Heccből verték el a férfit

 

 

 

Három 16 éves fiatalembert vett őrizetbe a Szentesi Rendőrkapitányság tegnap éjszaka, akik a megalapozott gyanú szerint még vasárnap egy machete-vel életveszélyesen bántalmaztak egy férfit Szentes egyik erdős területén.

A három fiatalember vasárnap este iszogatott, majd úgy döntöttek, hogy heccből felkeresik a város erdős részét, ahol tudomásuk szerint alkalmanként hajléktalanok vannak. Eközben találtak rá a későbbi sértettre, aki egy elhagyatott viskóban magányos élt. Heccelni kezdték, de megijedtek tőle, ezért elszaladtak. Később úgy döntöttek, hogy mégis visszamennek, de akkor már vittek magukkal egy machete-t is. Ekkor a három fiú közül az egyik ismét megijedt, de társai addig heccelték, amíg mégis bement a férfihoz és a nála lévő bozótvágóval több alkalommal a fején megütötte.

 

 

 

A sértett ennek következtében többszörös nyílt koponyatörést szenvedett el. Végül úgy került kórházba, hogy másnap a három közül két fiatalnak „megszólalt” a lelkiismerete és hívták a mentőket. A rendőröknek azt mondták, hogy ők csak „rátaláltak” a sérült emberre, de a szentesi nyomozók gyorsan kiderítették, hogy elmondásukból egy szó sem igaz.

Ellenük életveszélyt okozó testi sértés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás feladata annak tisztázása, hogy az általuk elkövetett cselekmény megvalósított-e súlyosabban minősülő bűncselekményt.

A rendőrség mindhárom fiatalt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

 

Szentes, 2012. 06. 26.
 

.