Ingyenes mammográfiás szűrés szombaton

„Szervezett emlőszűrés infrastruktúrájának megteremtése

Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Aradon” című pályázatnak köszönhetően

 

 

 

Európai Uniós támogatással 2013. január 1-vel megkezdődött a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében a HURO/1101/189/2.4.1. számú, „Szervezett emlőszűrés infrastruktúrájának megteremtése Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Aradon” című pályázat megvalósítása.

 

A pályázat célja a lakossági átszűrtség növelésével az emlőrákban megbetegedett nők gyógyulási esélyének növelése, a halálozási arány javítása. A lakosság számára a kórház lehetővé teszi rendkívüli – szombati - emlőszűrési napokon való részvételt.

 

Az első szombati rendelésre 2013. szeptember 21-én került sor. A szentesi Kórház – Rendelőintézet Klinikai és Szűrő Mammográfiás Központjában további rendkívüli / szombati szűrési nap lesz 2013. október 12-én, melyre várunk minden szentesi kistérséghez tartozó 45 és 65 év közötti panaszmentes hölgyet, aki az elmúlt két évben még nem vett részt emlőszűrő vizsgálaton.

A novemberi és decemberi rendkívüli szombati szűrési időpontokról későbbiekben tájékoztatjuk a lakosságot, melyekre már az újonnan kialakított és új berendezésekkel felszerelt Szűrőközpontban kerül sor.

Szentes, 2013. 10. 08.

 

.