Utazgatunk, mert utazni élvezet

 

 

 

„Párduc, oroszlán, gorilla, makákó"- ugye ismerősen cseng a KFT együttes egyik sora? Többek között ez is várta 2012. május 3-án a Szentesi Református Idősek Otthona lakóit a Szegedi Vadasparkban, ahová egynapos kirándulást szervezett a két intézmény. Mondhatni, hagyománnyá vált, hogy évente egy-egy napra kiruccannak az intézmény kalandvágyó lakói.

 

 

 

Az elmúlt években a Szarvasi Arborétumban hajókáztak a lakók, idén egy sikeres pályázatnak- melyet a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet írt ki, és összesen 112 ezer forint támogatást nyert az otthon-, köszönhetően a Szegedi Vadasparkba indult a 39 fős csapat. A kirándulás célja részben az volt, mint a korábbi években: összehozni az időseket a fiatal kamaszokkal, közös élményekkel gazdagodni, közös hangot találni egymással. Másik cél pedig az ismeretek bővítése volt, hiszen több idős még soha nem látott vadállatot, csak a tévében.

 

 

 

A szokásokhoz híven idén is voltak segítők a Zsoldos Ferenc Szakiskola és Szakközépiskola önkéntes diákjai személyében, akik nagy lelkesedéssel segítkeztek az előkészületekben és az idősek mobilizálásban, a csomagok cipelésében. Szükség is volt a szorgos kezekre, hiszen a buszos kiránduláson kerekesszékesek is részt vettek.

 

 

 

Étellel-itallal felszerelkezve már reggel elindult a csapat a református otthon épülete elől. Már az odaút is vidáman telt, hiszen az egyik lakó szájharmonika játékkal emelte a hangulatot. A Vadasparkban több órát eltöltöttünk, hiszen a park árnyas fái és az időjárás is kedvezett az időseknek.

 

 

 

Nagy népszerűségnek örvendett a párduc, a zsiráf, a teve, de a színes papagájok, a szurikáták és struccok mellett is sokáig elidőztek a kirándulók. Nem kis élményt adtak az úszkáló pingvinek, a lámák, a tapírok. Az ebédet a hűs fák alatt fogyasztottuk el, majd folytattuk utunkat a park tava felé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Élményekkel tele, de kissé fáradtan pakoltunk fel a buszra, mely délután 4 órakor érkezett Szentesre. A diákok itt is a segítségünkre voltak, lepakolták a kerekesszékeket, a csomagokat, az időseket bekísérték az otthonba. Az időseket hamarosan könnyű vacsora várta, majd egy jóízű alvás, ami igencsak esedékes volt már, hiszen a jó levegő, a sok élmény, és az utazás fáradalmai a nap végére gyorsan levették a lábukról az időseket.

 

Szentesi Református Idősek Otthona

 

 

 

 

Szentes, 2012. 06. 14.
 

 

.