2012. JÚNIUS

 

XXI. Kurca Parti

 

2012. július 6-án rendezik meg a Kurca Partit a Kurca partján a Dózsa-ház Közösségi téren. Az előző évektől eltérően idén a Kurca Parti a gyerekekről szól teljes egészében. Az elmúlt húsz évben igen széles zenei palettával került megrendezésre ez a rendezvény. Most viszont a gyerekek állnak a szórakoztatás középpontjában. Minden érdeklődőt várnak július 6-án pénteken a Kurca Parti-ra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 28.
 

Országút az éterben - aláírták a szerződést

Rádió 451 néven indul az új kereskedelmi adó Szentes térségében

 

Amint azt nemrégiben hírül adtuk, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának döntése alapján a Kultúr-Média Kft. nyerte el a Szentes 106,1 MHz-es frekvencián helyi rádiós műsorszolgáltatásra kiírt pályázatot.

A Kultúr-Média 2012. június 27-én megkötötte a műsorszolgáltatási szerződést az NMHH-val és megkezdte a műszaki feltételek megteremtését, hogy a november végén elnémult frekvencián új stílusban, új nevekkel és új hangokkal Rádió 451 néven minél hamarabb elindulhasson az adás.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 28.
 

Filmzenék és musicalek fúvósokra átdolgozva

 

Szentes Város Fúvószenekarának könnyed hangvételű koncertjét hallhattuk a Megyeháza KKK szabadtéri színpadán 2012. június 28-án, 19.00 órai kezdettel. A repertoáron olyan filmzenék, mint a Ben Hur vagy a népszerű Derrick német bűnügyi sorozat zenéje szerepelt.

A közönség vastapssal köszönte meg a koncert végén a fúvószenekarnak ezt a könnyed nyáresti szórakoztató koncertet, akiket Mihály Béla, Várkonyiné Mihály Erna és Lévai György dirigált.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 28.
 

IBIZA SOUND PARTY - Július 7.

 

Ismét Szentesre érkezik az Ibiza Sound Party. 2012 július 7-én a régi téglagyár területén (volt gokart pályán) hatalmas party sátorral várják a szórakozni vágyó fiatalokat.

Fellépők: Chris Lawyer, Andro, Wallas, Tomy Montana, Bozóky & Lipóczy, Mightyb, Szeka, Big Bill, Kohary. GPS koordináták: 46.656402, 20.278251

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 28.
 

Nyílt levél a kórházi osztályok védelmében

 

Nyílt levelet írt az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak Szirbik Imre, Szentes polgármestere, hogy a város kórházában továbbra is végezhessenek ortopédsebészeti műtéteket, és megmaradjon a fertőzőosztály is.

Az egészségügyi szakállamtitkárság döntése értelmében nem végezhet július 1-jétől ortopédsebészeti műtétet a szentesi Dr. Bugyi István Kórház, mert traumatológiai osztályának besorolását 2-esről 1-es progresszivitási szintre csökkentették.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 27.
 

Helyére emelték az orgona játszóasztalát

 

2012. június 26-án orgonatörténeti napra ébredtünk. Évek óta erre a napra és erre a pillanatra várnak a hívek és az orgona muzsika rajongói a Szent Anna templomban. Ezen a napon emelték a helyére a felújítandó orgona új játszóasztalát.

Hosszú évek munkájának gyümölcs ez a mozzanat. Évek óta gyűjtenek a hívek, koncerteznek neves művészek, hogy megújuljon a Szent Anna templom orgonája.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 26.
 

Fényképezőgépet kapott a szentesi rendőrség

 

A bűnügyi technikusok munkáját segítő digitális fényképezőgépet adott a szentesi rendőrkapitányságnak a Szentes Kistérség Többcélú Társulása. Balogh Szabó Imre rendőrkapitány még tavasszal fordult kéréssel a társuláshoz, hogy amennyiben lehetséges, támogassák munkájukat fotóeszközzel.

 A Társulási Tanács a 2011. évi gazdálkodás lezárása után, egyhangúlag támogatta a kérést és a tavalyi pénzmaradvány terhére, közel 130 ezer forint értékben vásárolt a bűnügyi munkát megfelelő minőségben kiszolgáló fotószettet.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 26.
 

Az egyenlő esélyért Szentesen

TÁMOP-3.3.2/08/2 - 2008-0038

 

Szentes Város Önkormányzata a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében újabb sikeres pályázatot tudhat maga mögött. Ennek eredményeként a város több mint 80 millió forintot fordíthatott Közoktatási Esélyegyenlőségi Terve megvalósítására. Kétéves, hat intézményt felölelő, Az egyenlő esélyért Szentesen című projekt zárórendezvényét tartották 2012. június 21-én a Megyeháza KKK dísztermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 26.
 

Heccből verték el a férfit

 

Három 16 éves fiatalembert vett őrizetbe a Szentesi Rendőrkapitányság tegnap éjszaka, akik a megalapozott gyanú szerint még vasárnap egy machete-vel életveszélyesen bántalmaztak egy férfit Szentes egyik erdős területén.

A három fiatalember vasárnap este iszogatott, majd úgy döntöttek, hogy heccből felkeresik a város erdős részét, ahol tudomásuk szerint alkalmanként hajléktalanok vannak. Eközben találtak rá a későbbi sértettre, aki egy elhagyatott viskóban magányos élt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 26.
 

Strandszépe 2012

Július 1-től 20-ig lehet jelentkezni!

 

Ha már betöltötted a 16. életévedet, de még nem múltál el 32 éves és csinosnak tartanak, vagy tartod magad, akkor jelentkezz a Szentesi Üdülőközpontban megrendezendő „Strandszépe” Szépségversenyre.

A szépségversenyre való jelentkezés csak a jelentkezési lap pontos kitöltésével, egész alakos fényképpel és a részvételi díj befizetésével érvényes. A jelentkezési lapokat személyesen az Üdülőközpont pénztárában (helyben történő befizetéssel) tudják fogadni 2012. július 1-től 20-ig.

További információ kérhető: Tofán Brigitta 30/630-0666-os telefonszámon.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 25.
 

Tíz éves a recsegő tanszék

Jubileumi X. szentesi tekerős tábor

 

Karikó-Tóthné Puskás Gabriella vezetésével és a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont közreműködésével 2003 óta minden évben megszervezik tekerős tábort a szentesi strand és élményfürdő területén. Az elmúlt hétvégén induló program öt napos volt, a tekerőoktatást és daltanítást idén is neves népzenészek és zenetanárok vállalták, mint ahogy azt ez elmúlt tíz esztendőben (Havasréti Pál, Szerényi Béla, Barta Z. Ágoston – Téka együttes és Magyar tekerőzenekar).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 24.
 

Éjszakai fürdőzés június 29-én

 

2012. június 29-én folytatódik a Szentesi Üdülőközpont nyári programsorozata az Éjszakai Fürdőzés. 18.00 órától koktélbár 19.00 órától Dj. Rosti Laci szórakoztatja a közönséget.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 24.
 

Ernő és a Nagy Varázsló

 

A nyári szünet segít sok mindennek a bepótolására, így lesz ez a következő hetekben is. A város életében volt több olyan esemény, amelyről nem sikerült beszámolnunk, de ott voltunk rajta. Így ezeket az eseményeket vesszük sorra (nem időrendben), és megpróbáljuk azok beszámolóit pótolni.

Első ilyen beszámolónk a Pom Pom Együttes gyermeknapi műsora a Kossuth téren, melyen új műsorukat mutatták be több száz gyereknek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 24.
 

Új elnök a Rotary Klub élén

 

Az immár hétéves múltra visszatekintő Szentes - Csongrád Rotary Klub működési szabályzata értelmében évente választ új elnököt. A Rotary-év július elsején kezdődik, és a következő év június 30-áig tart. Július 1-jén, amikor naptárunkat kinyitjuk ezen a napon új lapot nyit a Szentes - Csongrád Rotary Klub is a történetében. Erre a lapra a világ valamennyi rotaristái írnak. Ez a lap még üres, egyetlen sor sincs benne. Egy év múltán meglátjuk, milyen történetek kerülnek a naptár következő 365 lapjára.  A kerék most fordult egyet. Július elsejétől a Szentes - Csongrád Rotary Klub élén új elnök áll Gila Zsóka személyében.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 23.
 

Gyümölcsös ültetvények összeírása, 2012

FELHÍVÁS

 

A gyümölcsös ültetvények, valamint a gyümölcsös ültetvény méretet el nem érő, gyümölcsfával betelepített területek összeírásáról szóló 2006. évi XLVIII. törvény előírásai szerint 2012. június 1. és november 30. között az alma, körte, kajszi és őszibarack ültetvények statisztikai célú felmérése zajlik a településen.

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából igazolvánnyal ellátott összeírók felkeresik a helység közigazgatási területén található azon ültetvényeket, amelyeket előzetesen az adatgyűjtésre kijelöltek. A szakemberek a helyszínen töltik ki azt a kérdőívet, amely az ültetvény jellemzőit méri fel. Kérjük, segítsék munkájukat a feladatuk elvégzéséhez szükséges információk megadásával, továbbá felkérésükre biztosítsák számukra, hogy a zárt területekre bejussanak.

A törvény alapján a gyümölcsfával betelepített területek használói kötelesek az összeíráshoz adatot szolgáltatni. Az összeírók célja elsősorban az ültetvények felkeresése, ugyanakkor az adatfelvétel megvalósulásához a használókkal való kapcsolatfelvételre is sor kerülhet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 23.
 

Új színfolt a nyári táborok palettáján

 

Az idei nyártól a segítő szakma képviselői (pszichológusok, gyógypedagógus, jógaoktató) is bekapcsolódnak a gyerekek táboroztatásába. A felhőtlen szórakozáson kívül célunk a személyiség többoldalú fejlesztése, a mozgás, az alkotó tevékenységek és játékok segítségével.

A következő programokkal várjuk az érdeklődőket:

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 23.
 

Filmzene, musical feldolgozások

 

Szentes Város Fúvószenekarának könnyed hangvételű koncertjét hallhatjuk a Magyeháza KKK szabadtéri színpadán 2012. június 28-án, 19.00 órai kezdettel. A repertoáron filmzenék és musical-ek feldolgozását hallhatjuk. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 23.
 

Időkapszulában üzennek a jövőnek

Rotary üzenet a jövőnek, tapintható térkép a mának

 

2012. június 23-án a Szentes - Csongrád Rotary Klub tagjai egy időkapszulát helyeztek el a Kossuth téren felállítandó tapintható térkép alapjába. Mészáros Zoltán a Klub soros elnöke a rendezvény elején elmondta, hogy július 6-án (11.00 órakor) kerül felavatásra a Lantos Györgyi és Máté István alkotása.

A művészházaspárnál járva jött az ötlet, hogy érdemes lenne üzenni a jövőnek egy időkapszulában. Ebbe a rozsdamentes urnába nem csak a napi sajtótermékek, pénzérmék kerültek, hanem a támogatók által a jövőnek küldött üzenetek, idézetek.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 22.
 

Múzeumok Éjszakája Szentesen

 

A Múzeumok Éjszakáján Szentes valamennyi múzeuma és kiállítóhelye várta az érdeklődőket. Este 8 óráig óránként buszok indultak a laktanyába, a helyőrségtörténeti kiállítás megtekintésére, de sokan választották a városközpontban található két kiállítóhelyet is (Péter Pál Polgárház és a Fridrich fényírda).

A ligeti Csallány Gábor Kiállítóhelyen kézműves foglalkozásra várták a családokat, ahol nagyon szép legyezők készültek, majd 17 órától a Zöldág MSE közreműködésével népi játékokkal és koszorúfonással folytatódott a rendezvény.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 22.
 

Egy mágikus éjszaka

 

Mágikus éjszakára várták az érdeklődőket a strandon, ahol jóslástól a gondolázásig, a pergő ritmusoktól a tűztáncig volt minden, mi ehhez a naphoz a Szentiván-éj misztikumához tartozik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 22.
 

I. Szentesi Lovastalálkozó Western Verseny

 

Jövő hétvégén, június 30-án és július 1-jén különleges lovasversenyt rendeznek a 451- es elkerülő útról leágazó gázos kövesút melletti IC Ranch-en. A verseny mellett színes programokkal várják az érdeklődőket: díjlovasbemutatót tart Babinszky Zsuzsa és Bertók Ági, lesz kutyás dogdance és frizbibemutató, illetve countrytánc a közönség bevonásával. A rendezvény június 30-án, szombaton 10 órakor kezdődik.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 22.
 

Öt millió az orgona felújítására

 

Két önkormányzati képviselő indítványára (Halmai István és Móra József) Szentes Város Önkormányzata a legutóbbi testületi ülésen úgy határozott, hogy a Szent Anna Templom orgonájának felújításához 5 millió forinttal hozzájárul.

Nagy János orgonaművész a 2012. június 19-ei sajtótájékoztatón elmondta, hogy korábban a hangszer nem volt alkalmas minden zenemű előadására, de a felújítás után, a szélesebb (6 billentyűvel) játszóasztalnak köszönhetően bővül a repertoár.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 22.
 

Zene Ünnepe a Budapest Klezmer Banddel

 

A nyár első napját - amikor a világosság a legfényesebb és a legtovább tart - Maurice Fleuret francia zenetudós javaslatára a világon szinte mindenütt zenével köszöntik.

2012. június 21-én a zene ünnepével kapcsolatos ars poeticánk megfelelő (népszerű, mindenki számára befogadható muzsikát játszó) csoport a Budapest Klezmer Band játszott Szentesen a Megyeháza KKK szabadtéri színpadán.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 22.
 

Szentivánéj, a mágikus éjszaka

 

2012. június 22-én az éjszakai fürdőzés keretében mágikus éjszakára kerül sor a szentesi strandon, ahol úszó gondolákon hajózhatunk a Kurcán. Az érdeklődőket boszorkánypraktikák és jóslások is várják ezen az esten!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 21.
 

Hová tűnt Damon Hill, azaz ...

Hová tűnt Damjanich János?

 

Az iskola előkertje Szentes egyetlen olyan helye, ahol az Aradi Vértanúknak állítottak emlékművet. Návay Sándor hódmezővásárhelyi szobrász alkotása a Damjanich János Általános Iskolában található, és a 13 tábornokot jelképezi, valamint Damjanich tábornok bronz domborművét tartalmazza.

Ez a bronz dombormű az iskola bezárása után lekerült az emlékhelyről és ismeretlen helyre távozott.

Még mielőtt bárki felháborodna, nem volt az annyira ismeretlen hely, csak sokan aggódtak, hogy nehogy nemesfémre érzékeny emberek magukénak érezzék.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 21.
 

Úszni akarok és kész!!

 

Mindenki reménykedett, hogy Rácz Niki kijut a londoni paraolimpiára. A napokban kiderült, hogy ez az álom, csak álom marad, mert a magyar olimpiai keret nem kapott több kvótát, így Niki nem fér bele a keretbe. A várt időeredményt megúszta, mely akár a döntőbe jutáshoz is elég lett volna.

A befektetett munka nem volt hiábavaló, mert nagy eredmények várnak még a fiatal úszóhölgyre. Most ballagott el a 8. osztályból és Szentesen folytatja középiskolai tanulmányait (az úszás mellett :-))

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 21.
 

Földvásárlásra is pályázhatnak

 

Szentes Város Önkormányzata legújabb kezdeményezésként a földvásárlásra is kiterjesztette a kamatmentes hitelfelvétel lehetőségét – hangzott el a minapi sajtótájékoztatón.

Bocskay István, az ipari park referense elmondta, hogy úgy tudják, Szentes élen jár a kezdeményezésben. Azokat a helyi székhelyű termelőket kívánják támogatni, akik életvitelszerűen foglalkoznak a mezőgazdasággal. Negyedéves ciklusonként lehet majd pályázni, 50 százalékos önerő megléte mellett legfeljebb 3 millió forintra, tette hozzá Szirbik Imre polgármester, aki hangsúlyozta: ezzel a lehetőséggel is a munkahelyteremtést tartja elsősorban szem előtt az önkormányzat.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 20.
 

HARMADFOKÚ HŐSÉGRIADÓ

 

Kedden harmadfokú hőségriadóra fokozta, és péntek éjfélig meghosszabbította a korábban kiadott riasztását az országos tiszti főorvos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mediterrán térségből továbbra is meleg és száraz levegő érkezik a Kárpát-medencébe. Szerdán és csütörtökön az ország túlnyomó részén 27 Celsius-fok feletti középérték valószínű, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

A cikk továbbolvasásában lakosságvédelmi tájékoztatókat tekinthetnek meg, mely a nagy forróságban az ételek és italok fogyasztására és a hőhullámok okozta tünetek megelőzésében segítenek!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 20.
 

Tapintható Szentes

Rotary üzenet a jövőnek, tapintható térkép a mának

 

A 2005. évben alapított Szentes-Csongrád Rotary Club egy évvel ezelőtt tűzte ki céljául, hogy Szentes és Csongrád Városában a központot bemutató Tapintható térképet helyez el. A térplasztika elkészítésére sikerült megnyerni a neves csongrádi szobrászművész házaspárt, Lantos Györgyit és Máté Istvánt (fotón balra)

Mészáros Zoltán a Klub soros elnöke (fotón jobbra) tájékoztatta lapunkat, hogy hamarosan elkészül az első alkotás. Szentes főterén felállításra kerül az a bronz művészi kidolgozású térplasztika, mely a vakok és gyengénlátók tájékoztatását, és bizony sok esetben a látók eligazodását is segíti.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 19.
 

Zene Ünnepe Szentesen

 

A Zene Ünnepe Szentesen 2012. június 21-én (csütörtök) 19 órakor kezdődik Szentesen a Megyeháza KKK udvarán a szabadtéri színpadon. A zene ünnepén a Budapest Klezmer Band ad koncertet, melyre 2.500 Ft (elővételben), 3.000 Ft (helyszínen) válthatnak jegyet.

Rossz idő esetén a program a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 19.
 

Fluor Tomi Szentesre jön!

Nagyhegyi Nyári Napok részletes programja

 

Két napon keresztül szórakozhatunk a 3. Nagyhegyi Nyári Napokon, melyen szombat este Fluor Tomi lép a színpadra. Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 18.
 

Országos bajnoki bronz érem

 

A Szekszárdon megrendezett 117. Országos Atlétikai Bajnokságon Seres András a Maximus SE versenyzője a férfi diszkoszvetők mezőnyében az olimpiai ezüst érmes Kövágó Zoltán az előző két olimpián szereplő Máté Gábor mögött a bajnoki dobogó harmadik helyére állt fel. Bronz érmével a legeredményesebb Csongrád megyei versenyző címet is elnyerte.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 18.
 

Beszámoló Csíky László 3. kínai útjáról

 

Csíky László úti élménybeszámolóját hallhattuk a Városi Könyvtárban 2012. június 18-án. Az orvos, portré- és karikatúraszobrásszal Bucsány György beszélgetett életéről, munkásságáról, és nem utolsó sorban harmadik Kínai útjáról.

Bucsány György egy visszaemlékezéssel kezdte. 1942. június 18-án éppen 70 esztendővel ezelőtt született Csíky László Szegeden. A beszélgetés innen indult, és a gyermekkori emlékeken keresztül a szobrászaton át Kína volt a beszélgetés végcélja, ahol meghívott alkotóként már harmadjára képviselte a magyar szobrászatot Dr. Csíky László.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 18.
 

Árvízi védekezésen Szerbiában a magyar műszaki katonák

 

Szerbia Sabać városában, az 1. Pontonos Zászlóalj bázisán és a Száva parti vízi gyakorlóterén rendezték meg a „TISZA-2012” elnevezésű három nemzeti (magyar- román-szerb) Műszaki Zászlóalj éves, közös katasztrófavédelmi gyakorlatát 2012. június 11. és 15-e között.

A gyakorlatsorozat szükségszerűségét az adta, hogy az elmúlt évtizedben a Tisza és a Duna vízgyűjtő területén jelentkező nagy mennyiségű víztömegek megjelenése magával vonta a fokozott árvízi és belvízi veszélyeztetettséget. Veszélybe kerültek a városok, települések. A katonai erők tényleges alkalmazása, a veszélyeztetettség súlyossága is eredményezte a honvédség katasztrófavédelmi rendszerére épülő, éves gyakorlat bevezetését.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 18.
 

Szentes - Csongrád 2:1

 

Szentes és Csongrád képviselő testületei már évek óta "küzdenek" egymással. Nem a hétköznapi politikai hadszíntéren vívják csatáikat, hanem egy sporttalálkozón, melyen össze mérik fittségüket.

Az elmúlt évben Csongrád volt a házigazda, és haza felé lejtett a csongrádi sportpálya. Idén Szentes fogadta a csongrádiakat nálunk viszont a vizes feladatok lejtettek haza. Így ide lejtett a Kurca folyócska, melyen teniszlabdákat kellett vízibiciklivel gyűjteni a képviselőknek, valamint a 25 méteres medence is, ahol ha csak pár karcsapással de a szentesi testületi tagok nyertek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 18.
 

Hamarosan indul a Nyári Színház!!!

Az előadások plakátjai kinagyíthatók!

 

Hamarosan kezdetét veszi a nyár legjelentősebb színházi programja a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház.

Az eredetileg nyolc előadás helyett 10 színházi programba várják az érdeklődőket a Megyeháza udvari színpadára.

Az első előadás 2012. július 3-án lesz, melyben Gergely Róbert, Gregor Bernadett, Cseke Katinka és még sokan mások szórakoztatják a közönséget. A Nejcserés támadás című pikáns vígjátékra és valamennyi előadásra már megvásárolhatóak a jegyek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 17.
 

VAKÁCIÓ NYITÓ BULI 2012

Rekord meleggel!!!

 

A szünidő kezdetét Szentesen már évek óta egy nagy bulival ünnepeljük, így történt ez idén is. Vakáció nyitó bulira várták az érdeklődőket a szentesi strandra, ahol számos programmal készültek a szervezők a gyerekeknek.

Az időjósok már több napja mondják, hogy a hétvégén visszafordíthatatlanul elkezdődik a nyár. Rekord meleget vártak az országban, és több helyen meg is dőlt a meleg rekord.

A Szentesi Üdülőközpontban viszont minden adott volt, ami ezt a meleget csillapítani tudta, elviselhetőbbé tette. Ezen a hétvégén indult a VAKÁCIÓ, melyet már nagyon vártak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 17.
 

Mit tud és mit nem az új kamerarendszer!

A kép alapján büntetik-e a be nem csatolt biztonsági övet?

 

Már beszélik Szentesen, hogy a rendőrség küldött ki büntetést az új kamerarendszer képe alapján, melyen nincs becsatolva valakinek a biztonsági öve. Amikor utána kérdeztünk ennek, volt aki már két embertől is hallotta ezt! Akkor most öntsünk tiszta vizet abba a bizonyosba.

A rendőrségnek nincs szüksége ilyen fajta eljárásra, mert (sajnos) ha az út mellé kiállnak kb. 10 mp alatt tudnak olyan autót leinteni, ahol nincs becsatolva a biztonsági öv. Megtudtuk, hogy a kamerarendszer bűnügyi esetek kiderítésére, és azok megelőzésére lett telepítve, nem pedig a szentesiek sanyargatására.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 17.
 

Múzeumok Éjszakája Szentesen is!

 

Immár hatodszor csatlakozik a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz a Koszta József Múzeum. A szentesi intézménybe péntek este - június 22-én - lehet ellátogatni.

Már délután várják a családokat foglalkozásokra a Péter Pál Polgárházba és a ligeti épületbe, de a laktanyában lévő csapatmúzeumba is óránként indulnak buszok. Az esti programok a 19. század köré csoportosulnak a megyeházán. Megszokhattuk már, hogy ezen alkalmakkor kiállítás nyílik, ezúttal A sebesült Görgei címmel a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vándorkiállítása.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 17.
 

Határtalanul a határon túl

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola két hetedik osztálya május végén Erdélybe utazhatott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának köszönhetően. Nagyon felemelő érzés volt, hogy láthattuk a régi Magyarország egy részét és az ott élő emberek életét! Május 26-án, szombaton kora reggel indultunk el erre a szép útra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 17.
 

Általános iskolai ballagások - 2012

Letölthető nagyfelbontású képekkel

 

2012. június 16-án tartották az általános iskolai ballagásokat Szentesen. Ez alkalomból mi is ellátogattunk több iskolába (Szent Erzsébet, Kiss Bálint, Deák). A Kiss Bálint Református Általános Iskola két végzős osztályába járó diákok annyira jó fejek voltak a ballagáson, hogy az eredetileg mini összefoglalónak induló cikket kibővítettük azzal, hogy az összes kép letölthető nagy formátumba kerül fel a Mozaikra. A végzős tanulók osztályról osztályra vonulása után az ünnepség a Református Nagytemplomban folytatódott.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 16.
 

Mesetábor a polgárházban

 

Mesetábor 2012. június 25-től június 29-ig és július 23-tól 27-ig naponta 8-tól 16 óráig a Péter Pál Polgárházban, (Szentes, Petőfi u. 9.) napi háromszori étkezéssel, óvodások és kisiskolások részére. Mesebeli környezetben ismerkedhetsz meg a mesék világával, a természettel, érdekes játékokkal, alkothatsz különlegességeket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 16.
 

Rablót fogott a tesztüzemben működő térfigyelő

 

Még próbaüzemben működik, de máris rablót fogtak a rendőrök a Szentesen kialakított térfigyelő-kamerarendszer segítségével.

Egy 58 éves férfi hívta tegnap a szentesi rendőröket, hogy a Céhház utcán egy fiatalember megtámadta, belökte az árokba, bántalmazta és elvette tőle a nála lévő 17 ezer forint lottónyereményét. A bejelentést követően a szentesi nyomozók azonnal megnézték a még próbaüzemben működő térfigyelő-kamerarendszer felvételeit, amelynek alapján pontos személyleíráshoz jutottak a feltételezett elkövetőről.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 15.
 

Tanulásfejlesztő tréning a nyár végén

 

Már lehet jelentkezni a 2012. AUGUSZTUS VÉGÉN induló Tanulásfejlesztő tréningre, mely naponta 8-tól 12 óráig tart a GYERMEKKÖNYVTÁRBAN. A foglalkozásokon játszva megtanulod és fejlesztheted: az olvasási, jegyzetelési, dolgozatírási, felelési technikádat, a források használatát, az összefüggések keresését, a lényeg kiemelését, a memóriádat. Mindezek mellett segítséget kapsz, hogyan szervezd praktikusan a tanulásra és a kikapcsolódásra fordított idődet. Jelentkezési határidő: július 2. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött, a jelentkezés sorrendjében, korlátozott létszámban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 15.
 

A hétvégén zárva lesz a meleg fürdő!

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház gyógyfürdője (Szentes, Ady E. u. 44.) technikai okok miatt zárva tart 2012. június 16-17-én, szombaton és vasárnap. Kérjük látogatóink megértését!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 15.
 

Szerenáddal búcsúztak a tanároktól

 

Most már elvitathatatlanul kezdődik a vakáció! Ezt jelzi, hogy daloló végzős diákok bontják meg a város csendjét, hogy az utolsó tanítási nap előtt szerenáddal búcsúzzanak tanáraiktól. El kell árulnunk, hogy mindegy mennyire nagy meglepetést akarnak okozni az osztályok, a tanárok készülnek erre a napra (estére).

Igazán csak akkor lephetjük meg őket, ha egy nappal hamarabb érkezik meg az osztály. :-) de ez azt a veszélyt is magában rejti, hogy tanárunk éppen akkor nem tartózkodik otthon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 14.
 

Éjszakába nyúló Diáknap a gimiben

 

2012. június 14-én Diáknapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban. Az éjszakába nyúló rendezvény alkalmas volt arra, hogy a nyár előtt még egy közös "játékkal" együtt szórakozzanak az osztályok. Játékos ügyességi feladatokkal, sport programokkal és kulturális vetélkedőkkel készültek a tanárok. Sikere volt a KRESZ tesztnek is és a kerékpáros ügyességi pályának. Végezetül egy fergeteges gimi buli zárta nem csak a napot, hanem a tanévet is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 14.
 

Utazgatunk, mert utazni élvezet

 

„Párduc, oroszlán, gorilla, makákó"- ugye ismerősen cseng a KFT együttes egyik sora? Többek között ez is várta 2012. május 3-án a Szentesi Református Idősek Otthona lakóit a Szegedi Vadasparkban, ahová egynapos kirándulást szervezett a két intézmény. Mondhatni, hagyománnyá vált, hogy évente egy-egy napra kiruccannak az intézmény kalandvágyó lakói.

Az elmúlt években a Szarvasi Arborétumban hajókáztak a lakók, idén egy sikeres pályázatnak- melyet a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet írt ki, és összesen 112 ezer forint támogatást nyert az otthon-, köszönhetően a Szegedi Vadasparkba indult a 39 fős csapat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 14.
 

A holokauszt szentesi áldozataira emlékeztek

 

Szentesen a zsidó temetőben emlékeztek meg vasárnap, az 1944 deportált és meggyilkolt ártatlan áldozatokról. A jelenlévőket köztük a vészkorszak túlélőit dr. Stern Sándor köszöntötte.

Dr.Feldmájer Péter a Mazsihisz elnöke beszédében kiemelte, hogy a múlt század elején megjelent modern politikai antiszemitizmus egyenes folytatásaként fokozódott a gyűlölet odáig, hogy elpusztítottak a magyar zsidóság túlnyomó részét, köztük a több száz szentesi mártírt is, akik nemcsak a zsidóság, hanem a város halottai is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 13.
 

Jún. 14-én öltözzünk piros pólóba!!! Miért is??

 

Június 14. a Véradók Világnapja. A véradók Hősök! - hangzik a jeles nap idei szlogenje. Ünnepeljük együtt a csendes hősöket, akik önzetlen adományukkal, vérükkel, életet, reményt adnak beteg embertársaiknak!

Öltözz pirosba! A Magyar Vöröskereszt arra kér mindenkit, hogy a véradók iránti szimpátiája, megbecsülése jeléül 2012. június 14-én öltözzön pirosba! Lehet az egy piros póló, nadrág, cipő, ékszer, karszalag, vagy baseball sapka....mindegy! Köszöntsük így a csendes hősöket, akik önzetlen adományukkal életet mentenek!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 13.
 

Beszámoló a harmadik kínai utamról

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt 2012. június 18-án (hétfőn) a Városi Könyvtárba, ahol Dr. Csíky László számol be harmadik kínai útjáról. Egyben ezen a rendezvényen köszöntik 70. születésnapja alkalmából. Az ünnepelttel beszélget Bucsány György ny. középiskolai tanár, Szentes város díszpolgára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 13.
 

153 év 153 km

 

2012. június 12-én ebéd után indult az a közös kerékpározás, amelyen a Horváth Mihály Gimnázium tanárai és diákjai közösen 153 km-t kívántak letekerni, az iskola fennállásának 153. évfordulójának alkalmából.

A rendezvényt nem igazán fogadta szívébe az időjárás, de ez csak még inkább ösztönözte a csapatot, hogy kitartsanak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 13.
 

 

Keresse a könyvesboltokban

 

Már megvásárolható a szentesi mozizás történetét, avagy az elmúlt 100 esztendőt összefoglaló, és bemutató könyv. Az Ünnepi Könyvhéten a Városi Könyvtárnál a szerző ajánlásával meg is vásárolhattuk, de aki lemaradt az akcióról, még bepótolhatja ezt vagy a könyvesboltokban vagy a könyvtárban. A mozi életét bemutató könyv mellett, Kruzslicz Pál másik négy kötetét is megvásárolhatja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 13.
 

Határtalanul Kárpátalján

 

A Bethlen Gábor Alapítvány Zrt. Határtalanul program keretében kiírt pályázatán 1.445.200 Ft-ot nyert a szentesi Koszta József Általános Iskola. 59 hetedikes tanuló, 6 tanár és egy szülő vett részt június 5-6-7-én, a Kárpátalján rendezett kiránduláson. Fő célunk a Rákóczi szabadságharc emlékhelyeinek felkeresése és a határon túli magyarok életének megismerése volt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 12.
 

Vízimanó tábor a strandon

 

Szeretettel várunk benneteket a június 18-tól induló egy hetes napközis táborainkba! Igazi tábori hangulat a strand árnyas fái alatt kialakított sátras bázison.

Töltsük együtt a nyarat a szentesi strandon, ahol bármikor csobbanhatsz vagy vízi-csúszdázhatsz!

Akkor is jelentkezz hozzánk, hogyha már nagynak érzed magad, de még nem töltötted be a 14. életévedet! Hiszen nálunk buli a nyár!

A jelentkezési lap letölthető a képre kattintva!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 11.
 

Két nemzetközi verseny aranyérme

 

Seres András a Maximus KSE diszkoszvetője ebben az évben minden versenyen első helyezést szerzett. A vidék bajnokságon is csak egy külföldi versenyző mögött lett a legjobb magyar dobó. Az elmúlt hét végén szombaton a Honvéd nemzetközi versenyén, és vasárnap a Nyílt Budapest bajnokságon győzött. A versenyző és edzője Tégla Ferenc is elégedetlen az elért 58,05 méteres eredménnyel. A több mint négyhetes tatai edzőtábor alatt is többször túldobta a hatvan métert, azonban versenyen ez még nem sikerült.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 11.
 

100 éves a Városháza

 

2012. június 1-jén nyílt építészettörténeti dokumentum kiállítás a Tokácsli Galériában a Városháza 100 éves centenáriuma alkalmából.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 11.
 

Sikeres eredményes diákok - 2012

 

A hétvégén köszöntötték a tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő tanulókat és felkészítő pedagógusaikat a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban. Idén 15 alsó és 18 felső tagozatosnak, 13 középiskolásnak, valamint a Lajtha László Alapfokú Művészeti iskola 6 és a Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 3 tanulójának adott át könyvjutalmat és emléklapot Szirbik Imre polgármester és Szűcs Lajos alpolgármester és Móra József önkormányzati képviselő, az önkormányzat Művelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 10.
 

VAKÁCIÓ NYITÓBULI a STRANDON

 

2012. június 17-én kezdődik meg Szentesen hivatalosan is a VAKÁCIÓ! Ezt pedig egy fergeteges nyitó bulival ünneplik már évek óta a strandon. A Szentesi Üdülőközpont munkatársai hetek óta azon dolgoznak, hogy egy felejthetetlen nyitó party-val induljon mindenki számára a vakáció!

Látogasson el ÖN is a nyár első nagy party-jára!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 08.
 

Legyél te a Szárnyas Napok arca!

 

Augusztusban kerül megrendezésre a II. Szárnyas Napok Szentesen. Ha érzel magadban ambíciót, hogy Te legyél a rendezvény arca, és minden adottságod megvan hozzá és betöltötted 18. életévedet, jelentkezz az alábbi e-mail címen!

Összesen 4-6 hölgy kerül kiválasztásra, akik rajta lehetnek a 2012. évi plakátokon. Ezek a kiválasztott hölgyek előnyerői státuszba is kerülnének a jövő év februári Koszorúslány szépségversenyen (16 közé jutnak egyből).

2012. június 13-ig beérkezett fényképes jelentkezéseket fogadjuk el, mert 16-án kerül sor a fotózásra!

E-mailben küldj magadról 2 fényképet (portré, egész alakos) és adataidat (név, cím, életkor, tel, e-mail elérhetőségek.)

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 07.
 

Középiskolások kenuversenye

 

2012. június 7-én rendezték meg a Kurca városi szakaszán a középiskolák evezős versenyét. A versenyben négy iskola versengett a vándorserlegért, melynek nem lett gazdája, de erről később!

Az iskolák közötti versenyben női tanárok, leány diákok, valamint férfi tanárok és fiú diákok alkotta hajók indulhattak.

Nyolc iskola kapott meghívást, melyből négy tudott teljes csapattal indulni (HMG, Zsoldos, Pollák, Batsányi). A versennyel együtt több iskolában is vizsgáztak, vizsgáztattak ez volt a távolmaradásuk oka.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 07.
 

Misszióból jöttek, misszióba mennek

 

„Az elmúlt évek bizonyították, hogy a világban szükség van a magyar békefenntartókra, szükség van az önök munkájára. A nemzetközi közvélemény a béke és a biztonság megóvása érdekében számít a szakértelmükre, határozott fellépésükre” – e szavakkal bocsátotta útra az EUFOR (European Union Force) tizenegyedik váltásának tagjait Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél június 7-én rendezett kibocsátó ünnepségen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 07.
 

Kérjük, segítsen az iskolakezdésben!

 

A Szentesi Családsegítő Központ az idei évben is megszervezi a beiskolázást elősegítő adomány-gyűjtő akcióját. Kérjük Önöket, felajánlásaikkal segítsék a rászoruló gyerekeket. Nagy szükségünk lenne tolltartókra, íróeszközökre, füzetekre, iskolatáskákra, tornazsákokra, tornafelszerelésekre, és egyéb, beiskolázáshoz szükséges eszközökre. A felajánlásokat rászoruló szentesi családok felé továbbítjuk. Segítségüket köszönjük!

Információ: Szarvady Lenke, 63/561-510

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 06.
 

Programajánló 2012. június - július

 

A hétvégén jelenik meg a Szentesi Programajánló 2012. júniusi száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

Év elejétől annyiban változott a Programajánló megjelenése, hogy nem a Szentesi Élet Horizont magazinjában olvashatják a programajánlót, hanem a FÓR magazinban jelenik meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 06.
 

A nomádok élete

 

A szentesi Koszta József Múzeum múzeumpedagógiai kínálata c. projekt keretében (A TÁMOP 3.2.11/10-1-0236 „Kézzel-lábbal a múzeumban.” ) forgószínpadszerűen vehettek részt azon a témanapon az előre bejelentkezett osztályok, ahol a nomádok életével ismerkedhettek meg a diákok.

2012. június 5-én (kedden) a Koszta József Múzeumban (Szentes, Kossuth tér 1.) iskolánként egy-egy osztály érkezett, hogy meghallgassák Mordovin Maxim vendégelőadó előadását a kazahok és nomádok életéről.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 06.
 

Filmzene, musical feldolgozások

 

Szentes Város Fúvószenekarának könnyed hangvételű koncertjét hallhatjuk a Magyeháza KKK szabadtéri színpadán 2012. június 28-án, 19.00 órai kezdettel. A repertoáron filmzenék és musical-ek feldolgozását hallhatjuk. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 06.
 

Öt méteres tévé a Megyeházán

 

A Megyeháza udvarán idén is szurkolhatunk a magyaroknak az olimpiai közvetítéseken. Szentes legnagyobb tv-je lesz felállítva, melyen 5 méteres képátlón tekintheti meg a foci EB és a londoni olimpia közvetítéseit.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 06.
 

Elhúzom akár bamakót is!

 

2012. június 10-én az I. Szentesi Tájékozódási Ralin tekinthetjük meg Sinka Zsolt legújabb rekordkísérletét. A Kossuth utcán összekötött rally autókat fogja megmozdítani, majd elhúzni. Minden érdeklődőt várnak Szentes főterére vasárnap délután 16.00 órára!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 06.
 

Csalog Gábor és Bán Máté hangversenye

 

2012. június 16-án hallhatjuk Csalog Gábor (Liszt-díjas zongoraművész) és Bán Máté (fuvola) hangversenyét a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont koncerttermében. Minden érdeklődőt várnak szeretettel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 06.
 

Újra táncház mindenkinek!

 

2012. június 8-án rendhagyó módon pénteken 18 órától találkozhatnak a népzenét, néptáncot kedvelők. Élő zene mellett a Jövőnkért AMI lelkes néptánc pedagógusa - Bagi Ferenc és tanítványai vezetésével és tanításával - újabb táncokat tanulhatnak! A részvétel díjtalan!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 06.
 

Napközis táborok Derekegyházán!

 

Derekegyház igazi táborhelyszín! A nyárra két típusú napközis tábort hirdetünk 5-14 éves gyermekek részére, akik igazi természet közeli programokon vehetnek részt. Mindkét tábori csoport napja reggeli tornával indul, illetve a hét egyik napján strandolhatunk.

Lesz kézműveskedés, lovaglás, kerékpáros és gyalogos kirándulás a horgásztavakhoz, Tompahátra és Ördöngösre. Kerti Partyn közös uzsonnakészítés, lovaglás, csónakázás, kincskeresés, bűvészkedés és játékos kísérletek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 05.
 

Balázs Andrásra emlékeztek

 

Pedagógusnapon 2012. június 3-án 10 órakor Szentesen a Kálváriatemetőben Balázs András (Szentes, 1913 – 1992) kántortanító, tanár, karnagy, kertész halála 20. évfordulója alkalmából megemlékezésre került sor Szentes Város Önkormányzata és Zöldág MSE kezdeményezésére. A Deák Ferenc utcai Általános Iskola egykori kiváló tanára, az 1974-ben nyugdíjba vonult Bandi bácsi életpályáját, Szirbik Imre polgármester méltatta.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 05.
 

Horgásztábor Nagymágocson

 

A Nagymágocsi Kastélytavon horgásztábor lesz 2012. július 7-től 11-ig. Sok szeretettel várunk 8-14 éves korig minden horgászni vágyó lurkót. Pár szóban röviden: sátorozás, napi 5 étkezés, színes programok, rengeteg ajándék és sok ponty a horgokon! Jelentkezés és további információk: Szeri Tamás 06-70-708 7232

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 05.
 

Meghívó Szaszkó József kiállítására

 

2012. június 7-én, csütörtökön 14.30 órakor nyílik meg Szaszkó József kiállítása a Szentesi Református Idősek Otthonában (Szentes, Kossuth tér 4.). A kiállítást Sziklay Sándor festőművész nyitja meg. Minden érdeklődőt tisztelettel és szeretettel várnak!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 05.
 

A Trianoni diktátum története és következménye

 

A várpalotai Trianon Múzeum vándorkiállításának 31 darab, nagy méretű, színes tablóit tekinthetjük meg Szentesen a Csallány Gábor kiállítóhelyen a Széchenyi-ligetben.

2012. június 4-én nyílt meg a magyar nemzet sorsát máig megpecsételő Trianoni békediktátum történetét és tragikus következményeit bemutató kiállítás, melyet a Keresztény Pedagógusok Társaságának helyi csoportja kezdeményezett. A tárlatot Horváth Miklósné ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 04.
 

PEDAGÓGUSNAPI ÜNNEPSÉG

 

2012. június 2-án a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében a pedagógusnap alkalmából köszöntötték az óvónőket, tanítókat és tanárokat. Szirbik Imre, a város polgármestere köszöntőjében kitért a pedagógusok áldozatos munkájára. Nem könnyű a feladatuk, de nap mint nap, kedves erőszakkal késztetik tanítványaikat az új ismeretek megszerzésére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 03.
 

Finn vendégek a Koszta és a Klauzál iskolában

 

Immár tíz éves múltra tekint vissza a Koszta iskola partnerkapcsolata  a kaarinai Valkeavuori iskolával. Kaarina Szentes testvérvárosa, Finnország déli részén  fekszik, közel Turku városához. Egy lelkes zenetanár, zeneszerző –Ari Hynynen-  kezdeményezésével indult a kapcsolat, aki először 2002 májusában látogatott el városunkba kis kórusával. Akkor ismertük meg a finn diákok szépen csengő énekhangját, repertoárjuk széles választékát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 03.
 

Vidékbajnokság ezüstje Szentesre került

 

Zalaegerszeg adott otthont az 56. Magyar Vidékbajnokságnak, a verseny mára rangos nemzetközi versennyé nőtte ki magát. Seres András a férfi diszkoszvetők erős mezőnyében 19 induló között a horvátországi olimpikon Varga Roland mögött a második helyen végzett, ezüst érmével elnyerte a legjobb magyar diszkoszvető címet is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 01.
 

NÍNÚ és a Gyermeknap a bölcsődében

 

2012. június 1-én Gyermeknapi Kavalkádot tartottak a Bölcsődében. Már a bejáratnál különleges látvány fogadta a gyerkőcöket. Egy hatalmas tűzoltó autó állt az udvari nagykapu mögött. Természetesen kívül-belül meg lehetett nézni azt.

Tovább haladva az udvaron lehetett horgászni, sógyurmázni, színezni, festeni a szülők legnagyobb örömére. A rendőrségi autó (a gyerekek csak nínú-nak becézték) is nagyon tetszett, pláne ha véletlen megszólalt annak a dudája.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 06. 01.
 

 

.