Mit tud és mit nem az új kamerarendszer!

A kép alapján büntetik-e a be nem csatolt biztonsági övet?

 

 

 

Már beszélik Szentesen, hogy a rendőrség küldött ki büntetést az új kamerarendszer képe alapján, melyen nincs becsatolva valakinek a biztonsági öve. Amikor utána kérdeztünk ennek, volt aki már két embertől is hallotta ezt! Akkor most öntsünk tiszta vizet abba a bizonyosba.

A rendőrségnek nincs szüksége ilyen fajta eljárásra, mert (sajnos) ha az út mellé kiállnak kb. 10 mp alatt tudnak olyan autót leinteni, ahol nincs becsatolva a biztonsági öv. Megtudtuk, hogy a kamerarendszer bűnügyi esetek kiderítésére, és azok megelőzésére lett telepítve, nem pedig a szentesiek sanyargatására.

 

 

 

Jól példázza ezt a napokban történt rablási cselekedet gyors felderítése. A biztonsági öv használata ha nem lenne kötelező, akkor is nagyon ajánlott, mert ki ne hallott olyan esetekről, amikor az öv mentette meg valaki életét. Így saját érdekünk annak használata.

A másik ehhez hasonló téma, hogy mérnek-e sebességet a kamerarendszerrel? Nem, nem mérnek a kamerák sebességet, de jó ha tudjuk, hogy rögzíti a képet a rendszer, így gyorsan vissza lehet tekerni a kérdéses időpontra. Még egy dolgot nem tud, az pedig a palacsinta sütés! :-)

Szóval, pásztáz, nagyít, követ, mozgást érzékel, 360 fokban mozog, éjjel is lát, rögzít és ezt mind a mi védelmünkért teszi!

Szentes, 2012. 06. 17.
 

.