<<< Vissza

Gála a szegény gyermekek karácsonyáért

2005. december 2.

 
A hastáncosok bemutatója a török hódoltsági időkre utalt. (Fotó: Vidovics)

Immár hagyomány, hogy karácsony közeledtével jótékonysági gálaműsort rendeznek a Tóth József Színházban. November 26-án délután ismét összegyűltek a szentesiek azzal a céllal, hogy a szegény gyermekeknek szebb legyen az ünnep. Az est háziasszonya most is Ollai Istvánné független képviselő volt. A fővédnökök: Szirbik Imre és Horváth István, városunk díszpolgára.

A polgármester köszöntőjében elmondta, jó érzés tél közeledtével arra gondolni, hogy tudunk adni azoknak, akik a közösség segítségét várják. Jó érzés, ha az ember tiszta szívből, önzetlenül tud segíteni. Van, aki egy mosolyt, van, aki egy mozdulatot tud adni, mások anyagiakban tudnak hozzájárulni ehhez. Mind mögött ott van egy szó, a szeretet, ami annál több, minél többfelé osztjuk. Megköszönte a fellépő szereplőknek, hogy eljöttek, Ollainé Eszterkének, hogy minden évben megrendezi a gálát, Horváth István díszpolgárnak, hogy támogatta a műsort, és azoknak, akik nevüket adták a rendezvényhez. Horváth István vette át a szót ezután, aki annyit tett hozzá, hogy Szentesen hagyomány az ünnepek előtt, hogy akik megtehetik és azok is, akiknek ez külön erőfeszítést igényel, segítenek a szegényeknek. Elismerés és köszönet illeti őket.

Ollainé Esztike hasonlóan a többiekhez, a köszönet és hála szavait fogalmazta meg. Bucsány György tanár úr két Csokonai verssel kezdte a műsort. Azért választotta a költőt, mert 200 éve halt meg. A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola több műsorszámmal is készült. Itt volt a hódmezővásárhelyi csoport, akik két társastáncot adtak elő, Polgár Csaba készítette fel őket. A Deák Ferenc Általános Iskola színjátszó tanszakának diákjai kánkánt táncoltak, felkészítőjük Szilágyi Antalné volt. A Jövőnkért tiszaalpári színjátszó csoportja műsorával a süketnémák jelbeszédére hívta fel a figyelmet. Bodnár Enikő készítette fel őket. A Szent Anna Utcai Óvoda nagycsoportosainak "Gyerekből vagyok" című előadását Bá-ányné Tóth Csilla és Bárányné Magyar Ilona tanította be. A Deák iskola mazsorett csoportja is fellépett az est folyamán, Vajdáné Balogh Ida készítette fel a lányokat. A fábinsebestyéni Rózsa Kórus magyar nóta csokra után egy egészen más műfaj következett: a Hastánc Klub fellépő csoportja, a Fata Morgana. Táncuk a török hódoltsági időkre utalt, derűvel és nevetéssel szórakoztatták a közönséget. A Horváth Mihály Gimnázium két tanulója, Korponai Hajnalka és Szabó Péter sanzon és operett slágereket énekelt, zongorán Majtényi András tanár kísérte őket. A Közösségi Ellátás Asszonykórusának műsorát Lévainé Bódi Szilvia tanította be.

A műsorban fellépők önzetlenül, ingyen szerepeltek. A nézők pénzadományaikat a bejáratnál lévő urnában helyezhették el. A teljes bevételt december 17-én 14 órakor a Móricz Zsigmond Művelődési Házban rendezendő karácsonyi ünnepségen a meghívott rászoruló gyermekek élelmiszer csomaggal történő megajándékozására fordítják.

M. A.


<<< Vissza