Tapintható Szentes

Rotary üzenet a jövőnek, tapintható térkép a mának

 

 

 

A 2005. évben alapított Szentes-Csongrád Rotary Club egy évvel ezelőtt tűzte ki céljául, hogy Szentes és Csongrád Városában a központot bemutató Tapintható térképet helyez el. A térplasztika elkészítésére sikerült megnyerni a neves csongrádi szobrászművész házaspárt, Lantos Györgyit és Máté Istvánt (fotón balra)

 

 

 

Mészáros Zoltán a Klub soros elnöke (fotón jobbra) tájékoztatta lapunkat, hogy hamarosan elkészül az első alkotás. Szentes főterén felállításra kerül az a bronz művészi kidolgozású térplasztika, mely a vakok és gyengénlátók tájékoztatását, és bizony sok esetben a látók eligazodását is segíti.

A bronz dombormű felállítása és átadása előtt a Club tagjai egy időkapszulát helyeznek el a beton talapzatban, mely a Rotary Club tagjainak, barátainak, támogatóinak egy-egy üzenetét foglalja magában. Ezek az üzenetek fogják a jövő nemzedékének közvetíteni az érintettek gondolkodását, életszemléletét, mely útmutatóul szolgálhat a jövő nemzedékének.

 

 

 

A tapintható térkép ünnepélyes átadására várhatóan 2012. július 6-án (pénteken) délelőtt 11,00 órakor kerül sor, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Ezzel nem ért véget ez a nemes kezdeményezés, hisz a csongrádi városközpontot bemutató dombormű átadása egy éven belül szintén megvalósul.

 

Szentes, 2012. 06. 19.
 

.