Szentesen is fellobbant a pásztortűz

 

Magyar Televízió Zrt. országos akciójához "Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!"  Szentes is csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy szeptember utolsó hétvégéjén, Szent Mihály napján két napos, tematikus műsorfolyam keretében megmutassák, milyen szép az országunk, mennyi értéket őriz és milyen csodálatos emberek lakják.

 

 

 

Ez év nyarán (júliusban) érkezett a Magyar Televízió Zrt-től a felkérés, hogy a város is csatlakozzon az akcióhoz és egy egyoldalas anyagban pályázzon a televíziós megjelenésre. Szeptember elején még úgy tűnt, hogy az esélyesek között vagyunk, mint a járás legnagyobb települése.

A megyéből több település is csatlakozott a kezdeményezéshez és csak Szentest felejtették ki(!) a sorból, de aki a képeket megtekinti, láthatja, hogy nem kevés programmal készült Szentes városa is.

 

Több helyszínen számos szórakozási lehetőség várta az érdeklődőket ezen a hétvégén. Lássuk a programot, tehát:

 

 

 

Szeptember 28-án, szombaton 10.00 és 14.00 órától Múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartottak a Koszta József Múzeumban családoknak és iskolásoknak egyaránt.

 

 

 

Este 7 órakor kezdődött a Szüreti Mulatság a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében, ahol a Pengető Citerazenekar és a Szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes műsora teremtett jó hangulatot. A vendégeket Szirbik Imre polgármester köszöntötte. Az est további részében a TONIC EGYÜTTES szolgáltatta a zenét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember 29-én, vasárnap a Dózsa Ház Közösségi Terében 19.00 órától kulturális műsorokkal várták a szervezők a szórakozni vágyókat. Élvezhettük a Szent Anna utcai óvoda nagycsoportosainak,  a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola mazsorett csoportjának műsorát, valamint a Kiss Bálint Kötélugró Klub bemutatóját.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes egyik legnépszerűbb gyermekzenekara, a Tücsök Zenekar  megmozgatta a gyermekeket interaktív műsorukkal. A Közösségi Tér külső terén a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesület tartott bemutató. A műsorfolyam végén, a hétvége zárásaként, vasárnap este- Szirbik Imre, Szentes város polgármestere jóvoltából - fellobbant egy hatalmas pásztortűz sok-sok település saját pásztortüzével együtt, az összetartozás szimbólumaként.

 

 

 

 

 

 

 

 Spiral Flames tűzzsonglőrök, Fényesség Táltos Dobkör, Kurca part, a város fényei - csodálatos hangulatot teremtettek. Biztos vagyok benne, hogy minden jelenlévőben fellobbant a hazaszeretet, a városa iránt érzett büszkeség és az itt élő emberek iránt érzett szeretet lángja.

 Ismerd meg Magyarország titkait! A Szent Mihály Napi tűznél Neked is ott (ott lett volna) a helyed!

 

 

 

További képek a rendezvényről:








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 



























































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

.