<<< Vissza

Újra ölt a szén-monoxid

2005. december 2.

 
Feltehetően szén-monoxid mérgezés okozta egy 16 esztendős lány halálát az elmúlt szombaton délután Nagy-mágocson. A rendelkezése álló adatok szerint a lány otthonában fürödni indult, és magára zárta a fürdőszoba ajtaját. Mivel édesapja már sokallta, hogy még mindig a helyiségben tartózkodik, és a kopogásra sem nyitott ajtót, így betörte azt, és a lányát a földön heverve találta. A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni, azonban ez nem járt sikerrel, életét már nem tudták megmenteni. Az elsődleges adatok szerint a fürdőszobában található vízmelegítő volt szabálytalanul felszerelve. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya szakértők bevonásával közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

A szabálytalan bekötések, a házilag barkácsolt gázvezetékek, ellenőrizetlen fűtőberendezések miatt ezen a télen már három ember halt meg. Szabályos bekötéssel, rendszeres ellenőrzéssel mindez elkerülhető lett volna. Ismételten felhívjuk olvasóink figyelmét arra, hogy néhány ezer forintért beszerezhetőek az ún. szén-monoxid riasztó berendezések, melyek akár emberéletet is menthetnek.

Az elmúlt napokban három esetben is büntetőeljárást indított a városi rendőrkapitányság magánlaksértések miatt. Mindannyiszor a volt élettárs vagy a régi barát jelent meg a sértettnél, akiknek az ingatlanjába vascsővel, esetleg testi erővel jutottak be a gyanúsítottak.

Botrány volt az egyik városi általános iskolában. A rendőrség előtt már jól ismert nő jelent meg az egyik délután az intézményben, ahol kiabálni kezdett a pedagógusokkal, majd nadrágját is letolta. Eközben két gyereke - a rendelkezésre álló adatok alapján - ott a helyszínen megvert három tanulót. Az asszony ellen garázdaság miatt indult eljárás. Érdekesség, hogy szintén ez ellen az anya ellen emelt vádat a napokban az ügyészség - ugyancsak garázdaság miatt.

Nagyhegyi lakásának asztalán hagyta mobiltelefonját és mintegy 480 ezer forintot a tulajdonos, aki később hiába kereste értékeit, azokat ellopták. A sértett meg is tette a feljelentést, valószínűleg későn, ugyanis az eset csaknem két hónapja történt.

Közelednek az ünnepek, lassan elérkezik a karácsonyi bevásárlások ideje. Érdemes odafigyelni, különösen akkor, ha piacon vásárolunk, a bankjegyek valódiságára, és a pénzváltásokra. Előfordulhat, hogy nagy címletű pénzünkért kevesebbet kaphatunk kézhez egy pénzváltáskor. A gépkocsik utasterében, a kerékpárok kormányán ajándékokat ne hagyjanak, mert a tolvajok azonnal lecsapnak a szabad prédára. A karácsonyi izzósorok vásárlásakor figyeljenek oda arra, hogy a termék KERMI engedéllyel rendelkezzen. Ha ez nincs meg, akkor inkább ne vásároljuk meg az égősort, mert életveszélyes lehet. A KERMI közel 80 izzólámpa-sort tiltott ki a forgalomból veszélyességük miatt.

Hidegek, fagyosak az éjszakák. Ha bárhol az utcán földön fekvő embert látnak, ne legyenek közönyösek, hívják ki a mentőket, mert hívásukkal életet menthetnek.

H. V.


<<< Vissza