Elkezdődött a harc a kincsért - avagy a matrac büntetett! (videóval!)

 

 

 

2013. október 25-én hat középiskolai csapat vágott neki az ifjúsági kalandvetélkedőnek a Szentesi Üdülőközpontban. Reggel 9 órakor egy rövid eligazítás után turbó táborépítés volt az első feladat.

 

 

 

Ez azt jelentette, hogy a legrövidebb idő alatt két sátrat fel kellett állítani, majd két matracot felfújni, a csapatzászlót földbe szúrni, és egy sátorba bemászni a csapattagoknak.

 

 

 

Ezzel még nem volt vége a feladatnak, hanem onnan ki kellett mászni és a matracokat le kellett engedni, és ekkor állt meg az óra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A feladat végeztével még csinosíthattak a szálláshelyükön, de már készülniük kellett a matracos gyorsasági feladatra.

 

 

 

Nem kellett mást tenni, mint a matracot felfújni, utána egy oda-vissza hosszt evezni a matracon fekve, és jöhetett a váltás.

 

 

 

A Zsoldos csapata nagyot alakított, mert olyan matracot hoztak, amit nehéz volt felfújni, vagy lehet, hogy csak a dugót nem húzták ki a felfújás előtt.

 

 

 

Az erőltetést a matrac megbosszulta, és rekeszizmot próbáló produkciót váltott ki a csapatból.

Szerencsére sikerült megörökítenünk ezt a felejthetetlen pillanatot egészen a befutóig.

 

 

Ha bárki nevetne a csapaton, ajánljuk, hogy jövőre nevezzen be és próbálja ki önmagát a két napos kalandvetélkedőn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Délután egy kis üdítő futás után a csapatok bevették a Városi Könyvtár épületét. A Titkok Könyvtára feladatban megfelelő könyvekből tudhatták meg a kérdésekre a válaszokat, és amint azok meglettek futás volt ismét a táborba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután sem sokat pihenhettek a csapatok, mert következett a modern vadászbajnok feladat. Ebben a bázisfeladatban gerellyel, dobócsillaggal, csúzlival, paintball-al, íjjal és fúvócsővel kellett célba lőni.

 

 

 

 

 

Aki ügyes volt pihent ezen a feladaton, mert jött a térképes feladvány. Egyszerű volt, mert csak egy kis dolgot kellett megkeresni, melyből megtudták, hogy a vacsorához való kellékek hova lettek elrejtve a városban.

 

 

 

 

 

Nem volt egyszerű, mert mindent néztek, csak pont a térképet nem és sok dolgon átsiklottak a csapatok.

 

 

 

 

 

 

 

A vacsorafőzés sem múlhatott el verseny nélkül, ami azt jelentette, hogy minden csapat egy gyufát kapott, hogy a főzéshez a tüzet meggyújtsa. Ha nem sikerült, akkor egy mínusz pontért újabb gyufát kaphatott, így egyre kevesebb lehetett a megszerezhető pontok száma.

 

 

 

 

 

Ezután már csak a paprikás krumpli megfőzése volt hátra, és egy kiadós alvás, a másnap reggeli ébresztőig!

 

 

 

Szentes, 2013. 10. 25.

 

.