2009. január 23.

A HUNOR COOP ZRt. Európai Unió által társfinanszírozott oktatási projektet valósított meg

A HUNOR COOP ZRt. kiemelt feladatának tekinti dolgozói képzését. 2008. évi képzési programjának megvalósításához jelentős pályázati támogatást nyert a HEFOP-3.4.1 pályázaton, melynek felhasználásával 195 dolgozójának kereskedelmi, informatikai képzését valósította meg.

A 2008 májusában beadott pályázatában "Korszerű informatikai és bolti képzéssel a vevői elégedettség növekedéséért, a színvonalas kiszolgálásért" című projektje számára 42 millió Ft támogatást igényelt a vállalkozás. A pályázati hatóság a pályázat elbírálását a nyár folyamán elvégezte, így a júliusi eredményhirdetést követően már augusztusban elindulhatott a közbeszerzési eljárás az oktató cég kiválasztására.

A szeptember elején indult képzési programban feszített ütemezéssel valósult meg a 195 fő képzése. A dolgozók olyan ismereteket sajátítottak el, amelyek a mindennapi munkájukhoz szükségesek, emellett tudásuk piacképességét is nagyban fejlesztették.

A képzési program összességében sikeresen zárult. A kereskedelemben jelen lévő éles verseny szükségessé teszi a naprakész tudás meglétét, melynek a HUNOR COOP ZRt. immár nagyobb eséllyel képes megfelelni.

A sikeres projekt folytatásaként a HUNOR COOP ZRt. a 2009-es évben is komplex képzések sorozatát kívánja megvalósítani dolgozói körében.
A projekt az Európai Unió támogatásával, Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.