<<< Vissza

Építők

2005. december 2.

 
A Hídépítő Részvénytársaság Szentesen három öblözetben kezdte el, illetve végzi ma is a munkáját. A cég a város szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésén dolgozik. Németh Kálmánnal, a részvénytársaság kommunális igazgatóságának vezetőjével a kiséri öblözet átadási ünnepségén beszélgettünk.

Először is arra voltunk kíváncsiak, mekkora feladatot jelentenek, illetve hogyan illeszkednek ezek a cég munkájába?


- Részvénytársaságunk ebben az évben 70 milliárd forint feletti árbevételt realizál, ez a három tender 2 milliárd fölött van. Sok ilyen kicsiből jön össze a kommunális igazgatóság tevékenysége. Nagyon fontos számunkra mindenegyes feladat, hiszen ezekből az árbevételekből élünk. A kiséri csatornázás 820 millió nettó értékű beruházás volt, 1500 ingatlan csatlakozását tudtuk megoldani, és nagy öröm számunkra, hogy ilyen jó kedvvel adjuk át.

- A kiséri volt az első feladat, amit a közbeszerzési eljárás folyamán megnyertek. A munkával elkészültek. Már a felsőpárti városrészben is jó előre haladtak a csatornázásban, azon túlmenően az alsóréti öblözetet is önök nyerték, láthatóan élvezik a városvezetés és a lakosság bizalmát.


- Ez a bizalom egy nagyon szigorú közbeszerzési eljárás eredménye, aminek természetesen szeretnénk magas színvonalon megfelelni.

- Ilyen nagyságrendű beruházás, ami most zajlik Szentesen, mennyire jellemző Magyarországon?

- Az ilyen jellegű munkáknak most nagy piaca van, amit ki akarunk használni. Sok európai uniós pénz érkezik az országba, a címzett támogatások során is realizálódnak bizonyos dolgok. A megyében Szegeden van még hasonló munkánk, ami nettó 36 millió Euró értékű. A hagyományos tevékenységünktől ez annyiban eltérő, hogy itt nem egy elkerített területen dolgozunk, hanem az emberek lakóhelyén, a lakosság óvó tekintete mellett, ami fokozott felelősséget jelent számunkra.


<<< Vissza