeiket. A családtagok életkora nem meghatározott, és nem kizárt az egyszülős családmodell sem.

A pályázatot ajánló nyújthatja be, aki a díjra előterjeszti az általa ismert vagy megismert, a díj odaítélésének feltételeivel rendelkező családot.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 30.


 

140 km-es Emlékfutás Szentesen

Ezzel az eseménnyel tisztelegnek az immár 140 éves szentesi tűzvédelem előtt!

 

Idén 140 éve alapult meg Szentes tűzvédelme! Ebből az alaklomból egy emlékfutást rendez a Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Közhasznú Egyesülete.

A Szentesi Hivatásos Tűzoltó - parancsnokság és a Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Közhasznú Egyesülete szervezésében 2013. november 15-én emlékfutás kerül megrendezésre Szentes városban. Ezzel az eseménnyel tisztelegnek az immár 140 éves szentesi tűzvédelem előtt!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 29.


 

Figyelemfelhívó kerékpározás Szentesen

Az emlőrák elleni küzdelem fontosságára akarják a figyelmet felhívni a közös kerékpározással!

 

A jelentős mértékben megújul a Klinikai és Szűrő Mammográfiás Központ a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban. A lakosság körében történő figyelemfelhívás, a szűrővizsgálatok népszerűsítése, az emlőrák elleni küzdelem rendkívül fontos, ezért figyelemfelhívó közös kerékpáros rendezvényt szervez a Dr. Bugyi István Kórház, melyre ÖNT is várják!

2013. november 5. (kedd) 14.30, Ifjúsági Park.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 29.


 

Elkezdődött a harc a kincsért - avagy a matrac büntetett! (videóval!)

 

2013. október 25-én hat középiskolai csapat vágott neki az ifjúsági kalandvetélkedőnek a Szentesi Üdülőközpontban. Reggel 9 órakor egy rövid eligazítás után turbó táborépítés volt az első feladat.

Ez azt jelentette, hogy a legrövidebb idő alatt két sátrat fel kellett állítani, majd két matracot felfújni, a csapatzászlót földbe szúrni, és egy sátorba bemászni a csapattagoknak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 25.


 

Hip hop tehetségkutató 2.0

 

Szombaton (okt.26) ismét Arabella Music Club, ismét szól a Hip-Hop! 8 versenyző méretteti meg magát, mutatja be rímfaragó készségét a döntőbe jutásért! Az első elődöntőről ketten már fixen várják a szegedi eseményt, és a hétvégi forduló nyerteseit. A tét nem kicsi, aki nyer az egy 150.000 Ft értékű videó klippel fog gazdagodni!

Az est folyamán fellép a Lusta Bítek és Csicsó, a lemezjátszók mögött Dj. Menz pörgeti a jobbnál jobb zenéket!

Várunk mindenkit!

Kapunyitás: 22:00

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 25.


 

Köszönő levél a Szentesi Kórház Neurológiai osztályának

 

 Ez úton szeretnénk köszönetet mondani , a Szentesi Kórház Neurológiai osztály adjunktusának: Dr Vámos Ildikónak, Főorvosának, orvosainak, nővéreinek, dolgozóinak a Hegedűs László szerettünkért tett áldozatos munkájukért, jóságukért kedvességükért. Köszönjük szépen, hogy súlyos betegségét igyekeztek emberségessé tenni számára, mind szakmailag, mind emberileg.

 

Tisztelettel: Hegedűs László testvérei és társa Gulyás Emma

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 25.


 

Két szentesi matematikus csapat az országos döntőben

Bolyai Matematika Csapatverseny megyei döntője

 

Az ÖSSZKÉP Alapítvány, a Veres Péter Gimnázium és Nagy-Baló András a 2013/2014. tanévben ismét megrendezte a Bolyai Matematika Csapatversenyt. A verseny immár 10. alkalommal került kiírásra.  E tanévben az ország teljes területén valamint Kovászna és Hargita megyékben versenyeztek 3-8. évfolyamig a matematikát kedvelő diákok.

Csongrád megyében a hat megyei döntős helyszín egyike volt a szentesi Koszta József Általános Iskola, ahol Szentes és Csongrád városok versenyzői vettek részt, összesen 65 csapattal és 260 fő versenyzővel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 25.


 

Kifeküdtek a sportcsarnokban a zengotól! :-)

II. Nippon Zengo Fesztivál - Az év legnagyobb tömegsport rendezvénye Szentesen

 

2013. október 23-án rendezték meg Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, immáron másodszor a Nippon Zengo Országos Fesztivált.

Az országban található 140 zengo klubból jöttek a sportolni vágyók, így több mint 40 városból érkeztek vendégek ezen a napon Szentesre.

Egy frenetikus Nippon Zengo Bombastic óra volt, mely után tényleg kifeküdt a csapat!!! :-)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 24.


 

Ha elvesztette jelentkezzen!

Utánfutó hátsó oldallapját találtak

 

A segítségünket kérték, hogy a képen látható talált tárgy (gépjármű utánfutó hátsó oldallapja) visszakerülhessen a tulajdonosához. A talált tárggyal kapcsolatban érdeklődni lehet a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal 110/A számú irodájában vagy a 63/510-333 telefonszámon. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 24.


 

Német biciklis újságíró
a szentesi gasztronómia nyomában

 

Október 3-11. között Tokajtól Szegedig biciklizett a német újságíró Thorsten Brönner. Végállomása előtt Szentesen is járt, hogy személyesen győződjön meg a szentesi gasztronómia gazdag ízvilágáról.

 

Thorsten Brönner Szentesen Dömsödi Imre „gasztroműhelyében” nyert betekintést a szentesi ízek csodálatos világába, de látogatásából természetesen nem maradhattak ki a turisztikai látványosságok, különlegességek sem.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 24.


 

Szentesi csaták

Újra Ökölvívó Gála Szentesen

 

A nagy sikerű budapesti Magyar Est után újabb színvonalas profi boksz gálát rendez a Ferobox Event csapata. A helyszín Szentes, az a város, ahol márciusban teltházas gálát tartott a promóter cég, nem is akármilyen mérkőzésekkel és hangulatban.

 

Ahogy azt már megszokhattuk, a november 16-i eseményt ismét élőben közvetíti a Sport Televízió. Aki ott volt márciusban Szentesen, vagy a tv képernyője előtt, biztosan emlékszik még rá, hogy a szenzációs hangulatú gálán tért vissza Bedák Zsolt (19-1-0, 7 KO/TKO) vagy szerezte meg magyar bajnoki övét Nagy Sándor (10-0-0, 10 KO/TKO). Előbbi ezúttal is a kötelek közé lép, így visszatérése óta ötödször is bizonyíthatja, hogy ő országunkban a kispehelysúly abszolút egyeduralkodója.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 24.


 

Múzeumpedagógus kerestetik

 

A szentesi Koszta József Múzeum a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXI I I. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet múzeumpedagógus munkakör betöltésére.

 

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő.

A munkavégzés helye: 6600 Szentes, Kossuth tér 1. és a KJM városi kiállítóhelyei.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 24.


 

Ellopták a bölcsőde zászlóit

 

Ezen a héten hétfőn reggel azt vették észre a szentesi bölcsőde dolgozói, hogy a homlokzatról mindkét zászlót ellopták (magyar és uniós). Mivel augusztusban az uniós zászlót már egyszer ellopták úgy gondolták, hogy rendőrségi feljelentést tesznek - tudtuk meg Szöllősi Ágnestől a bölcsőde vezetőjétől. De ettől még nem lesz pótolva a két zászló!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 24.


 

Flashmob-al köszöntötték Szentes új díszpolgárát Majtényi Andrást (videóval)

Átadták a városi kitüntetéseket

 

Az 56-os októberi forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepség keretén belül a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ Dísztermében átadták a "PRO URBE" - a Városért emlékérmeket és a Díszpolgári címet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 23.


 

23 órás ünnepi tekergés

32 csapattal és 540 pedállal

 

Szentes Város, valamit a Szentesi Családsegítő Központ a hagyományokhoz hűen idén is megrendezte a 23 órás tekerést. Október 22-én 17.00 órakor vágott neki a 32 csapat, melyet a Jókai u. - Bajcsy Zsilinszky u. - Rákóczi u. - Damjanich u. útvonalon közlekednek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 22.


 

Vissza kell tekerni! Itt a téli időszámítás!

 

Ha már a napsütéses órák száma visszavonhatatlanul egyre csökken, legalább az alvással vigasztalódhatunk 2013. október 27-én hajnalban.

Európa országai minden év októberének utolsó hétvégéjén állnak vissza a téli időszámításra: ekkor egy órával visszaállítják az időmérő berendezéseket, visszanyerve a nyári időszámítás tavaszi bevezetésekor elveszített egy órányi időt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 21.


 

FINY PETRA VOLT A GYERMEKKÖNYVTÁR VENDÉGE 

 

Az Országos Könyvtári Napok keretében október 17-én délután Finy Petra írónővel találkozhattak a gyerekek a Gyermekkönyvtárban. A fiatal írónő már sok könyvvel örvendeztette meg kis olvasóit. (Azurro, A csodálatos szemüveg, A doki-ügy, Egy marék buborék, A Fehér Hercegnő, Fenyőlegenda, Lámpalány meséi, Maja tizenkét babája, Az ovi-ügy, Seprűsrác meséi, Tesó-ügy, Szárnyak és paták)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 21.


 

Köszönő levél!

Dr. Kalmár Mihály főigazgató köszönőlevele az adományért  

 

Ez úton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházba Németországból 2013. október 18-án megérkezett 15 millió Ft értékű ágy és matrac adomány.

Köszönöm Dr. Győri-Kiss Ferenc főorvos úrnak, aki Németországban 3 kórház bevonásával gyűjtötte össze a 46 ágyat és az 58 matracot.

Köszönetet mondok Dr. Pappné Deák Évának és Papp Rékának a Gyógyászati segédeszközök szaküzletének, akik a szállítást megszervezték.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 21.


 

Segíthetünk Önnek pályázati pénzzel?

 

- Tudta, hogy Szentesen a vállalkozások, a vállalkozók, sőt még az őstermelők is kamatmentes kölcsönhöz juthatnak?

- Hallott arról, hogy a felvett összeg visszafizetésére 3 év áll a rendelkezésére?

- Gyorsan, bürokrácia nélkül, diszkrét ügyintézéssel juthat forráshoz!

- 24 vállalkozó már sikerrel pályázatot, most az Ön cége következik?

 

Tisztelt Vállalkozások, Vállalkozók és Őstermelők!

Szentes Város Önkormányzata ismét, de ebben az évben utoljára meghirdeti vállalkozásfejlesztési pályázatait. A gazdaságfejlesztési, az innovációt ösztönző, a termőföld vagy az állatok vásárlását segítő, illetve az új munkahelyek létrehozását támogató pályázatok elérhetők.

Beadási határidő: 2013. november 04. (hétfő)

 

A négy pályázati lehetőséget a képre kattintva tekintheti meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 21.


 

Ünnepnapi szemétszállítás

Szerdán is lesz szemétszállítás

 

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft. a 2013. október 23-án esedékes szemétszállítást a munkaszüneti nap ellenére változatlanul aznap végzi. A szerdai szemétszállítás tehát változatlanul szerdán történik.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 21.


 

Az idő kegyes, a munka halad

Jövő héten már a díszburkolatot rakják

 

2013. október 21-én sajtótájékoztató keretében ismertettek a városközpont átalakulásának jelen állását a sajtó képviselőivel. A tájékoztatás szerint ütemterv alapján halad a „Szentes Város Önkormányzata és partnereinek városközpont rehabilitációs programja” (DAOP-5.1.2/A-09-2f-2011-0004 ).

Már látható az utak nyomvonala és az eredeti tervekkel ellentétben megmaradt annak a lehetősége, hogy ha igény lesz rá, akkor a kétirányú forgalom visszaállításra kerülhet - mondta Szirbik Imre polgármester.

Továbbá tájékoztatott, hogy az érintett üzletek, melyeknek forgalmi kiesést jelentett az építkezés, azoknak az iparűzési adóból és az építményadóból kevesebbet kell fizetni az érintett időszakra. Ezzel kapcsolatban már kiküldték az értesítéseket az érintetteknek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 21.


 

Cimbaliband ünnepi nagykoncert

Meghívó előzetessel!

 

2013. október 22-én 19.00 órai kezdettel igazi zenei csemegét hallhatunk a szentesi Hangversenyközpontban. Ünnepi nagykoncertet ad a Cimbaliband együttes, akik stílusát úgy lehet jellemezni, hogy Kelet- európai cimbalom Rock’n’Roll!

 

“A népzene tehát a természet tüneménye” - mondta Bartók, és ez az állítás a mai világban is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai .

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 18.


 

Gyógyír koncert Jeszenszky Istvánnal

 

2013. október 25-én 19.00 órai kezdettel a szentesi Hangversenyközpont nagytermében újra világhírű előadót köszönthetünk. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 18.


 

Kisiskolások közlekedési versenye

 Frissítve!

 

A Koszta József Általános Iskolában rendezték meg 2013. október 17-én a Kisiskolások közlekedési versenyét.

A szentesi Rendőrség Közlekedésrendészeti osztályának támogatásával kiírt versenyen az általános iskolások 3-4. osztályos tanulói vehettek részt.

Ebben az évben, három iskolából (Deák, Koszta, Fábiánsebestyén) 8 csapat nevezett a versenyre. Korosztályuknak megfelelő tesztlapot töltöttek ki, majd az iskola udvarán található KRESZ-parkban forgalmi szituációban a rendőrök pontozása mellett kellett minél szabályosabban közlekedniük, valamint az ügyességi pályán vetélkedtek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 18.


 

Vigyázat! Csaló faárusok Szentesen

 

Az ősz beköszöntével egyidejűleg sajnos ismét megjelentek a házaló faárusok, akik tehergépkocsijukról látszólag kedvező áron kínálnak hasogatott tűzifát, illetve előfordul, hogy a „csábító üzleti lehetőséget” hirdetés útján teszik közzé.

A csalók sajnos minden évben több figyelmetlen, hiszékeny embert károsítanak meg! A tűzifával házalók többféle módszerrel csapják be áldozataikat.

Az egyik leggyakoribb trükk a mérlegelési csalás. Ennek során lényegesen kevesebb fát adnak át a vevőnek, mint amennyiért pénzt kérnek. Ilyen eset történt az elmúlt időszakban Szentesen is, amikor a csalók a városi zöldségpiacon hirdették magukat.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 18.


 

Egy kamion gyógyászati segédeszköz adomány érkezett Szentesre

 

2013. október 18-án reggel 8 órakor gurult be az a kamion a szentesi Dr. Bugyi István Kórház kapuján, mely  a németországi Wetzlarból indult gyógyászati segédeszközök adománnyal.

Az adományozók Dr. Győry-Kiss Ferenc és dr. Győri-Kiss Ferencé Szentesről elszármazott Németországban élő házaspár, akik már több alkalommal segítették adományokkal a szentesi Dr. Bugyi István kórházat és a környékbeli idősek otthonait.

  Ebben minden esetben segítőjük volt Dr. Pappné Deák Éva, aki időt és energiát nem kímélve szervezte az adomány útját és igyekezett megtalálni annak a legmegfelelőbb helyet, ahol talán a legnagyobb szükség van rá.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 18.


 

Műszaki kiképzési foglalkozások bemutatása

 

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred rendeltetése a Magyar Honvédség csapatai (harc) tevékenységének műszaki támogatása a haza védelme, a szövetségben vállalt kötelezettségek teljesítése és a békeműveletek sikere érdekében

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred folyamatosan szervez műszaki gépkezelői tanfolyamokat az MH Altiszti Akadémia közreműködésével, a teljes Magyar Honvédség katonai alakulatainál szolgáló műszaki beosztású katonák, valamint az ezred jelentős számú műszaki katonáinak szakkiképzése céljából. A kiképzések az éves terv alapján kerülnek végrehajtásra és ebből láthattunk bemutatót 2013. október 17-én a szentesi kiképző és gyakorló helyeken. 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 17.


 

Székelyföld-est a könyvtárban

 

2013. október 9-én este a Városi Könyvtár és a Krúdy Gyula Baráti Kör vendégeként köszönthettük a Székelyföld c. folyóirat munkatársait: Fekete Vince szerkesztőt, József Attila-díjas költőt, Molnár Vilmos szerkesztőt, Márai Sándor-díjas írót és Lövétei Lázár László József Attila-, és Radnóti-díjas írót, a lap főszerkesztőjét.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 17.


 

Kiss Bálint Sportnap a repülőtéren

 

2013. október 13-án a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0186 pályázat keretében valósult meg az első Kiss Bálint Református Általános Iskolai sportnapja a szentesi repülőtéren.

Már a helyszínre való kiérkezés is sportos volt a felsősöknek, mert kerékpárral kellett megtenniük a több kilométeres távot, míg az alsós osztályok busszal érkeztek meg.

Az elkerülő út csatlakozásánál a rendőrség felügyelte az iskolások biztonságos kerékpározását, de csak egy dolog nehezítette a kerekezők dolgát. Ez nem volt más mint a szembe szél!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 17.


 

Gyakorlat a Szentesi Református Nagytemplomban

 

Szentes város központjában álló templomban tartottak gyakorlatot a szentesi tűzoltók. 2013. október 16-án szerdán a második emeleti karzaton csaptak fel a virtuális lángok, amelyekkel szemben a négy gépjárművel és összesen tíz fővel kiérkezett szentesi tűzoltók vették fel a harcot. A létrás szert a templom előtt állították fel, amelynek a feladata a lángok terjedésének megakadályozása volt a tetőszerkezet irányába.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 17.


 

Látogatás a Szabics Emlékmúzeumba

 

2013. október 23-án látogatást szervez a TKME szentesi szervezete id. Szabics Ferenc fafaragó Emlékmúzeumába. Minden érdeklődőt várnak a Dr. Udvardi László u. 17. alá. A részvétel ingyenes!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 17.


 

XIX. Alföldi Fotószalon
zsűrizése és eredményei

 

Október 7-én  zsűrizték Szentesen a XIX. Alföldi Fotószalon beérkezett alkotásait. Az ítésznek felkért Balla András, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Kincses Károly fotómuzeológus és Szamódy Zsolt,  a Magyar Fotóművészek Szövetségének az elnöke idén 104 alkotó 482 beküldött munkája közül választotta ki a kiállításra szánt hatvanat, illetve a díjazottakat.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 16.


 

Sétálj a forradalom jegyében!

II. Szentesi Városismereti Túraverseny

 

2013. október 23-án Városismereti Túraversenyt szerveznek a Felsőpárton. További részletek a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 16.


 

70 csemete a csemetéknek

Újélet fa átadása a Városházán

 

Évente kétszer (tavasszal és ősszel) facsemetével ajándékozza meg az újszülötteket Szentes városa. Az első esemény óta több mint tíz év telt el, és erdő lett az azóta elültetett sok kis fából. 2013. október 16-án Szirbik Imre polgármester a Városháza udvarán adta át az Új élet fákat a megjelent családoknak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 16.


 

Mekk Elek az ezermester

 

2013. október 16-án Mekk Elek az ezermester című zenés mesejátékot láthatták a Szegedi Miniszínház előadásában a Micimackó bérlettel rendelkező óvodások a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 16.


 

Szentesi körséta a nagyjaink nyughelyén

 

A Szentesi Körséta programsorozat következő állomása halottak napjához közeledve éppen a Kálvária temető lesz. Itt Labádi Lajos levéltáros kalauzolja végig az érdeklődőket Szentes nagyjainak nyughelyein. További részletek a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 15.


 

Jubileumi eredményhirdetés (+videó)

Kiosztották a VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT verseny díjait

 

Tavasszal az Önkormányzat hagyományt őrző módon ismételten meghirdette a VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT Környezetszépítő Versenyt, amelynek keretében kívánja elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tesznek az igényesebb környezet kialakításáért, mely által a város a virágosabbá, zöldebbé, élhetőbbé válik.

Az eredményhirdetésen Szirbik Imre polgármester emlékeztetett a verseny indulására, melyet egy közfelháborodást okozó esemény hívott életre. Tíz esztendővel ezelőtt végig tördelték a Kurca partjára ültetett facsemetéket, és ez a szomorú cselekedett hozta, hogy összefogjanak a város lakói, hogy szebbé, virágosabbá, VIRÁGSZÍNVONALASABBÁ tegyék Szenteset.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 15.


 

Lépcsőfutó bajnokságon a szentesi tűzoltók

 

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg október 12-én a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot Budapesten. A versenyzőktől fizikai és pszichikai felkészültséget egyaránt igénylő versenyt hagyományosan a SOTE Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében tartották meg.

Megyénkből nyolc hivatásos tűzoltó (közöttük két szentesi), illetve a női kategóriában egy önkéntes tűzoltó hölgy is teljesítette az embert próbáló feladatot: verseny szabályai szerint a tűzoltóknak a SOTE huszonharmadik emeletére teljes védőfelszerelésben, légzőkészülék használatával kellett felfutni.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 15.


 

Újra Ökölvívó Gála Szentesen

 

2013. november 16-án a Ferobox Event újra Ökölvívó gálát szervez Szentesen, melyen újra kötelek közé lép Faur Csaba és Nagy "Lütyő" Imre. További részletek a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 15.


 

Író-olvasó találkozó Grecsó Krisztiánnal

 

2013. október 18-án (pénteken) 17:00 órától Grecsó Krisztián, a Mellettem elférsz, a Pletykaanyu, a Tánciskola és az Isten hozott című nagy sikerű könyvek szerzője lesz vendégünk.

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Helyszín: Derekegyház, Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár – IKSZT

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 15.


 

Szentesről 9-en futották le a
Budapest Maratont!

 

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a fővárosban a 28. Spar Budapest Nemzetközi Maratont minden idők legtöbb résztvevőjével.

A hétvégi futófesztivál különböző távjain összesen 22 ezren indultak, a maratoni távon 4787-en álltak rajthoz, ebből 3996-an sikeresen teljesítették is a 42,2 kilométeres távot. A verseny során a 68 országból érkezett versenyzőből álló mezőny Budapest legszebb részein futott keresztül.

Szentesről 9-en vágtak neki a távnak, akik közül hárman a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget képviselték.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 15.


 

Ismét bajnoki bronz érem

 

Budapesten az Ikarus Atlétikai Centrumban rendezték meg 249 csapat részvételével a 2013 évi junior csapatbajnokságot. Az öt fős csapatok az atlétika minden számában összemérték erejüket,a szentesi atléták az eddig is sikeres dobószámokban, diszkoszvetésben, és súlylökésben neveztek.

A női junior diszkoszvetők között a Nánai Lilla,  Albert Violetta, Kocsis Alexandra, Papp Anita, Csordás Cintia összetételű csapat országos bajnoki bronz érmet szerzett, súlylökésben ötödik helyezettek lettek. A csapatot felkészítő edzők Benkő Márta és Neményi Béla.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 15.


 

Apák és fiúk

Meghívó Nyerges Attila zenés irodalmi estjére

 

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság meghív minden érdeklődőt 2013. november 7-én Nyerges Attila zenés irodalmi estjére. További részletek a plakáton.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 14.


 

Pontyosan 50 mázsa ponty pottyant a vízbe

 

A képet látva nem is kell mondanunk, hogy mennyire örültek a szentesi horgászok annak az 50 mázsa három nyaras pontynak, melyet a Gerecz Elemér Horgászegyesület telepített az általa gondozott vizekbe.

A Kurca felső szakaszára, a Pankotai és a Gerecz tóba telepítettek pontyokat 2013. október 14-én.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 14.


 

Október 23. - A szabadság napja

Meghívó városi ünnepségre

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2013. október 23-án (szerdán) 10.00 órára az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltása évfordulójának VÁROSI ÜNNEPSÉGÉRE.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 14.


 

Édes Rózám - Déryné szerelmes élete

Megkezdődik a Pódium bérlet

 

Mit tehet egy alig 20 éves lány 1813-ban, ha kitartó udvarlás után megkérik a kezét? Igent mond egy áldatlan házasságra és menekvésként a színpadot választja.

Soha jobb választás, mondhatnánk majd 200 év távlatából, hiszen ma már tudjuk: Déryné Széppataki Rózának, a magyar színjátszás hőskorszakát köszönhetjük.

Csomor Csillát, a Magyar Színház művésznőjét szinte diákkora óta foglalkoztatta, ahogy ő fogalmaz, az áldott, vert sorsú színésznő élete.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 14.


 

Meghalt a segédmotoros az ütközésben

Teherautó és segédmotoros-kerékpáros ütközött a 45-ös főúton.

 

2013. október 14-én a Szentesen átvezető 45. főút azon szakaszán történt ahol a Vásárhelyi útban az Ipartelepi út becsatlakozik.

Egy segédmotor-kerékpáros haladt a Vásárhelyi úton Hódmezővásárhely felől Szentes felé. Amikor az Ipartelepi úthoz ért, kikanyarodott elé egy teherautó és összeütköztek. A motoros férfi olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 14.


 

Bűnjelet kerestek a Kurcában

 

Sokan megálltak 2013. október 11-én az IH mögötti kerékpáros Kurca hídnál, hogy a rendőrség a honvédség búváraival mit kerestet. Sokan kerékpárra tippeltek, de nem!

Egy marékban elférő bizonyítékot (bűnjelet) kerestek több órán át. Nem volt könnyű dolga a búvároknak, mert csaknem 30 cm-es iszapréteget kellett átvizsgálniuk, melybe a bűnjel úgy fúródhatott bele, mint kés a vajba.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 13.


 

KÖZGÉ GÓLYÁK AVATÁSA

 

2013. október 4-én avatta a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola kisgólyáit. A két osztály tanulóinak egy héten keresztül kellett bizonyítaniuk, hogy érdemesek a KÖZGÉS címre.

Természetesen a felsős designerek által megkövetelt egyen öltözékbe kellett bújni a növendékeknek és megállapíthatjuk, hogy ebben a szakmában nem fognak babérokat szerezni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 13.


 

Szüret után újra Rákász DISCO!

 

Remélem finom lesz az idei termés! Szentesen, a Művelődési és Ifjúsági Házban 2013. október 12-én szombaton este megkóstolhatjuk az idei szüret legjobb borait a Büfében!

Megvárjuk míg egy kicsit lehűl a levegő, mert a nyáron majdnem megsültünk benn a nagyteremben és nem csak azért, mert annyian voltunk! Most jóval többen beférünk majd, mert a hidegben minden test összemegy! Szóval ebből hatalmas buli lesz már megint!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 10.


 

Szentesi lakosokat is érinthet!

A UPC-nek be kell fizetnie a 60 milliós bírságot

 

 Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) másodfokon helybenhagyta a UPC-re korábban kiszabott hatvanmilliós bírságot, és kimondta, hogy új szerződések érvényesen nem jöttek létre. 2012 novemberében a UPC Magyarország Kft. (UPC) levélben kereste meg előfizetőit, és érvényben lévő szerződéseik megszüntetését, illetve egy – a cég állítása szerint azzal mindenben megegyező tartalmú – új szerződés „ráutaló magatartással” történő megkötését kezdeményezte.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 10.


 

Frontálisan a Szarvasi úton

 

Szerda délután a Szentest és Szarvast összekötő úton, a cserebökényi major mellett két személygépkocsi ütközött össze. A helyszínre a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egysége érkezett, amely a járművek áramtalanítását követően feszítővágóval szabadította ki az egyik járműben rekedt sérültet, akit mentőhelikopter szállított kórházi ellátásra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 10.


 

Felismeri kerékpárját?

 

Lakossági bejelentés alapján értek tetten a rendőrök három fiatalt, akik Szentes belvárosából három kerékpárt próbáltak meg eltulajdonítani 2013. október 9-én a hajnali órákban.

A gyanúsítottak a rendőrségi autót észlelve futásnak eredtek, de az egyenruhások utolérték, elfogták és a Szentesi Rendőrkapitányságra előállították őket. Kihallgatásuk során részletes, beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy előzetesen megállapodtak abban, hogy bicikliket lopnak el abból a célból, hogy azokat tovább értékesítsék. A terheltek ellen lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 10.


 

Védelmi Bizottság a szentesi laktanyában

 

 Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában tett látogatást a Békés Megyei Védelmi Bizottság 2013. október 08-án Szentesen. A látogatás célja a Műszaki Ezred, ezen belül elsősorban a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszere (HKR), és a bevont eszközeinek megismerése volt.

A Magyar Honvédségnek, és ezen belül az 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednek is törvényben előírt kötelessége közreműködni az ország katasztrófavédelemmel összefüggő feladatainak végrehajtásában, a különböző típusú katasztrófák hatásai elleni védekezésben és a következmények felszámolásában. A rendszeren belül az ezred együttműködik a Békés és Csongrád Megyei Védelmi Bizottságokkal, az Alsó Tiszai és a Körös Vidéki Vízügyi Igazgatóságokkal.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 09.


 

Indul az 5. Harc a kincsért kalandvetélkedő!

TITKOK KÖNYVTÁRA

 

Készüljenek a szentesi középiskolák csapatai, mert hamarosan indul az 5. Harca kincsért kalandvetélkedő, a TITKOK KÖNYVTÁRA!

Idén a legbátrabb kalandorok az esővel, a hideggel, a zsenik tudását igénylő fejtörőkkel, valamint kőkemény fizikai kihívásokkal (mint pl. akadályok szédítő magasságokban, kommandós kiképzés, paint ball, stb.) találják majd szemben magukat. Az október 25-27.-i időpontban három napon keresztül csak a legkeményebb csapatoknak sikerülhet a feladatok maradéktalan végrehajtása, és azok közül is csak egy csapat viheti el a győztes iskolának járó sportfelszerelés csomagot!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 09.


 

Airsoft háborúban szentesi katonák

 

Egy drogbáró elveszett „csomagjait” megtalálni és begyűjteni a saját embereinek sem veszélytelen feladat. Főleg ha egy drogellenes csoport is pályázik ezen termékekre, és az azt „védelmező” személyekre. Ebben a feladatban vettek részt a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred bázisán működő Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) airsoft szakosztályának tagjai 2013. október 6-án, Szegeden.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 09.


 

Nemzetközi Szenior Úszóversenyen a Delfinek

Hajdúszoboszló, 2013. szeptember 28-29.

 

Hajdúszoboszlón az Árpád uszodában tizenkettedik alkalommal rendeztek úszóversenyt a szenior korú versenyzők számára. A magyar egyesületek mellett több egyesületből érkeztek úszók Lengyelországból, Ukrajnából, Szlovákiából és Romániából. Itt adták át a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége által alapított díjakat – Magyarország örökös bajnoka címet azoknak az úszóknak, akik betöltötték 60. életévüket, s legalább 15 Országos bajnokságon kiemelkedően sok bajnoki címet szereztek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 09.


 

A természet tisztelője

Szamosközi Antal festőművész kiállítása

 

2013. október 3-án nyílt meg "A természet tisztelője" - címmel Szamosközi Antal szentesi festőművész kiállítása a Tokácsli Galériában. Vágó Veronika és Szamosközi Beáta oboa játéka után Szűcs Lajos alpolgármester beszélgetésre hívta a művészt.

Ebből megtudhattuk, hogy utolsó szentesi kiállítása után hét esztendő telt el, hogy újra képeivel a szentesi műértő közönség elé állt. És, hogy miért? Egyszerű a magyarázat, mert realisztikus természetábrázolásos képei akkor sikerre tettek szert, hogy nem sok idő kell, hogy megvásárolják, és ennyi időnek kellett eltelnie, hogy összejöjjön egy impozáns kiállításra való.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 09.


 

Nyertek a kézis lányok

 

A Szentesi Szabadidős Sport Klub Női Kézilabda csapata az SZTE Ehök csapatát fogadta "hazai" pályán Mindszenten, ahol egy fantasztikus mérkőzésen 20-15-re nyertek!

Már az első perctől fogva uralta a mérkőzést a hazai gárda! Kapusaik remekeltek, védekezésük a legjobban működött! Támadásban a megbeszélt technikákat alkalmazták és megfelelő százalékkal értékesítették is őket! Hatalmasat küzdöttek a lányok!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 09.


 

Szabó Maya a XIX. Alföldi Fotószalon nyertese

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör ebben az évben is meghirdette a hagyományos fotópályázatát és fotókiállítását, a XIX. ALFÖLDI FOTÓSZALONT (XXXIII. Dél-alföldi Fotószalont). A pályázatra beérkezett 104 szerző 482 alkotása. Kiállításra a zsűri 41 szerző 60 db fotográfiáját fogadta el, a képek végső értékelése során az alábbi eredményt állapította meg ...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 08.


 

Hétfőig még lehet jelentkezni a
23 órás tekerésre

Új útvonal, hosszabb kör!

 

Szentes Város, valamit a Szentesi Családsegítő Központ a hagyományokhoz hűen idén is megrendezi a 23 órás tekerést. Október 14-ig várják a jelentkezéseket (munkaidőben) a Szentesi Családsegítő Központban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 08.


 

Ingyenes mammográfiás szűrés szombaton

„Szervezett emlőszűrés infrastruktúrájának megteremtése

Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Aradon” című pályázatnak köszönhetően

 

A szentesi Kórház – Rendelőintézet Klinikai és Szűrő Mammográfiás Központjában rendkívüli / szombati szűrési nap lesz 2013. október 12-én, melyre várunk minden szentesi kistérséghez tartozó 45 és 65 év közötti panaszmentes hölgyet, aki az elmúlt két évben még nem vett részt emlőszűrő vizsgálaton. 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 08.


 

Épülhet az új műtőtömb! (videóval)

2,47 milliárd forintnyi fejlesztés a kórházban

 

2013. október 8-án tartott sajtótájékoztatón jelentette be Kalmár Mihály, a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója és Farkas Sándor országgyűlési képviselő, hogy a TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0002 kódszámú pályázatnak köszönhetően a kormány támogatja a Dr. Bugyi István Kórház struktúraváltását a hatékony járó-fekvőbeteg ellátás fejlesztésével.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 08.


 

Ilyen lesz a városközpont

Jól jön a vénasszonyok nyara

 

Szerencsére türelemmel vannak "még" Szentes lakói (persze a kivétel erősíti a szabályt) a városközpont átépítésével kapcsolatban. Kisgyermekes családok délutáni programként nézik a Petőfi - Kossuth és Ady Endre utcának átalakulását.

Az eddigi látványképek nem igazán adták vissza, hogy milyen lesz az új városközpont, bár az építőknek köszönhetően egy-egy szakaszon már látszik az út nyomvonala.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 08.


 

Aprók tánca

Gyermek néptánc tanfolyam a Gólyás házban

 

Tizenöt alkalomból álló gyermek néptánc tanfolyamot szerveznek a Művészetek Házában. Csütörtökönként fél 5-től Magyar Imre várja a tanulókat.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 08.


 

500.000,- Ft az inkubátorra!

Lecsófesztivál jótékonysági akciójának eredménye!

 

A HUNOR COOP ZRt XII. Lecsófesztiválján értékesített Jótékonysági jegyekből 382.000.- Ft adomány jött össze, melyet Szentesi Dr. Bugyi István Kórház Szülészeti osztályán 2013. október 7-én Mészáros Zoltán a cég vezérigazgatója adott át Dr. Tóth Edit főorvosnőnek.

Mészáros Zoltán elmondta, hogy az inkubátor vásárlására összegyűlt összeget a társaság 500.000.- Ft-ra egészítette ki, s ezt az összeget adta át jelképesen. Persze az összeg a cél érdekében létrehozott alapítvány számlaszámára kerül átutalásra, melyhez bárki csatlakozhat jelképes összeg átutalásával.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 07.


 

Szentesen is fellobbant a pásztortűz

 

Magyar Televízió Zrt. országos akciójához "Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!"  Szentes is csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy szeptember utolsó hétvégéjén, Szent Mihály napján két napos, tematikus műsorfolyam keretében megmutassák, milyen szép az országunk, mennyi értéket őriz és milyen csodálatos emberek lakják.

Ez év nyarán (júliusban) érkezett a Magyar Televízió Zrt-től a felkérés, hogy a város is csatlakozzon az akcióhoz és egy egyoldalas anyagban pályázzon a televíziós megjelenésre. Szeptember elején még úgy tűnt, hogy az esélyesek között vagyunk, mint a járás legnagyobb települése.

A megyéből több település is csatlakozott a kezdeményezéshez és csak Szentest felejtették ki(!) a sorból, de aki a képeket megtekinti, láthatja, hogy nem kevés programmal készült Szentes városa is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 07.


 

Zsűrizték a Fotószalont

Csaknem félezer kép érkezett a XIX. Alföldi Fotószalon fotópályázatra

 

2013. október 7-én hétfőn 10.00 órától délutánig értékelték a XIX. Alföldi Fotószalon fotópályázatra beérkezett alkotásokat.

Szamódy Zsolt a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, Balla András a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Kincses Károly fotómuzeológus és fotográfiai könyvek szerzőjének volt a feladata, hogy 105 alkotó közel félezer képe közül kiválasszák a legjobbakat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 07.


 

Megemlékezés az aradi vértanúkról

 

Szentes Város Önkormányzata ünnepi megemlékezésre várt mindenkit a volt Damjanich János Általános Iskolában található kopjafás emlékhelyre, ahol az aradi vértanúkra emléketek, azokra a honvédtisztekre, honvéd tábornokokra, akiket az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban való részvétel miatt az osztrák udvar hideg vérrel kivégeztetett.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 04.


 

Kontakt - Hip Hop tehetségkutató
verseny indul Szentesen

 

2013. október 12-ei kezdettel indul Szentesen egy hip-hop tehetségkutató versenysorozat, mely a Kontakt nevet kapta! Fiatal tehetségek fognak megmérettetni a két elődöntőn, melyek a szentesi Arabella Music Clubban lesznek megrendezve október 12-én és 26-án.

16 versenyző közül 8-an jutnak tovább a döntőre, mely Szegeden lesz megrendezve.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 03.


 

Országos Könyvtári Napok Szentesen is!

 

A Szentes Városi Könyvtár szeretettel meghív minden érdeklődőt a "Könyvtárak összefogása az emberi kapcsolatokért" című rendezvénysorozatára. A programok 2013. október 7-13 között lesznek a Városi Könyvtárban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 03.


 

Van egy könyve? Van egy könyvem!

 

2013. október 2-án a Pólya Antikvárium és a Városi Könyvtár szervezésében "Van egy könyvem" címmel bárki elhozhatta kedvenc könyvét, melyet 5 percben ajánlhatott az összegyűlteknek. Az est főszereplőit mindenki maga hozta, így sok-sok könyvről hallhattunk, hogy ki, miért olvassa, ajánlja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 02.


 

Nippon Zengo a FitBalance nagyszínpadán!

Egyre jobban hódít a Szentesről indult új küzdősport aerobic

 

2013. szeptember 29-én, vasárnap került megrendezésre minden idők egyik legjobban szervezett FitBalance rendezvénye a Millenárison. Több, mint 5000 lelkes sportoló, sportolni vágyó látogatott el Magyarország egyik legnagyobb Fitnesz- és Egészség Expo-jára, ahol is közel 20 színpad és 500 prezenter, óratípus várta az érdeklődőket.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 02.


 

Indul az elektronikus építési napló

FELHÍVÁS!

 

Felhívjuk a jogerős építési engedéllyel rendelkező és leendő építtetők figyelmét, hogy a 2013. október 01-je után induló kivitelezési tevékenységeknél az e-napló (elektronikus építési napló) használata kötelező. Bővebb információ a www.e-epites.hu  honlapon a „Szakmai tudástár” menüpont alatt, vagy a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda Építéshatósági Csoportjánál (H-6600 Szentes, Kossuth tér 6., Tel: 06-63-510-300)

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 02.


 

Középpontban a jövő kertészete

Meghívó a XVII. "Kertmagyarország felé" kiállításra

 

Minden érdeklődőt várunk a XVII. "Kertmagyarország felé" - Középpontban a jövő kertészete című kiállítás és szakmai rendezvényre a VM ASzK - Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolába 2013. október 4-5-én.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 02.


 

Boros siker az Édes anyanyelvünk versenyen

 

2013. szeptember 13-án Szegeden a Gábor Dénes Szakközépiskola szervezésében zajlott az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny.

Vida Friderika a Boros Sámuel Szakközépiskola 12. a osztályos tanulója (Felkészítő tanár: Beszterceiné Sarkadi Nagy Zsuzsanna) első helyezettként jutott tovább az október második felében megrendezendő sátoraljaújhelyi országos versenyre.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 01.


 

Két Kerékkel egészségesebb a Borosban is!

 

A Legrand Zrt. az idei tanévben is megrendezte szeptember 23-án a „Két kerékkel egészségesebb” kerékpáros rendezvényét. Ez a szervezett kereteken belüli kerékpározás nagy népszerűségnek örvend a városban. Szinte kivétel nélkül minden általános és középiskola részt szokott venni rajta, mert nem csak lehetőséget biztosít a szabadidő aktív eltöltésére, hanem egyben verseny is az iskolák között. 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 01.


 

Diszkóbaleset a IH mellett a gödörnél

 

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete és a Bartha János Kertészeti Szakközép-és Szakmunkásképző Iskola felkérése alapján 2013. október 1-jén- kedden -14.45 órai kezdettel Diszkóbaleset elnevezésű szimulációs bemutatót szervezett az Ifjúsági Ház mellett a "Gödörben".

A Diszkóbaleset egy olyan szimulációs bemutató, amely élethűen, drámai módszerekkel mutat be egy közlekedési balesetet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 01.


 

Zene ünnepe a Kossuth téren

 

Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte az UNESCO október 1-jét A ZENE VILÁGNAPja rangjára. Ezen a napon a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeznek világszerte. A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai 2013. október 1-jén erre a napra emlékezett a Kossuth téren, ahol gyermekdalokat és egy vallási éneket énekeltek el közösen reggel 8 órakor. 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 01.


 

Megemlékező futás Szentesen egy meggyilkolt édesanyáért

 

Kedves Futótársak és nem futók! Minden futót és nem futót megdöbbentett az a hír, hogy megöltek és meggyaláztak egy fiatal Anyát a múlt héten, miközben futott. Az indulatokat, a döbbenetet, a megválaszolatlan kérdéseket nehéz leplezni és magunkba fojtani, hiszen Anya nélkül maradt egy Kisfiú és társ nélkül egy Apa….

 

Viszont, amit tehetünk – egyrészről jelenlétünkkel, futásunkkal, egy szál virággal, egy apró mécsessel, vagy egy magunkban elmondott imával talán egy picit segíthetünk az itt maradtaknak elviselni az elviselhetetlent, másrészről futásunkkal kiállhatunk az erőszak és a gyűlölet ellen! Ezúttal szeretnénk kérni a futókat és nem futókat, hogy csatlakozzanak október 6-án vasárnap (9.00 óra) a közösségi megemlékező futáshoz!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 01.


 

Októbertől indul a bölcsődében az ingyenes BABA-MAMA csoport

 

Ha szeretné a szülőcsoporton hallottakat a gyakorlatban is kipróbálni;

  - ha érdeklődik a gyermek életkorának megfelelő játékok iránt;

  - ha jól esne a babával együtt mozogni;

  - ha kedvet érez közös mondókázáshoz, verseléshez stb.

akkor várják októbertől Szentes város Bölcsődéjében (Vásárhelyi út 2.) !

Időpont: minden páros hét csütörtökén 10 órától (első alkalom: október 24.)

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 10. 01.


 

 

 

.