Airsoft háborúban szentesi katonák

 

 

 

Egy drogbáró elveszett „csomagjait” megtalálni és begyűjteni a saját embereinek sem veszélytelen feladat. Főleg ha egy drogellenes csoport is pályázik ezen termékekre, és az azt „védelmező” személyekre. Ebben a feladatban vettek részt a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred bázisán működő Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) airsoft szakosztályának tagjai 2013. október 6-án, Szegeden.

 

A több mint 20 főt számláló szakosztály különböző helyszíneken szervezett versenyeken szokott részt venni az év folyamán, valamint az általuk szervezett versenyszámok is sikeresek a résztvevő csapatok között. Ezeket elsősorban a Tömörkény és Ópusztaszer közötti volt grófi birtokon, vagy a kisteleki erdőben szokták megrendezni.

 

 

 

Különböző játék fajták között valósághű fegyverekkel küzdenek egymással az ellenfelek. A zászló rablós játékban a másik fél zászlóját kell megszerezni a csapatoknak. Van pályaavató játék, melyben új, ismeretlen területen folyik a küzdelem, és az ellenfél leküzdése mellett a területet is fel kell térképezni, és kijelölni a balesetveszélyes helyeket, mely a későbbi játékok során már ismert lesz. Helységharc jellegű feladatokban közelről kell szembe kerülni az ellenfelekkel. Különösen kedvelt az utóbbi időben elkezdett szerepjátékra épülő játék, melyben a csapatok már korábban értesülnek a cselekményről. Figyelemmel kell kísérni a későbbi megadott fejleményeket. Ilyen volt a szakosztály által korábban szervezett Dooms Day, melyben a korábban bevezetett legenda alapján a vándoroknak az ígéret földjére kellett eljutni a játékban, ahol van víz és élelem, mely is elrabolható egymástól.

 

 

 

A vasárnapi 56 fős küzdelemben a szentesiek a drogbáró oldalán küzdöttek. Feladatuk volt minél több elhagyott csomagot megtalálni és hazajuttatni. Közben folyamatos harcot folytatni a drogellenes csapat képviselőivel. A játék során bejártuk az egész pályát, a bozótostól az épületekig mindenütt volt szerencsénk a harchoz és katonaként gyakran kapóra jöttek az alapkiképzésen tanultak. Voltak helyzetek, melyeknél az ellenfél taktikája adta fel a leckét, volt ahol a jobb fedezékek váltak a javukra, de a legtöbbször a létszámuk volt sokkal több, mint nekünk. Ennek ellenére előbb utóbb találtunk megoldást minden helyzetre. A két fordulóból álló küzdelemben mind a kettő a mi csapatunk javára dőlt el – mondta Nagy Árpád Péter törzsőrmester, a HRSE csapat egyik fő szervezője.

 

A több órás friss levegőn történő mozgás során a játék erősíti a fizikális erőnlétet, a csapatszellem kialakítását, a harceljárás stratégiájának fejlesztését, melynek során a katonák biztonságos körülmények között, a játékos formában fejleszthetik a katonai alapismereteiket.

 

Szentes, 2013. 10. 09.

 

.