Ilyen lesz a városközpont

Jól jön a vénasszonyok nyara

 

 

 

Szerencsére türelemmel vannak "még" Szentes lakói (persze a kivétel erősíti a szabályt) a városközpont átépítésével kapcsolatban. Kisgyermekes családok délutáni programként nézik a Petőfi - Kossuth és Ady Endre utcának átalakulását.

Az eddigi látványképek nem igazán adták vissza, hogy milyen lesz az új városközpont, bár az építőknek köszönhetően egy-egy szakaszon már látszik az út nyomvonala.

 

 

Megszereztük az új látványképeket, melyből egyből kiderül, hogy nem Európa kút épül a Fehér ház előtt, hanem egy új köztéri szobor ékeskedik majd. Józsa Lajos "napernyős lány" alkotása lesz a régi parkoló helyén kialakított tér dísze.

 

A szobrot láthatta már a nagyközönség 2007-ben Józsa Lajos kiállításán a Tokácsli Galériában.

 

Más fórumon már cikkeztek róla, hogy a Tiszti Klub előtti 2002-ben ültetett Európa fát barbár módon kivágták. Persze ez a hír nem igaz, mert az emlékfát nem vágták ki, hanem áttelepítették a KÖZGÉ kertbe (tudtuk meg Baloghné Berezvai Csilla főkertésztől), ahol tovább tudja hirdetni, hogy a IV. Tiszai Euroatlanti Nyári Egyetem résztvevőinek köszönhetően gyökeret tudott ereszteni Szentesen.

A főkertész asszony azt is elmondta, hogy a városfejlesztési bizottság hagyta jóvá az összes fa kivágást, telepítést, áttelepítést.

 

 

 

A további képek a jelent és a jövőt ábrázolják:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.