Boros siker az Édes anyanyelvünk versenyen

 

2013. szeptember 13-án Szegeden a Gábor Dénes Szakközépiskola szervezésében zajlott az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny.

Vida Friderika a Boros Sámuel Szakközépiskola 12. a osztályos tanulója (Felkészítő tanár: Beszterceiné Sarkadi Nagy Zsuzsanna) első helyezettként jutott tovább az október második felében megrendezendő sátoraljaújhelyi országos versenyre.

A verseny kétfordulós volt: írásbeli és szóbeli részből állt. Írásban nyelvi feladatlapot kellett megoldaniuk a versenyzőknek, mely felölelte az anyanyelvi tananyagot. A szóbelin 3 műfajból, ill. témából választhattak, pl. élménybeszámoló, vitaindító, vallomás, elmélkedés.

 

Somosné Puskás Krisztina igazgató helyettes így nyilatkozott az iskola versenysikereiről:

- Büszkén mondhatjuk el, hogy diákjaink minden évben eljutnak az országos anyanyelvi versenyekre: Sátoraljaújhelyre, Gyulára az Implom József helyesírási versenyre, Győrbe a Kazinczy szépkiejtési versenyre. Ebben mind a diákoknak, mind a felkészítő tanároknak komoly munkája fekszik. Bízunk abban, hogy ezt a nemes hagyományt továbbra is tudjuk ápolni mi, tanárok és tehetséges diákjaink.

 

Szentes, 2013. 10. 01.

 

.