2009. január 23.

Fél napos mobiltelefon

Ismeretlen tettesek ellen indított büntetőeljárást a szentesi rendőrkapitányság garázdaság miatt, ugyanis a gyanúsítottak az egyik helyi diszkó előtt összeverekedtek egymással. A vizsgálat eddigi adatai szerint a verekedésnek két elkövetője és három sérültje van, akik valamenynyien nyolc napon belül gyógyuló "sebekkel" megúszták az éjszakai vitát. Az eset pontos körülményei még tisztázás alatt állnak.

Újra DÉMÁSZ-dolgozó-nak adta ki magát két csaló, akik egy idős asszony otthonába jutottak be így, majd ellopták annak háromszázezer forintját.

Szegvár külterületén mintegy harmincezer forint értékű akácfát vágtak ki ismeretlenek az elmúlt hét során. A bejelentést követően a helyi körzeti megbízottak egy, a helyszínen látott Wartburg nyomát követték, így jutottak el egy ottani fakereskedőhöz, akinél meg is találták a keresett fákat. Ekkor derült ki, hogy a kereskedőnek egy áltulajdonos ajánlotta fel az akácokat kivágásra, mondván, hogy az ő földjén vannak a fák.

Ezúttal a Felsőpárton tépte ki egy hölgy kezéből a táskáját egy férfi, aki az áldozata mellé kerékpározott, majd megragadta a táskát, és eltekert vele. A táskát, a benne lévő okiratokkal, bankkártyával együtt egy futó még aznap este megtalálta a ligetben, 6 ezer forintnak viszont nyoma veszett.

Délután egy órakor vette új mobilját egy hölgy Szentesen, akitől még aznap el is lopták a készüléket. A hölgy bevitte munkahelyére a telefont, letette a pultra, ám este annak már csak a hűlt helyét találta.

H.V.