XLI. évfolyam 3. szám

2009. január 23.

Az uszodai napijegyek és bérletek áráról

Díjak, szolgáltatások (3)

Az intézmények szolgáltatási díjának megállapítása egyes tételeiben nagy vitát kavart a testület decemberi ülésén. Horváth István ügyrendi javaslattal élt, miszerint az intézmények díjemeléseiről külön-külön döntsenek. Ennek megfelelően a Terney Béla Kollégium, a szigligeti üdülő, a művelődési központ, a városi könyvtár díjtételeivel kapcsolatos előterjesztéseket csont nélkül elfogadták a képviselők.

2009. január 23.

Kiút az adósságcsapdából

A korábbi fűtési támogatás helyett 2006 végétől lakásfenntartási támogatás igényelhető az önkormányzat szociálpolitikai osztályán. A fűtési költséghez tehát ennek keretében lehet segítséget kérni, egyéves időtartamra, s két fajtája is van, kaptuk a tájékoztatást Lencséné Szalontai Mária osztályvezetőtől.

2009. január 23.

Téli közmunka

Nyertes pályázat esetén folytatódik a program

Decemberben indult el és egyelőre február közepéig tart a "Téli közmunkaprogram" Szentesen és kistérségében. A Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz benyújtott pályázat több mint 8 millió forintos támogatást kapott, 40 ember foglalkoztatására.

A program célja, hogy a téli időszakban, amikor nehéz alkalmi munkát találni, tudjanak az aktívkorú segélyezettek és a munkanélküliek számára munkalehetőséget és munkabért biztosítani.

2009. január 23.

Búcsú a versenyarénától

Húsz éve hunyt el dr. Papp László

Helyben talán közismert, hogy minden idők legeredményesebb szentesi születésű sportolója dr. Papp László, aki a Dózsa György utca 76. sz. alatt látta meg a napvilágot 1905. január 4-én, és Budapesten hunyt el 1989. január 28-án. A lexikonokból tudható, hogy a szentesi gimnáziumban érettségizett, és sportolói pályafutását is szülővárosában kezdte 1922-ben, a Szentesi Munkás Testedző Klub (SZMTK) birkózójaként és a Szentesi Torna Egylet (SZTE) labdarúgójaként. Hamarosan a budapesti Pázmány Péter Tudományegyetem Jogtudományi Karának hallgatója lett; itt szerzett diplomát 1928-ban. Ezzel párhuzamosan előbb a Magyar Atlétikai Club (MAC), majd az FTC birkózója, ökölvívója és súlyemelője. A birkózásban kétszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes, hétszeres magyar bajnok, 15-szörös válogatott. A későbbiekben a Magyar Birkózó Szövetség szövetségi kapitánya, a magyar birkózó válogatott edzője, mesteredző, szakíró, az FTC örökös tagja, Aranydiplomása.

2009. január 23.

Filmklub

A városi könyvtárban működő filmklub következő előadásán a Tigris és sárkány című amerikai-hongkongi kalandfilmet vetítik január 27-én, kedden 18 órától. A Tigris és Sárkány meséje sűrű szövésű, sok szálból építkező, mert ugyan időben csak néhány nap történetét látjuk, mégis hatalmas teret utazunk be, ahonnan számtalan apró részlettel gazdagodhatunk a történet kibontakozása során. A rendező, Ang Lee álomnak nevezi filmjét, egy olyan Kínáról, mely talán sosem létezett.

2009. január 23.

Időszerű kérdések

Mit jelent ma a Tízparancsolat? Időszerű kérdések - bibliai válaszok címmel Cserbik Attila bibliaoktató tart előadást január 29-én, csütörtökön 18 órakor városi könyvtárban.

2009. január 23.

Megújult lélek

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében Bognár Attila papköltő tart előadást január 29-én, csütörtökön 18 órától a Tóth József utcai Ifjúsági és Művelődési Házban Új Esztendő, megújult lélek címmel. A rendezvényre - melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak - a belépés díjtalan.

2009. január 23.

Megalakult az MDF helyi szervezete

Évfordulónaptár - 2009.

160 éve, 1849. január 17-én Kárász Benjamin főispán kinevezte a szentesi önkéntes mozgó nemzetőrség parancsnokává Beliczay Pál századost, a lovas nemzetőrség kapitányát. A toborzás során Szentesen 193 fő jelentkezett mozgó nemzetőrnek (115 lovas és 78 gyalogos). A lovasság a Délvidékre vonult Bene Lajos, a Csongrád megyei mozgó nemzetőrség alezredesének vezetésével, ahol Perczel Mór honvédseregét támogatták.

2009. január 23.

Gratulálok!

Az elmúlt év december 13-a neves nap volt a Pedagógus Szakszervezet életében.

Szentesről három elismert szakszervezeti vezető utazott Budapestre, hogy átvegye azt az emlékplakettet, amelyet a Pedagógusok Szakszervezete az évfordulóra készített.

2009. január 23.

Értékel a polgármester

Megőrizni a város építő békéjét (2)

Eredményeiben talán többet hozó, de munkáját tekintve átlagos esztendőként említette Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő a 2008-as esztendőt. Lapunk előző számában közölt évértékelő interjúnk első részében szó esett fejlesztésekről, az idei feladatokról, és a közösségi alkotásokról. E hasábokon folytatjuk a beszélgetést, amelyben kitértünk a városközpont megújítására és a fejlesztésekre is.

2009. január 23.

Energetikai tanúsítány

Az épületek zöldkártyája

Január 1-jével lépett hatályba az a kormányrendelet, miszerint az épületek esetében is el kell készíteni azt a tanúsítványt, amely az épületek energetikai teljesítőképességéről ad tájékoztatást. Az energetikai tanúsítvány általában 10 évig érvényes, elkészíttetése pedig nem túl költséges, főleg ha figyelembe veszszük, hogy a szakember tanácsai után mennyit tudunk spórolni a fűtésszámlákon, illetve az épületek hűtéséhez kapcsolódó elektromos áram díján.

2009. január 23.

A megyei első tízben

A betegek mondták el véleményüket a kórházról

Országosan 114. helyen, a megyei rangsorban pedig kilencedikként zárta a házipatika. com által meghirdetett Az Év Kórháza elnevezésű versenyt a Dr. Bugyi István Kórház. Az internetes oldalra október 1-től december 31-ig több mint 89700 voks érkezett be, a szavazók az intézmények esetében öt kategóriában - orvos-szakmai ellátás, ápoló- és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság - mondhatták el véleményüket. Az egészségügyi intézményeket kategóriánként egytől ötig terjedő skálán értékelhették. A szentesi kórházat a Szegedi Tudomány Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája, Neurológiai Klinikája, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház és Rendelőintézet, az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, a Gyermekgyógyászati Klinika, a Csongrád Megyei Önkormányzat Mellkasi Betegségek Szakkórháza (Deszk), a Szegedi Tudomány Egyetem I. számú Belgyógyászati és Pszichiátriai Klinikája előzte meg a megyei rangsorban. Az intézmények sorrendben a 21., 22., 34., 72., 82., 93., 102. és 104. az országos összesített listán. A Dr. Bugyi István Kórház mögött foglal helyet többek között a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet, a szegedi Fresenius Medical Care Magyarországi Egészségügyi Kft. Dialízis Centrum, a Szegedi Tudomány Egyetem fogorvostudományi kara, Idegsebészeti Klinikája, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézete, Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Önálló Osztálya és Sebészeti Klinikája. Az országos lista első három helyén sorrendben a miskolci megyei kórház és egyetemi oktató kórház, a budapesti SE ÁOK Kardiológiai Központ és a Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet végzett.

A Dr. Bugyi István Kórházat az orvos-szakmai ellátás alapján a 39., az ápolás- és szakszemélyzet tekintetében a 111., az infrastruktúra szempontjából a 171., az ellátás kategóriában a 149., míg környezet és tisztaság alapján a 105. helyre rangsorolták a szavazók.

Cs. I.

2009. január 23.

A helyesíró is rövidít SMS-ben

A közelmúltban a Boros Sámuel szakközépiskolában rendezett Implom József-helyesíró verseny regionális fordulójában a szakközépiskolások között Bugya Nikolett szerezte meg az első helyet. A Boros diákja 90,5 százalékos teljesítményével folytatta az iskola sikerszériáját.

A szövegszerkesztő program azonnal aláhúzza pirossal a helytelenül leírt szót, egy helyesírási verseny résztvevőinek azonban nélkülözniük kell ezt a segítséget. Sokat is kellett rá készülnie Nikolettnek, a 7. órákban felkészítő tanárával, Fári Mónikával több száz szón gyakorolták a rövid és hosszú mássalhangzókat, az egybe-és különírást.

2009. január 23.

Sport- és tehetséggondozás

Sokan még mindig azt gondolják, hogy a gyermek, ifjúsági és sportbizottság kizárólagos feladata a sportegyesületek támogatási kérelmének az elbírálása, és a létesítmény használat költségviselésével kapcsolatos átruházott testületi döntések meghozatala.

Ez már hosszú ideje nem egészen így van - vélekedik dr. Rébeli Szabó Tamás, az említett grémium elnöke. Mint mondja, a bizottság - egyebek mellett - az oktatási intézmények művelődéspolitikájával is foglalkozik, kiemelten a gyermek- és ifjúságvédelem vonatkozásában.

2009. január 23.

A kunhalmokról

A Király István Kertbarátkör január 26-án, hétfőn 18 órakor tartja összejövetelét a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Az esten Medgyesi István tanár tart helytörténeti előadást a kunhalmokról.

2009. január 23.

Aláírásunk

Névjegyünk az aláírás címmel tart előadást K. Horváthné Szabó Edit grafológus a városi könyvtárban. Az érdeklődőket január 26-án, hétfőn 18 órára várják a bibliotékába.

2009. január 23.

A HUNOR COOP ZRt. Európai Unió által társfinanszírozott oktatási projektet valósított meg

A HUNOR COOP ZRt. kiemelt feladatának tekinti dolgozói képzését. 2008. évi képzési programjának megvalósításához jelentős pályázati támogatást nyert a HEFOP-3.4.1 pályázaton, melynek felhasználásával 195 dolgozójának kereskedelmi, informatikai képzését valósította meg.

2009. január 23.

Önkéntesek segítenek

Folytatódik a több éves program

Újabb állomáshoz érkezett a gondozási központban az önkéntes program, az intézménybe az idei évben is várnak olyanokat, akik szívesen segítenének az ellátottaknak akár a hivatali ügyek intézésében, akár a ház körüli teendőkben, illetve egyéb feladatok elvégzésében.

A tavalyi év végén kereste meg az intézményt a szegedi, főként ifjúsági programokkal foglalkozó SZITI egyesület, mely nyertes pályázó lett az Országos Foglalkoztatási Alap által újra meghirdetett Ötlet-programon. Így lehetőségük van önkéntesek foglalkoztatására, a Dél-Alföld mind három megyéjében ők képviselik a programot.

2009. január 23.

Örökségünk a feketekerámia

Bese László állandó kiállítása

Állandó kiállítás mutatja be mostantól a szentesi feketekerámia nagymestere, Bese László szakmai életútját és munkáit. A tárlat a nyugalmazott alezredes fazekasműhelyének évtizedek óta helyet adó intézmény, a Hegedűs László Helyőrségi Klub dísztermében nyílt meg január 20-án.

A 83 éves mestert Berki Gáborné igazgatónő méltatta, gazdag életútját felvázolva természetesen nem maradhatott említés nélkül a tavaly augusztus 20-án kapott Népművészet Mestere kitüntetés sem.

2009. január 23.

Tagdíjfizetés

A mozgáskorlátozottak szentesi csoportjának az elmúlt év végén 251 tagja volt. Foglalkozásukat a Móricz Zsigmond Művelődési Ház sakktermében tartják a szokott időben. Ezen kívül folyamatos a LÁT ügyintézés, valamint a torna foglalkozásokra hétfőnként 17 órától kerül sor az ifjúsági házban. Tagdíj befizetésre február 11-én, 18-án és 25-én van lehetőség. Ügyeletet tart Nanné Piroska 14-16 óráig.

2009. január 23.

Táncbajnokok mellett ropták

A versenyszezon előtt mi mással, mint tánccal pihentek a Szilver TSE sportolói az egyesület bálján. A mulatságból ezúttal már a 14. rendezték.

Az egyesület vezetője, Szatmári-Nagy Szilvia olyan vendégeket köszönthetett a rendezvényükön, mint a Magyar Táncsport Szövetség elnökét, Somkúti Annamáriát, és főtitkárát, Domonkos Istvánt, vagy a klubot kezdetektől támogató Csikai Miklóst, az Árpád Agrár Zrt. elnökét. Szokásukhoz híven táncbemutatóval nyitották az est programját a szilveresek.

2009. január 23.

Máltai ünnepségek

Két évtizedes a szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 20 éves fennállásának alkalmából ünnepségeket rendezett a környéken is, a programsorozat egyik állomása volt Szentes. A jubileum alkalmából a Szent Anna-templomban hálaadó máltai szentmisét, majd házszentelést tartottak, illetve nyílt napra hívogatták az érdeklőket a Máltai Házba.

Január 20-án pedig a Kossuth téri autóbusz-parkolóba érkezett a Málta konferenciabusz, a 20 éves gépjárműben rendezett kiállítás keretében bemutatták a szervezet szintén két évtizedes munkásságát. A kapcsolódó ünnepségen pedig felelevenítették a szeretetszolgálat helyi szervezetének történetét, és megköszönték az alapító tagok, valamint az önkéntesek munkáját. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régió titkára, Rigóné Kiss Éva elmondta, a helyi szervezet munkásságában kiemelkedő szerepet tölt be a gyermekekkel való foglalkozás, és kivételesen jó kapcsolatokat ápol a szervezet a környékbeli szociális intézményekkel. A hasznos tevékenykedéshez azonban szükség van Farkasné Márton Katalin nélkülözhetetlen és áldozatos munkájára is, akinek a titkár ezúton is megköszönte a folyamatos tevékenykedést.

Az ünnepség részeként elismerő okleveleket adtak át a védőnői szakszolgálat, a nagymágocsi kastélyotthon, a Csongrád Megyei Önkormányzat Egyesített Szociális Intézmény munkatársainak, a média képviselőinek, a helyi szervezet még élő alapító tagjainak, Halmai Jánosnénak, Halmai Istvánnak és Cseuz Rezsőnek, valamint az együttműködő partnerek képviselőinek, Móricz Jánosnénak és Kárpáti Lajosnak. Majd a jelenlévő intézményvezetők a "Magyarországnak van a legnagyobb szíve" program részeként a többi közé elhelyezték saját szimbolikus szíveiket, végül pedig a jelenlévőket a kiállítás megtekintése után vendégségre, teára, süteményre és közös beszélgetésre hívták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai, akik apró ajándékokkal is kedveskedtek.

Cseh-Lakos

2009. január 23.

Óvodások rajzoltak

Január 16-án, pénteken került sor a Petőfi Sándor Általános Iskola által meghirdetett "A tél örömei" című rajzpályázat eredményhirdetésére.

A város óvodáiból közel 80 kép érkezett. A zsűrinek nehéz dolga volt, mert a gyerekek szebbnél-szebb rajzokat készítettek különböző technikákkal.

A színvonalas megnyitó után került sor a jutalmak kiosztására.

Különdíjban részesült a Rákóczi F. Óvoda "Legtöbb rajzot beküldők" címen.

Legtechnikásabb rajzot beküldők közül különdíjban részesült: Bakos Luca (Szent Anna óvoda), Gergely Szabolcs (Damjanich óvoda).

1. helyezettek: Petrovics Petra (Bocskai óvoda), Ládonyi Laura (Klauzál), Dénes Lili (Damjanich). 2. helyezettek: Kovács Hédi (Kossuth), Vendlóczki Alexandra (Árpád), Dávid Lora (Damjanich). 3. helyezést értek el: Keresztes Nagy Gergő (Apponyi), Vecseri Martin (Kossuth), Bugyi Zita, Halász Adrienn (Szent Anna), Szeme-nyei Gréta (Rákóczi óvoda).

Köszönjük a gyermekek, szülők és óvónénik lelkiismeretes munkáját!

Darabosné H. Ildikó
Munkaközöség-vezető

2009. január 23.

FTC, Honvéd, Vasas

Két hetes szünetet követően, január 24-én folytatódik az első osztályú férfi vízilabdázók bajnoki küzdelemsorozata. A Bodrogi Bau-Szentesi VK együttese legutóbb hazai medencében szenvedett vereséget az OSC gárdájától, ami mellett Vass Sándor (képünkön) vezetőedző nem is ment, nem is mehetett el szó nélkül. A mester szerint ilyen teljesítménnyel, amilyet ezen az összecsapáson nyújtottak, nehéz lesz kivívni a bent maradást az OB I-ben. Szerencsére láttuk már ennél jobban is játszani a fiatal társaságot, így a szentesi drukkerek méltán bízhatnak abban, hogy nem lesz gond az élvonalbeli tagság megőrzése.

2009. január 23.

Várfürdő Masters

Országos csúcsokat állítottak fel

Az év első versenyét rendezték a szenior úszók számára a Gyulai Várfürdőben. A felkészülési időszaknak megfelelően hosszabb számokon mérhették össze erejüket a versenyzők. A Szentesi Delfin ESC úszói nagyon jól szerepeltek 4 új korosztályos csúcsot is úsztak.

Becsák Jánosné 2, Debre-czeni Beáta és Virágos Éva 1-1 számban úszta az eddigi legjobb időt a korosztályában. A legtöbb első helyet Melkuhn Dezső szerezte.

Eredmények: Melkuhn Dezső: 400 vegyes, 200 gyors, 200 hát, 200 mell, 200 pille, 800 gyors 1. Debreczeni Beáta: 400 vegyes /országos csúcs/, 200 mell, 200 hát, 200 pille 1. Becsák Jánosné: 200 mell /országos csúcs/, 800 gyors /országos csúcs/, 200 gyors 1. Virágos Éva: 800 gyors /országos csúcs/, 200 hát, 200 gyors 1. Balázsné Lukátsy Kati: 200 gyors, 200 hát 1. 200 mell 2. Pólyáné Téli Éva: 200 mell, 200 pille 1. Bocskay Zsófia: 200 pille 1, 200 gyors, 800 gyors 2. Bálega Szilvia: 200 gyors 1, 200 hát 2. Vidovics Zoltán 400 vegyes 1, 800 gyors 2. Kelő Sára: 800 gyors 1, 200 gyors 2. Ferke Gáborné: 200 mell, 200 hát 3.

Pólyáné Téli Éva

2009. január 23.

Cselgáncs

A Pollák DSE versenyzői az elmúlt hétvégén részt vettek a judo ifjúsági Magyar Köztársaság Kupa ifi Eb-re válogató cselgáncs versenyen. A BHSE edzőtermében tartott megmérettetésen az alábbi szentesi eredmények születtek: 1. Kalydy Patrícia (-70 kg), 3. Gila Nóra (+70 kg), 7. Őri József (-73 kg).

2009. január 23.

Klub és matiné

A Művelődési és Ifjúsági Házban működő gyermek klub következő foglalkozása február 6-án, pénteken 17 órakor lesz. Ezen a délutánon a gyerkőcök farsangi álarcot készítenek a Tóth József utcai intézményben.

A délutáni matinéra január 30-án, pénteken kerül sor, amikor a 101 kiskutya valamint a Paca és Agyar című mesefilmet láthatják a legkisebbek. Bővebb információ kérhető a helyszínen vagy a 314-211-es telefonon.

2009. január 23.

Mászófal

Télen is van lehetőségük a fiataloknak a mászófalazás gyakorlására a Dózsa-házban. A Fiatalok Lendületben program keretében, a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálathoz beadott pályázat segítségével tavaly épült má-szófal egy részét a St. Jupát SE. tagjai felállították a Dózsa-ház egyik arra alkalmas, megfelelő belmagasságú helységében. Így továbbra is lehetőség van gyakorolni a sportág fogásait, rutint szerezni.

A gyakorlási időpontokról érdeklődni lehet a St. Jupát és az Életjel egyesületeknél, illetve tájékozódni lehet a www.jupat.hu vagy a www.eletjel-szentes.org honlapról.

2009. január 23.

Versennyel emlékeznek

Kosárlabda emlékversenynyel emlékeznek immár másodjára január 24-én Antonjuk Alexandrra a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. A Horváth Mihály Gimnázium egykori tanára éveken át vezette sikeresen a középiskola fiú kosárlabda szakosztályát, edzősége alatt érte el legkiválóbb eredményeit a csapat.

Mint azt a szervezőtől, Kovács Lászlónétól megtudtuk, vezetése alatt a megyei tornán második és harmadik helyezést vívtak ki a játékosok, megelőzve ezzel a szegedi és hódmezővásárhelyi középiskolák csapatait. - Annak ellenére, hogy Szentesen nincsenek olyan gyökerei a sportágnak, mint Hódmezővásárhelyen és Szegeden, így kollégámnak a városban úttörő szerep jutott a kosárlabda megszerettetésében - fűzte hozzá a szervező, aki örömmel mondta el, hogy tavaly, az edző halálának első évfordulójára rendezett emlékverseny után sokan jelezték idei részvételi szándékukat. Akkor még csak középiskolások vetélkedtek a város sportéletében is méltó helyet elfoglaló megmérettetésen, de idén a tanár úr korábbi, már idősebb tanítványai is szerettek volna indulni, ezért szélesítették ki a korcsoportok palettáját. Ezért idén már fiú, lány, ifi és felnőtt csapatok is nevezhettek január 15-ig, de nyitva hagyták a lehetőség, és a mérkőzéssorozat napján még jelentkezhetnek a helyszínen a vállalkozó kedvűek. A serlegdíjazásos versenyre a nézőket is szeretettel várják a szervezők 14 és 19 óra között a városi sportcsarnok lelátójára, ahol szurkolhatnak a sportolóknak és megemlékezhetnek a kiváló edzőről és tanárról, Antonjuk Alexadrról.

Cseh-Lakos

2009. január 23.

Fél napos mobiltelefon

Ismeretlen tettesek ellen indított büntetőeljárást a szentesi rendőrkapitányság garázdaság miatt, ugyanis a gyanúsítottak az egyik helyi diszkó előtt összeverekedtek egymással. A vizsgálat eddigi adatai szerint a verekedésnek két elkövetője és három sérültje van, akik valamenynyien nyolc napon belül gyógyuló "sebekkel" megúszták az éjszakai vitát. Az eset pontos körülményei még tisztázás alatt állnak.

2009. január 23.

Ajánljuk magunkat!

A Magyar Televízió Főtér című turisztikai műsorában meghirdetett az Év települése verseny jelöltjei közé tavalyi szereplése alapján bekerült városunk és környéke is. Lehetett rá szavazni, akár ehhez a címhez hozzájuttatni. Végül az előkelő ötödik helyre futott be.

Azon gondolkodom, mi lett volna, ha.? Hogyan találta volna Szentest a Magyar Turizmus Zrt. ajánlata, hogy városunkat felveszi kiemelt projektjei közé? Csábító lenne ezt a címet viselni, vagy kellemes teher? Alábbi gondolataimat másokkal folytatott korábbi beszélgetéseim alapján adom közre. Elöljáróban annyit: az említett műsor a tavaly januári napsütésben készült gyönyörű képekben idillinek mutatta városunkat. Találkoztam turistákkal, akik kifejezetten a Főtérben látottak miatt kaptak kedvet az ideutazáshoz, s nem is csalódtak.

2009. január 23.

Pótfűtés

Egy turista meglát egy kapáló bácsit, aki hirtelen eldobja a kapát, és csinál egy tripla szaltót. Mivel szeretné filmre venni ezt az érdekes szokást, odamegy, és megszólítja az öreget:
- Bácsi! Száz dollárt adok, ha felvehetem az előbbi produkcióját!
- Nem fiam, nem lehet!
- 200 dollár!
- Nem, fiam, nem lehet!
- De gondolja meg, 500 dollárt adok!
- Ide figyelj, fiam! Nincs az a pénz, hogy én még egyszer tökön vágjam magam a kapával!

2009. január 23.

Kis kukta

  • Viharsarki húsgombócleves
2009. január 23.

Farsangi vacsora

A Szabadidős Sportklub Farsangi Baráti Vacsorát rendez a derekegyházi vadászházban február 14-én, szombaton 18 órától szórakoztató műsorral, táncbemutatóval és tánclehetőséggel egybekövetve. A műsorban fellép a klub Rock and Roll tánccsoportja és a Fata Morgana Hastáncsort. A vadászházhoz autóbuszjáratot indítanak térítés ellenében a városi könyvtár elől. A rendezvényre jelentkezni február 4-ig lehet a Szabadidős Sportklub Tóth József utca 28/A szám alatti klubhelységében szerdánként 15 és 17 óra között. Szintén ebben az időpontban vehetik át a nyertesek a tombola ajándékokat január 31-ig. A részletekről felvilágosítás kérhető Léhi Gábor klubelnöktől a 63/314-399-es és a 30/468-8769-es telefonszámon.

2009. január 23.

Gondolatok

Január 28-án, szerdán 18 órakor a városi könyvtárban dr. Homoki-Nagy Mária tanszékvezető egyetemi tanár tart előadást "Szavaimat jól halljátok." Gondolatok a Magyar Kultúra Napja alkalmából címmel.

2009. január 23.

Cukorbetegek

A cukorbetegek egyesületének tagjai január 30-án, pénteken fél 3-kor tartják összejövetelüket a kórház igazgatósági épületében. Az egyesület tagjai új betegeket is várnak soraikba.

2009. január 23.

Családi események

Született: Gajda Mátyásnak és Vas Mónikának Szabolcs, Birkás Imrének és Nagy Anettnek Boglárka, Hornyák Zsolt Csabának és Keresztes Tímeának Bálint Zsolt, Kókai Istvánnak és Arató Krisztinának István, Tamás, Német Gábornak és Kiss Anikó Viktóriának Gábor, Bónus Norbert Tamásnak és Tóth Ilona Krisztinának Lilla nevű gyermeke.

Elhunyt: Mácsai József, Lehota Imre, Bíró Imréné Lantos Etelka, Kanász-Nagy Gábor Péter, Almási József, Gál-Bogár József László, Romfa Józsefné Kacziba Mária.