Az idő kegyes, a munka halad

Jövő héten már a díszburkolatot rakják

 

2013. október 21-én sajtótájékoztató keretében ismertettek a városközpont átalakulásának jelen állását a sajtó képviselőivel. A tájékoztatás szerint ütemterv alapján halad a „Szentes Város Önkormányzata és partnereinek városközpont rehabilitációs programja” (DAOP-5.1.2/A-09-2f-2011-0004 ).

 

 

 

Már látható az utak nyomvonala és az eredeti tervekkel ellentétben megmaradt annak a lehetősége, hogy ha igény lesz rá, akkor a kétirányú forgalom visszaállításra kerülhet - mondta Szirbik Imre polgármester.

Továbbá tájékoztatott, hogy az érintett üzletek, melyeknek forgalmi kiesést jelentett az építkezés, azoknak az iparűzési adóból és az építményadóból kevesebbet kell fizetni az érintett időszakra. Ezzel kapcsolatban már kiküldték az értesítéseket az érintetteknek.

 

 

 

A görög keleti templom körüli terület építése lelassult, de időre az is elkészül. Közben az egyház LEADER pályázat segítségét kívánja felhasználni, hogy a homlokzat felújítása és madár elleni védelme megvalósuljon, valamint látogatóbaráttá kívánják tenni a templomot, a benne lévő ikonosztáz és kegytárgyak védelme mellett.

 

 

 

Közben határidő módosítást is kért az önkormányzat (előrelátólag), de remélhetőleg nem lesz rá szükség. A kertészeti munkák jövőre fognak befejeződni, mert vannak olyan műveletek, melyeket csak ősszel (ezeket el is végzik), de vannak olyanok, melyeket csak tavasszal tudnak elvégezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

.