XXXVI. évfolyam 48. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Táncvarázs aranyérmekkel
 

2005. december 2.


Ismét látványos táncversennyel ajándékozta meg a szentesi közönséget a Szilver Táncsport Egyesület. A november 26-án a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezett országos ranglista-versenyek helybeli sikereket hoztak.


Bővebben


 

Új rendőrautók
 

2005. december 2.


Új rendőrautóval bővült a szentesi rendőrkapitányság. A megyébe összesen 13 új Skoda Octavia típusú gépkocsi került, melyeknek mindegyike megkülönböztető jelzéssel felszerelt. Az új autókat Lukács János megyei főkapitány mutatta be és adta át a helyi állománynak. Szentesre 2 klímával, emelt futóművel, ABS-sel és dupla légzsákkal felszerelt autó került. A héten még újabb 19 személyautót adnak át megyei rendőröknek.

 


 

Szigorú gazdálkodás
 

2005. december 2.


Az önkormányzat képviselő-testülete novemberi ülésén elfogadta az ez évi első háromnegyedévi gazdálkodását elemző beszámolót.

A hozzászólásokból kitűnt, hogy az intézmények a törvényekben és a rendeletekben megfogalmazottak szerint gazdálkodtak. Felhívták a figyelmet arra, hogy a pénzügyi egyensúly megteremtése érdekében az év hátralévő részében csak a költségvetésben engedélyezett kiadások teljesíthetők. Olyan kötelezettség már nem vállalható, amelynek kihatása lehet 2006-os költségvetésre.

Ami pedig a jövő évi költségvetési koncepciót illeti (korábban előzetesen már érintettük a témát), a képviselők fontosnak tartják a működés feltételeinek biztosítását, valamint a folyamatban lévő nagy munkák (a megyeháza és a református templom felújítása, csatornaprogram) befejezését. Mint már megírtuk, várhatóan jövő nyáron elkezdődhet a városi idősek otthonának építése. A vitában nem volt teljes egység a képviselők között, a gazdálkodás egyes terveiről a frakciók mást-mást tartottak fontosnak. Így a Fidesz MPSZ képviselői csoportja a következő időszak jelentős feladatának ítéli a városközpont forgalomszabályozását, a szennyvíztisztító telep építéséhez a tervek elkészítését, a fedett úszómedence tervezését, a Kontaset mögötti parkoló kialakítását, és a Kurca átfolyatásának biztonságos megoldását.

L. J.

 


 

Víz, víz, tiszta víz
 

2005. december 2.


A Nagyhegyen megépült az ivóvízvezeték, ami 70 ingatlan, közel 200 ember ellátását biztosítja a Kispaté úton. 1335 m vízvezeték került a föld alá. A beruházás 15 millió forintba került, amelynek 70%-át a Területkiegyenlítési Alapból finanszírozták. Az ivóvízvezeték átadására november 28-án került sor, ahol elhangzott az is, a vezetékes víz emeli az ingatlanok komfortérzetét, míg a 300 méterenként megépített tűzcsapok a térség tűzbiztonságát növelik.

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc

 


 

Az ébredés vasárnapja
 

2005. december 2.


Ilyenkor decemberben jobbak vagyunk, mint máskor? Sokan megpróbáljuk, mert ezt ajánlja nekünk e vidék költője, Juhász Gyula. Így netán istenes versekre is odafigyelünk. Például Ady Endre Krisztuskereszt az erdőn című költeményére, melynek ezt a címet is adhatta volna, hogy Ébredés. Miért? Röviden elmondom.

"Egy holdas, nagy, téli éjszakában" szánkózik az apa és a fia, aki apjával együtt úgy volt "nyakas, magyar kálvinista", hogy unta a faragott képet, és ha keresztet látott az erdőn, "dalolt", amúgy legényesen. Aztán eltelt húsz esztendő, s a fiú gondolatban felkereste a keresztet, mert ráébredt, hogy másként is lehet magyarnak és kálvinistának lenni. Ezért így döntött "megemelem kalapom mélyen".


Bővebben


 

Aki szembeszállt a megyefőnökkel
 150 éve hunyt el Basa József

2005. december 2.


Számos olyan tisztviselője volt a városnak, akik hajdan komoly szerepet játszottak a település életében, de ma már néhány helytörténészen kívül senki sem ismeri a nevüket. Nehéz időkben sokszor próbatétel elé kerültek. Voltak, akik meghátráltak, és elhagyva a város szolgálatát, a békésebb polgári életmódot választották. Többen felvállalták a közéleti küzdelmeket, magukra vonva a felsőbb hatóságok megrovását, retorzióit. Ezek közé tartozott Basa József is, aki megérdemli, hogy a kései utódok halljanak róla, megismerhessék életútját.


Bővebben


 

Politikusok a városban
 Évfordulónaptár 2005

2005. december 2.


140 éve, 1865. november 28-án országgyűlési képviselőválasztást tartottak Szentesen. Összesen 1529-en éltek szavazati jogukkal. Oroszi Miklós elsöprő győzelmet aratott Boros Sámuel fölött. A leadott szavazatokból 1438-at Oroszi kapott, Boros csupán 91-et.

95 éve, 1910. november 28-án munkásgimnázium létesült Szentesen.


Bővebben


 

Tanyavillamosítás
 

2005. december 2.


Megkezdődött a tanyavillamosítás. Az önkormányzat és a szolgáltató megállapodása alapján a külterületeken még az idén megkezdik a villamoshálózat kiépítését. A Démász Rt. 14 tanyából év végéig 2-3-at beköt az elektromos hálózatba, a fennmaradóakat pedig 2006 tavaszáig.

 


 

Elviszik a szemetet 2009-től
 

2005. december 2.


Szentes is csatlakozott a Dél-Kelet Alföldi Régió Hulladékgazdálkodási Rendszerhez. A 91 önkormányzatot tömörítő szervezet fő feladatai a szelektív hulladékgyűjtés továbbfejlesztése, a maradék szemét elégetése és a felhagyott szemétlerakók rekultivációja. Mindezekre a feladatokra mintegy 37 milliárd forint szükséges. A berekháti részben működő szeméttelep engedélye 2008. végén lejár, ezért meg kell oldani a város kommunális hulladékának elhelyezését, a telep rendbetételét, rekultivációját. A mostani döntést ezek is-meretében hozta meg a képviselő-testület.

 


 

Elkészült a kerékpárút
 

2005. december 2.


Elkészült a Csongrádi úti kerékpárút. A kivitelező Hódút Rt. munkája által már a liget bejáratától a Tiszai strandfeljáróig közlekedhetnek biztonságosan a biciklisek. A munka jövő tavasszal folytatódik, amikor is az Atikövizig által megerősített gáton készítik el a kerékpárutat a strandtól a tiszai közúti hídig. Onnan a csongrádi önkormányzat beruházásaként a Körös-torokig épül meg a kerékpárút - várhatóan 2006. májusára.

 


 

Hóügyelet
 

2005. december 2.


December 18-tól tart téli ügyeletet a Szentesi Városellátó Intézmény. Péntektől a szokásos munkaidőn túl éjszaka és ünnepnapokon is készenlétben állnak a gépek és az emberek. A városellátó 45 tonna ipari sót és 30 köbméter marosi homokot tárol, szükség esetén azonnal pótolja a mennyiséget. Az ügyeletben két csoport váltja egymást hetente: 12 munkagép-kezelő, 1 szerelő és 3 kézi hóeltakarító munkás. A hóügyelet telefonszáma (30) 339-0396. Az ügyelet március utolsó hétvégéjéig tart.

 


 

Gondolatok
 

2005. december 2.


Advent második vasárnapján ne felejtsük el meggyújtani az ádventi koszorúban a második gyertyát. Szép ádventi szokás, emlékeztet arra, hogy a nagy vásárlás során gondolni kell a karácsony lényegére: Isten tiszteletére és békességére.

"Olyan ez a mi világunk, mintha egy léket kapott nagy hajón utaznánk, amelynek a fedélzetén a politikusok azon vitatkoznak, milyen színűre kellene festeni a korlátokat". Súlyos gondolat, de ha a globális felmelegedésre gondolok, amelynek során várható, hogy a tengerek szintje méterekkel megemelkedik, elborítva megannyi partvidéket, vagy a mérhetetlen tömegű szeméttermelésre, levegő, az ivóvizek elszenynyeződésére azt mondom, nincs is benne sok túlzás.

Megkérdezlek, mit teszel (tettél?) a környezetedben lehullt rengeteg falevéllel? Semmit? Vagy egy kupacba gereblyézve alágyújtottál és elfüstölted? Meg ne sértődjél, van még egy feltételezésem: műanyagzsákokba rakva eljuttattad oda, ahol komposztot csinálnak belőle. Ezzel a harmadik megoldással nagyon egyetértek.

A sportvezérek beneveztek a labdarúgó Európa bajnokságra. Még jó, hogy a horvátokkal párban tették. Nem tudom, örüljek-e vagy féljek, hogy a magyar válogatott a pofozógép szerepére kényszerül?

"Fennáll a veszélye annak, hogy hazánkban kiújul a nacionalizmus". Nagy tévedés lenne azt mondani, hogy nem újulhat ki az, ami még el sem múlt.

Dr. Imre Ernő

 


 

Építők
 

2005. december 2.


A Hídépítő Részvénytársaság Szentesen három öblözetben kezdte el, illetve végzi ma is a munkáját. A cég a város szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésén dolgozik. Németh Kálmánnal, a részvénytársaság kommunális igazgatóságának vezetőjével a kiséri öblözet átadási ünnepségén beszélgettünk.


Bővebben


 

Árstop - szolid emelkedés - kedvezmények
 Közszolgáltatási díjak jövőre

2005. december 2.


Vitában a baloldal. Képünkön elöl: Dr. Demeter Attila, Móra József, Hornyik László, Geréné Dunaháti- Vass Márta és Varga Árpád képviselők. (Fotó: Vidovics)

A városi ember komfortérzetéhez szorosan kötődnek a közszolgáltatási díjak Szentesen is. Nos, hogyan alakulnak az idevágó tarifák a jövő esztendő első napjaitól?


Bővebben


 

Garancia kell!
 

2005. december 2.


Az önkormányzat novemberi ülésére dr. Rébeli Szabó Tamás (Fidesz MPSZ) egyéni képviselői indítványt nyújtott be, azzal a kéréssel, hogy javaslatát a képviselő-testület az ülésen vegye fel napirendjére. Mi is volt ez az indítvány és mi volt a célja vele?

- Ez egy úgynevezett városi garancia rendelet a szentesi emberek érdekében készült. Mint tudjuk, a november 18-ai képviselő-testületi ülés javasolt napirendjében több helyen szerepelt a díjtételek megállapítása. Így a távhőszolgáltatás, az ivóvíz- és csatornaszolgáltatás, a helyi tömegközlekedés díjának megállapítása, továbbá a közterületek és közterület jellegű területek használatának egyes városképi, köztisztasági és építésügyi előírásairól szóló rendelet módosítása. Véleményem szerint - mondta a képviselő Szentes város lakosainak joga van arra, hogy jövőjük tervezhető és kiszámítható legyen. Azt gondolom, hogy az eddigi gyakorlathoz képest változásra van szükség, és a képviselő-testületnek garantálnia kell azt, hogy a különböző szolgáltatások, tevékenységek díjtételi nem emelkedhetnek nagyobb mértékben, mint a KSH által meghatározott inflációs ráta százalékos nagysága.

- Mi lett a sorsa a rendeletnek? Hogyan tovább?


- A képviselő-testület nem vette napirendjére a javaslatot, mivel azt szinte csak a jobboldali képviselők támogatták. Az arány 4 igen, 1 tartózkodás és 14 nem. Úgy gondolom, ők nem akarják, hogy a lakosság hosszú távon tudja szervezni életét. Az ilyen szemléleten és gondolkodáson változtatni kell. Az indítványt újra benyújtom.

 


 

Készül a sportkönyv
 

2005. december 2.


Egy civil kezdeményezéssel megalakult az a szerkesztőbizottság, mely a városi sportkönyvet szeretné megjelentetni. Bodrits István, Makra Zoltán, Garai Sz. Imre, Tóth István és Abonyi János szerkesztők a helyi sportolók, edzők és a sportbarátok széles táborának szeretnének emléket állítani. Szeretnék azt is, ha az emlékezés révén erősödne a helyi sportkultúra, a sportszerűség nemes eszméje és gyakorlata a jövő nemzedékének életében is.

A közelgő évfordulók (Dr. Papp László Sportcsarnok átadása (1996) és a Nemzeti Sportváros cím odaítélése (1997) jó alkalmat adnak arra, hogy az emlékköteten kívül egy sportmúzeum kialakítását (egy sporttörténeti kiállítással) is célul tűzzék ki.

A szerkesztők egy kitöltött kérdőív adatain túl szeretnék a könyvben megörökíteni a legkedvesebb sportélményeiket is. A leírások mellé egy arcképet és legfeljebb két dokumentumot (fotó, oklevél, éremkép, tabella) várnak - a sportkiállításra többet is. Az emlékezés terjedelme 1-5 oldal lehet. Tekintettel arra, hogy a könyv megjelenése önfinanszírozású, az emlékezés megjelenésének költségeit az emlékezők fedezik. A postán érkező kérdőívet kitöltve és a mellékleteket az alábbi címre kérik: Bodrits István és Makra Zoltán szerkesztők Szentes, Pf. 6., e-mail: bodrits@ vksz.hu, telefon 63/400-271/4.

Az emlékezők az ünnepélyes könyvbemutatón egy-egy tiszteletpéldányt kapnak A megmaradt példányokat értékesítik, és a befolyt összegből a sportutánpótlást támogatják.

Dunás Varga Zoltán

 


 

Közelítünk karácsony felé
 

2005. december 2.


A különböző kereskedelmi akciók már a karácsonyi költekezésre hívják fel a figyelmet, ha másból nem, ebből már láthatjuk nem messze a karácsony. Minden ünnepnél, legyen az családi, vallási stb. nagyon fontos a készülés, a ráhangolódás, amely sokszor még talán magától az ünnepi naptól is fontosabb. A felkészületlenség, a kapkodás a nevezetes napot is hétköznapivá silányíthatja. Most vigyázzunk, nehogy leragadjunk az anyagiaknál. Ha a lelkünket, a szívünket nem készítjük fel, nem "csinosítgathatjuk", csalódni fogunk. S, hogy a készület mit jelent?


Bővebben


 

Hogyan is írjam?
 Helyesírási verseny a Damjanich Iskolában

2005. december 2.


Több mint 80 kisdiák töprengett ezen a kérdésen a Damjanich János Tagiskolában, a novemberben megrendezett Simonyi Zsigmond Országos Helyesírási Verseny területi döntőjén.


Bővebben


 

Gála a szegény gyermekek karácsonyáért
 

2005. december 2.


A hastáncosok bemutatója a török hódoltsági időkre utalt. (Fotó: Vidovics)

Immár hagyomány, hogy karácsony közeledtével jótékonysági gálaműsort rendeznek a Tóth József Színházban. November 26-án délután ismét összegyűltek a szentesiek azzal a céllal, hogy a szegény gyermekeknek szebb legyen az ünnep. Az est háziasszonya most is Ollai Istvánné független képviselő volt. A fővédnökök: Szirbik Imre és Horváth István, városunk díszpolgára.


Bővebben


 

A Szivárvány külföldre tekint
 

2005. december 2.


Balról-jobbra Török Gábor, Török Zoltán, Tóth Fruzsina, Kálmánné Szabó Erzsébet, Gránicz Nikoletta, Balogh Brigitta, Török Zsolt. (Fotó: Böbe)

A Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 53 fős csoportja élményekben gazdag három napot tölthetett a Szerbia-montenegrói Apatinban. A találkozó az ott működő testvériskola meghívására jött létre. Egy olyan zeneiskola meghívására, melyet a Szerbia-montenegrói oktatási kormányzat az ország 154 zeneiskolája között a harmadik legjobbnak minősített.


Bővebben


 

Rendezőként a moziban
 

2005. december 2.


Közönségfilmnek készült a Fej vagy írás című új magyar film, melynek a városunkból származó rendezője eljött a szentesi díszbemutatóra. Lengyel Andor az Őze Lajos Filmszínházban találkozott a főként fiatalokból álló nézőkkel a vetítés előtt. A vígjáték alaptörténete egy megvalósult álomról szól, igaz ez az elsőfilmes rendezőre is: lapunknak nyilatkozva elárulta, az ő saját gyerekkori álmának beteljesülése az, hogy szórakoztató filmet, igazi mozit készíthetett.


Bővebben


 

Megelevenedtek az Árpád-házi szentek
 Szent Erzsébet ünnepén

2005. december 2.


A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda ünnepséget rendezett névadójának és védőszentjének tiszteletére november 19-én.

Kovács Tibor plébános köszöntőjében a Szentírásból Jézus szavait idézte, majd gondolkodásra kérte a jelenlévőket. Nagy lázban ég Szeged és környéke, mert lassan megnyitják az M5-ös autópályát, amitől fellendülést várnak. Jézus nem egyszerűen az utat említi a Szentírásban, hanem megmagyarázza, hogy aki rátalál az útra, az igazság útjelzői segítik, hogy közben le ne térhessen. Aki ezt követi, bizonyosan eljut úti céljához. Krisztus ígéretéből tudjuk, hogy az út, amit ő ad elénk, szűk és keskeny. A szűk krisztusi úton való haladás során egymásra utaltak leszünk, és eszünkbe sem jut, hogy aki előttünk van, meg kellene előzni.


Bővebben


 

Fodrász tanulók sikere
 

2005. december 2.


Balról-jobbra: Orovecz Katalin, Héjja Szilvia, Ambrus Renáta, Meszlényi Tamásné fk. fodrász, Szarka Olga, Szilágyi Judit.

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola 12. d osztályos tanulói a Magyar Országos Szakmai Ipartestület által kiírt országos fodrász versenyen vettek részt, ahol szép sikereket értek el. A megmérettetést a Kongreszszusi Központban rendezték meg november 6-án, a fővédnök Magyar Bálint volt. Ambrus Renáta modern vízhullám készítésében 10., Szilágyi Judit 9., Orovecz Katalin 7., Héjja Szilvia 2. helyezést ért el. Szarka Olga lett a Kézműipari Tagozat különdíjasa ebben a kategóriában. Alkalmi konty készítésében is szép eredmények születtek: Szilágyi Judit 10., Orovecz Katalin pedig 3. helyezett lett. Héjja Szilvia öszszesítésben 5. helyezést ért el. A diákok szakmai tanára Medgyesi Arnoldné, gyakorlati felkészítő mesterük pedig Meszlényi Tamásné (ME-NA Bt., Hódmezővásárhely) volt.

 


 

Csoda vagy szerencse?
 

2005. december 2.


Bicikli a busz alatt

Nehéz eldönteni, hogy tényleg csoda történt vagy csak szerencséje volt annak a gyermeknek, aki csonttöréssel és fejsérüléssel úszta meg a helyi buszjárattal való találkozást.

November 28-án sötétedés után a Kossuth Lajos utcáról kívánt jobbra kanyarodni a rendőrlámpánál a helyi járatos busz. A gyalogosoknak is akkor van zöld jelzés, amikor a kanyarodóknak, és ekkor jobbról egy kislány kerékpárjával még át akart menni a zöldön a busz előtt. A sofőr a holttérből a nagy sebességgel érkező gyermeket nem látta, és elindult.

A szemtanúk elmondása szerint három gyermek "fogócskázott" biciklivel és a kislány a menekülési útvonalnak a zebrát választotta.

A busz elindult, a járókelők sikítva kiabálva futottak utána, hogy álljon meg. A sofőr csak ekkor szembesült azzal, hogy csaknem 40 méteren keresztül vonszolta a gyermeket a busz alatt.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kislány a busz közepén került a jármű alá, így elkerülte, hogy a kerék alá sodródjon.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. Az viszont biztos, hogy a gyermek születésnapját ezentúl kétszer ünnepelheti.

Kép és szöveg:
Vidovics Ferenc

 


 

Adó-info
 Törőcsik Norbert rovata

2005. december 2.


VÁLTOZOTT A KET

November 1-jén lépett hatályba a közigazgatási eljárásról szóló törvény (Ket.). Általános szabályként megmarad a 30 napos ügyintézési határidő. Az új eleme a hatósági eljárás megindításáról szóló értesítési kötelezettség. A Ket. hatályba lépése után az eljárásokban az ügyfelet nem kötelezhetik olyan adatok beszerzésére, amelyek a magyar hatóságok nyilvántartásában valahol már szerepelnek. A Ket. tartalmazza a közigazgatási e-ügyintézés és szolgáltatás alapjait is. Tartalma szerint, az ügyfél a központi rendszer igénybevételéhez ügyfélkapu létesítését kezdeményezheti, amelyen keresztül elektronikus úton kapcsolatba léphet azokkal a szervekkel, amelyek elektronikus ügyintézést vagy interaktív szolgáltatást végeznek.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2005. december 2.


  • Körteleves
  • Marhapörkölt szentesi módra
  • Körte vörösborban


Bővebben


 

Ez nem a mi hétvégénk volt
 

2005. december 2.


Három első osztályú bajnoki vízilabda mérkőzést is rendeztek az elmúlt hétvégén Szentesen, ám mindössze egy találkozó végén örülhettek a hazai drukkerek.


Bővebben


 

Téma: A magyar ökölvívás
 

2005. december 2.


A boxgála díszvendégei között jó néhány ismerős arcot lehetett látni. Meg is találtam dr. Csötönyi Sándort, a Magyar Amatőr és Profi Ökölvívó Szövetség elnökét.


Bővebben


 

Zárás hazai vereséggel
 Kézilabda NB II

2005. december 2.


Tovább tart az NB II-es Szentesi Kinizsi férfi kézilabdacsapatának mélyrepülése. Az őszi idény záró összecsapásán a Dr. Papp László Sportcsarnokban látták vendégül a verhetőnek hitt Berettyóújfalu csapatát. Az ütközet első percében a vendégek szereztek vezetés 0-1. A 7. percben még a hazaiak vezettek 3-2-re, de innentől kezdve csak futottak az eredmény után. Mindig a vendégek vezettek. Az első félidő végén, a Berettyó vezetett 10-7-re.

A második játékrészben is akadozott a játék, s a vendégek ezt kíméletlenül kihasználták, el is mentek öt góllal 13-18. Próbálkoztak a hazai legények a felzárkózással, de mikor három gólra csökkent a hátrány (16-19), ekkor a vendégek újabb gólt dobtak. Ami a mérkőzés alatt nagyon lesújtó volt, hogy a Kinizsi hármas ember előnynél sem tudott gólt tudni, viszont kapott 17-21. Ez volt az a pillanat, amikor úgy tűnt, hogy a Kurca-parti gárda lélekben feladta a küzdelmet.

Az idény legrosszabb támadójátékát produkálva egyre nagyobb hátrányba került, a második félidő 24. percében 19-25 a vendégeknek. A mérkőzés végét jelző hármas sípszó után az eredményjelzőn ez áll Szentesi Kinizsi-Berettyóújfalu 23-28.

Szaszkó Norbert így értékelt: - Nem tudom, mi volt a csapattal. Lélekben is úgy látszott, mintha feladták volna. Ilyen gyenge támadójátékot nagyon régen láttam. Arra kértük a srácokat a derbi előtt, hogy ne mi menjünk az eredmény után, mert ez nagyon nem jó. Talán ez vette el a kedvét a csapatnak.

D. V. Z.

 


 

Remek formában
 

2005. december 2.


4-1-re kikapott ugyan Budakalászon a Kanárik vendégeként a Legrand-Szentes első osztályú futsal csapata, ám a gárda gyorsan talpra állt, hiszen Magyar Kupa találkozón Domaszéken alaposan helyben hagyták a helyieket. A 7-1-es siker nem csak a visszavágóra jelent megnyugtató előnyt, hanem kellő önbizalommal vértezte fel Szarvas Zsoltékat a hétfő esti hazai, Cső Montage elleni mérkőzésre is. A Legrand végül 6-4-re bizonyult jobbnak fővárosi riválisánál. A hazaiak közül Kis K. és Ábel kétszer-kétszer, míg Kere-peczki és Szarvas egyszer volt eredményes.

A remek forma a hét elejére is kitartott, hétfőn este ugyanis Miskolcon vendégszerepelt, és győzött 8-2-re a Szentes. Esélyeshez méltó játékkal, az első két perc kivételével végig uralva a mérkőzést hozták el Koncz Zsolték a három pontot Borsodból. Félidőben már 6-1-re vezettek a Legrand, a második játékrészben pedig elegendő volt tartani a megszerzett előnyt, ami akár nagyobb különbségű is lehetett volna. A találkozón Szarvas három, Geleta és Varga Róbert kettő-kettő, Szabó Árpád pedig egy gólt szerzett. Jövő hétfőn megyei rangadót vív a gárda az újszegedi Sportcsarnokban az Első Beton ellenfeleként lép pályára a Legrand-Szentes. A mérkőzés 19 órakor kezdődik, és szurkolók is utazhatnak a csapattal. A felszállás pontos helyét és időpontját a Rádió Szentes hétvégi műsorában hallhatják.

H. V.

 


 

A középmezőnyből folytatják
 

2005. december 2.


Nyolcadik helyen zárta a megyei másodosztályú küzdelmeket az őszi idén végén a Szentesi Kinizsi labdarúgócsapata. Bozóki Zoltánnal, a gárda vezetőedzőjével a tizennégy mérkőzés tapasztalatait összegeztük.


Bővebben


 

Hódtáv Kupa
 

2005. december 2.


Tizennégy egyesület 193 versenyzőjének részvételével országos meghívásos úszóversenyt rendeztek Hódmezővásárhelyen. A Hódtáv Kupán a Szentes Városi Úszóclub versenyzői közül Mordvincev Sándor három versenyszámban (400 m férfi vegyes, 200 m férfi pillangó, 200 m férfi gyors) első; Csák Anikó (200 m cápa leány mell) és Elbert Stefánia (50 m delfin lány pillangó) második; Bordás Ágnes (200 m serdülő lány gyors) harmadik helyezést ért el.

 


 

Újra ölt a szén-monoxid
 

2005. december 2.


Feltehetően szén-monoxid mérgezés okozta egy 16 esztendős lány halálát az elmúlt szombaton délután Nagy-mágocson. A rendelkezése álló adatok szerint a lány otthonában fürödni indult, és magára zárta a fürdőszoba ajtaját. Mivel édesapja már sokallta, hogy még mindig a helyiségben tartózkodik, és a kopogásra sem nyitott ajtót, így betörte azt, és a lányát a földön heverve találta. A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni, azonban ez nem járt sikerrel, életét már nem tudták megmenteni. Az elsődleges adatok szerint a fürdőszobában található vízmelegítő volt szabálytalanul felszerelve. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya szakértők bevonásával közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.


Bővebben


 

Családi események
 

2005. december 2.


Született: Kovács Róbertnek és Détár Szilviának (Kéreg u. 38.) Róbert, Horváth Norbertnek és Holmán Máriának (Rúzs-Molnár u. 8/A) Brendon Bence, Kovács Zoltán Rolandnak és Pleskó Nikolettának (Kossuth L. u. 32/B) Bendegúz Nikodémusz, Káré Lászlónak és Berkes Mária Mónikának (Csongrád, Tanya 1401.) Patrik Levente, Csorba Gyulának és Fodor Mártának (Csongrád, Dózsa Gy. tér 2.) Áron nevű gyermeke.

Házasság kötés nem volt.

Elhunyt: Korcsmáros Sándor (Nagygörgős u. 11.), Szabó Piroska (Somogyi B. u. 34.), Sebők Gergely (Kistőke, Tanya 42.), Berkes István (Csongrád, Síp u. 12.), Szakál Margit (Csongrád, Orgona u. 16.), Vikor Mihályné Pintér Mária (Csongrád, Összetartás u. 1.).


Bővebben


 Vissza a legfrissebb számokhoz