<<< Vissza

A középmezőnyből folytatják

2005. december 2.

 
Nyolcadik helyen zárta a megyei másodosztályú küzdelmeket az őszi idén végén a Szentesi Kinizsi labdarúgócsapata. Bozóki Zoltánnal, a gárda vezetőedzőjével a tizennégy mérkőzés tapasztalatait összegeztük.

- Milyen céllal vágtak neki az idei szezonnak?


- Olyan csapat kialakítását terveztük, amely minél hamarabb eggyel magasabb osztályba léphet. Erre nem feltétlenül ennek a bajnokságnak a végén kell sorra kerülnie, elsődlegesen egy fiatal, masszív csapat kialakítása a cél. Fiatalokban nincs hiány, hiszen a Szentesi TE számos ifjúsági korú játékosa nálunk folytatta pályafutását. A gárda irányítását augusztus elején vettem át, sok időnk nem volt készülni, hiszen két hétre rá már indult is a szezon. Az igazság az, hogy nekem is ismerkednem kellett a labdarúgókkal, illetve a másodosztály mezőnyével is. Ami a helyezésbeli elvárásokat illeti, szerettük volna megismételni a tavaly év végi eredményt.

- Elképzeléseiből mennyit látott megvalósulni a mérkőzések során?


- Igyekeztünk rövidpaszszos, sok átadásos játékot játszani. A labdarúgók szerint ezen a téren sikerült is az előrelépés. Ennek ellenére még több elemet szerettem volna viszontlátni a pályán az edzéseken gyakoroltakból. Ami a mérkőzéseket illeti, szoros, kiegyensúlyozott találkozókat vívtunk ellenfeleinkkel. Az kiderült, hogy óriási különbségek nincsenek a csapatok között, két-három együttes emelkedik valamivel a többiek fölé.

- Mik voltak az ősz pozitívumai, és mi az, amit gyorsan elfejtene?


- Örömteli, hogy viszonylag sok gólt rúgtunk, ellenben a védelmünk is sokszor "eredményes" volt. Számos találatot pontrúgásból kaptunk. A védelmünk az ősz alatt nem állt össze, a középső védő pozíciójában négy labdarúgót is kipróbáltam, de megnyugtató megoldás nem született. Több mérkőzésen tudtunk egy vagy több gólos előnyt szerezni vagy hátrányból felállni, de a végén mégis pont, pontok nélkül maradtunk. Legalább négy-öt ponttal többet is öszszegyűjthettünk volna, ha figyelmetlenség, egyéni hibák miatt nem ajándékozunk gólt az ellenfélnek. Csany-teleken a 93., Tömörkényen a 85. percben egyenlítettek a hazaiak. A Mórahalom és Károlyi ellen is egyenlítettünk, az utolsó percekben aztán mégis gólt kaptunk, és ezzel pont nélkül maradtunk.

- Hogyan telik a téli szünet?

- A játékosok teremben játszanak majd a téli alapozás kezdetéig, a sérülteknek pedig lesz idejük kipihenni, kezeltetni magukat. Január végén pedig megkezdjük a felkészülést a tavaszi szezonra.

H. V.


<<< Vissza