Cimbaliband ünnepi nagykoncert

Meghívó előzetessel!

 

 

2013. október 22-én 19.00 órai kezdettel igazi zenei csemegét hallhatunk a szentesi Hangversenyközpontban. Ünnepi nagykoncertet ad a Cimbaliband együttes, akik stílusát úgy lehet jellemezni, hogy Kelet- európai cimbalom Rock’n’Roll!

 

“A népzene tehát a természet tüneménye” - mondta Bartók, és ez az állítás a mai világban is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai . Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy jazzdobossal megfűszerezve. Zenéjük forrásai különböző helyekről fakadnak: magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock’n’roll, de két dolog mégis összetarjta a bandát, a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom.

 

 

Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti Kelet- európai cimbalom Rock’n’Roll!

 

 

Szentes, 2013. 10. 18.

 

.