<<< Vissza

Ez nem a mi hétvégénk volt

2005. december 2.

 
Három első osztályú bajnoki vízilabda mérkőzést is rendeztek az elmúlt hétvégén Szentesen, ám mindössze egy találkozó végén örülhettek a hazai drukkerek.

Pénteken este az alapszakaszból elmaradt Hungerit-TOP-COP Security-Szentesi VK-Eger mérkőzésre került sor. Sok szót nem érdemes vesztegetni az edzőmérkőzésnek beillő összecsapásra, amelyen a szentesi hölgyek 13-0-ra verték Heves megyei ellenfelüket. Annál keményebb derbinek ígérkezett, és az is volt a bajnokesélyes Domino-BHSE Polo elleni ütközet. Két negyed után mindössze egy gól volt a világbajnokok sorát felvonultató fővárosiak előnye, a harmadik játékrész végén már négy, és ezt a hátrányt már nem is sikerült ledolgozni az utolsó nyolc percben. A két találkozóról Kocsis István vezetőedző elmondta, az Eger ellen a fiatalokat és a rutinos játékosokat felváltva játszatta, ám dinamikusabb, gördülékenyebb mérkőzésre számított szentesi részről. A Domino ellen a tisztes helytállás volt a cél, ami sikerült is. Kár, hogy a harmadik negyedben nem úgy ment a játék, mint azt megelőzően. Pellét nem tudták tartani, és el is fáradt a végére a csapat. Szombaton délelőtt 11 órától az idei esztendő utolsó bajnoki mérkőzését vívja a Hungerit-TOP-COP. A csapat a BVSC vendégeként szeretné győzelemmel búcsúztatni az évet.

Két győzelem (OSC, BVSC) után Szolnokon folytatta bajnoki szereplését a Legrand-Szentesi VK férfi gárdája. Bár nyolc perc után még nálunk volt az előny, a hazai együttes fordítani tudott, és végül 10-6-os győzelemmel otthon tartotta a bajnoki pontokat. Sok babér nem termett a Legrand számára a vasárnap esti, Újpest elleni szentesi mérkőzésen sem. A Legrand játékosai nem tudtak mit kezdeni Varga Tamás nagyszerű lövéseivel, a gólvágó összesen kilenc találatig jutott. A mieinknek ráadásul szerencséjük sem volt, a számos kihagyott helyzet, az elkapkodott emberelőnyök és a kihagyott büntető csak még nagyobbá tette a két gárda közti különbséget. A 15-8-ra elvesztett találkozó után Berki András vezetőedzőnek sem volt túl sok oka az örömre. Szerinte mindkét hétvégi találkozón a papírforma érvényesült. Igaz, szerettek volna meglepetést okozni Szolnokon, ám ez nem sikerült, mert a Tisza-partiak olyan pluszt tudtak felmutatni a szombati mérkőzésen, amivel a Legrand nem tudta felvenni a versenyt. Az Újpest ellen a legfőbb hiba az volt, hogy nem tudták megakadályozni Varga Tamást az 5 méteres szabaddobásokat követő gólszerzésben. Szégyellni valónk nincs, persze a vereség, főleg, ha ilyen arányú, az mindig rosszul esik. Tudomásul kell venni, hogy ekkora különbség van jelenleg a két klub között. A bajnokságot a hétvégén Szegeden folytatjuk, egy hasonlóan erős, nagyon jó formában lévő csapat otthonában. Mindezek ellenére Berki úgy véli, hogy remek mérkőzést játszhatunk velük. Bízik benne, hogy a megyei rangadó presztizse a mieinket is olyan szinten fogja feltüzelni, hogy méltó partnerei tudunk lenni a Szegednek.

H. V.


<<< Vissza