Középiskolások kenuversenye

 

 

 

2012. június 7-én rendezték meg a Kurca városi szakaszán a középiskolák evezős versenyét. A versenyben négy iskola versengett a vándorserlegért, melynek nem lett gazdája, de erről később!

 

Az iskolák közötti versenyben női tanárok, leány diákok, valamint férfi tanárok és fiú diákok alkotta hajók indulhattak.

Nyolc iskola kapott meghívást, melyből négy tudott teljes csapattal indulni (HMG, Zsoldos, Pollák, Batsányi). A versennyel együtt több iskolában is vizsgáztak, vizsgáztattak ez volt a távolmaradásuk oka.

 

 

 

 

 

A versenyszámokban az első 5 pontot a második 4-et, a harmadik 3 pontot, míg a többi befutó 1-1 pontot kapott. A végére nagyon szoros eredmény alakult ki. Az utolsó versenyszámnál is nyílt volt még az iskolák közötti verseny. Igen ám, csak hogy a versenykiírással ellentétben a Pollák csapatánál, a tanárok hajója nem volt teljes és egy-egy diák ugrott be a diák csapatoktól, hogy segítsen a versenyben. Ezek a fiatalok kétszer evezték le a távot. Az iskola képviselője jelezte ezt a problémát a szervezőknek, és mint ahogy az elmúlt években ezt mindig gáláns legyintéssel intézték úgy ez történt most is.  Csakhogy ezt a versenykiírás nem engedi, de eddig soha nem volt ez gond. Egy jót szórakoztak a csapatok. Így hiába lett a Pollák az első a csapatversenyben a Zsoldos megóvta az eredményt nem fogadva el az érveket, és a szervezők úgy döntöttek, hogy igaz a Pollák megnyerte a versenyt összesítésben a vándorserleget nem adják ki. Megegyeztek, hogy majd ősszel bizonyíthat minden együttes, addig is Tóth Tibor vitrinjében pihen a vándorkupa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 06. 07.
 

.