XLI. évfolyam 1. szám

2009. január 9.

Indulhat a mentés

Már belakták a bázist, kiválóan érzik magukat

Január 5-én Szentes határában átadták az ország hetedik, egyben legmodernebb légimentő-bázist, ezzel a dél-alföldi régió, azaz Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megye, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részének légi-mentéses ellátása is megoldottá vált. Ahogyan azt az átadáskor dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter hangsúlyozta, a szentesi bázis működésével a korábbi 60 százalékról 85 százalékra nőtt az ország lefedettsége a légimentés szempontjából.

2009. január 9.

Gáz van a gázzal

Az orosz-ukrán vitából eredő gázprobléma Szentest sem hagyta gond nélkül. Az a vállalkozásokat sújtó katasztrófaterv, amely a gázfogyasztás csökkentéséről szól elsősorban a Hungerit Zrt.-t érinti, tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől. A város első embere érdeklődésünkre elmondta, a cég esetében nemcsak arról van szó, hogy az egyharmadra csökkentett mennyiség a vágást nyírbálja meg, hanem arról is, hogy a telepeken bennlévő állatok sorsa is bizonytalanná válik. A várakozási idő a fiatalabb állatokra inkább fagyveszélyt jelenthet, míg a készállatok túltartása egyéb problémákat vet fel.

2009. január 9.

Tűzijáték

Az idei év is tűzijátékkal kezdődött Szentesen, a főtéren több százan gyűltek öszsze, hogy együtt zárják az óévet. A megjelenteket Szirbik Imre polgármester köszöntötte azt kívánva, hogy a 2008-as évvel együtt a bánatok és a rossz dolgok múljanak el, a jó dolgokat pedig vigyük tovább és legyen sikeres az újév. Végül a szentesieknek, a környéken élőknek és a város távol lévő barátainak ehhez jó egészséget, sikereket, boldogságot és segítő jó barátokat kívánt.

Majd 2009. első percében elkezdődött a tűzijáték, melyet a szervező művelődési központ vezetőjének, Varróné Szabó Ildikónak a tájékoztatása szerint idén is a gyulai Leskovics Pirotechnikának köszönhettük. Évek óta a cég készíti elő és vezeti le augusztus 20-án és december 31-én a tűzijátékot Szentesen, minden rendezvényre külön meglepetéssel, koreográfiával és zenével is készülnek, a háttérmunkát - melyek között a hangosítás is szerepel - pedig a művelődési központ munkatársai készítik elő és végzik el.

2009. január 9.

Szolgáltatások, díjak

Van egy jó hírünk és néhány rossz. Kezdjük a jóval. A város önkormányzatának képviselő-testélete ez évre nem tervezett helyi adóemelést. Ami a város helyi közlekedési díjait illeti, második nekifutásra döntésre jutott a testület. Igaz, az adott téma nem volt vitától mentes. Halmai István az előterjesztés tárgyalásakor azt kérdezte, hogy ünnepnapon miért járnak ki a buszok a Tesco áruházhoz a Drahos utcáról - a képviselő szerint saját maguk szórakoztatásán kívül?

2009. január 9.

T-Mobile: a legszebb kirakat

Rekordmennyiségű, 12 ezer 642 szavazat érkezett be a decemberben meghirdetett karácsonyi kirakatversenyre. A voksoló kedvű emberek, mint kitűnt, nemcsak szentesiek, 30 üzletet tartottak versenyben.

Az önkormányzat az ünnepi hangulat fokozását, az örömteli készülődést igyekezett elősegíteni, s mint kiderült, eredményesen - jelentette ki Szirbik Imre polgármester a díjak átadásakor a képviselő-testület ülésén, megköszönve a résztvevők munkáját.

A voksolók a T-Mobile kirakatát tartották a legszebbnek, a mobil szolgáltató cég helyi üzlete közel 2400 szavazattal lett az első, második helyen az Olimpia édességbolt, a harmadik helyen az Ági virágüzlet végzett. További helyezettek: 4. Jutka virágüzlet, 5. Sarokház csemege, 6. Gyógynövény és Reformélelmiszer üzlet. A dobogós helyezettek 80-60-50 ezer forint jutalmat és emléklapot kaptak. Az önkormányzat három szavazót 15 ezer forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozott meg. A sorsolás útján kiválasztott szerencsések: Pap Dóra (Tömörkény), Márton Zsolt (Szeged) és Orosz Molnár Tímea (Szegvár).

2009. január 9.

Egyedül a háború ellen

A Szentesi Ellenőr születése

Az 1910-es évek elején három jelentősebb újságból tájékozódhattak a szentesiek: a több évtizedes múltra visszatekintő Szentesi Lapból, amely a függetlenségi 48-as hagyományokat követte, a kormánytámogató Szentes és Vidékéből, valamint az 1901 végén indult, polgári demokrata elveket hirdető Alföldi Ellenzékből. E lapok közé robbant be 1914. január 1-jén a radikális hangvételű Szentesi Ellenőr című politikai és társadalmi folyóirat. A havonta megjelenő újság felelős szerkesztője és kiadója dr. Lánczi Simon Pál ügyvéd volt, aki a republikánus érzelmű polgárokat fogta össze Szentesen.

2009. január 9.

Veszteség a szentesi sportéletben

Hosszú betegség után 89 évesen elhunyt Géczi Lajos NB I-es labdarúgó játékvezető.

Szentesen született 1919. december 25-én. A Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Tudományegyetem Jogi Karán abszolvált. Életét a családja mellett a labdarúgás és egyetlen munkahelye, a vasút tette teljessé. A futballt maga is szerette játszani, de 1945-ben a játékvezetői tanfolyam elvégzése után az aktív játékot a bírói tevékenységre váltotta fel. 1953-tól 20 éven át az NB I, illetve az NB I/B mérkőzéseit irányította. Sípmesteri pályafutása után sem szakadt el a sportágtól, gyakori vendég volt a hazai meccsek lelátóin.

Karácsonykor, 89. születésnapján családja köszöntette, majd néhány nappal később örökre lehunyta szemét. Hamvasztás utáni búcsúztatása január 31-én, szombaton 11 órakor lesz a Kálvária temető ravatalozójából.

2009. január 9.

Gyermek klub

A Szentesi Művelődési Központ gyermek klubja január 9-én, pénteken délután 5 órakor kézműves foglalkozásra várja az érdeklődőket az ifjúsági házba.

2009. január 9.

Sztrájkoltak a nyomdászok

Évfordulónaptár - 2008.

110 éve, 1899. január 1. Az ország költségvetés nélküli (exlex) állapotba került.

90 éve, 1919. január 1-jén Jócsák Kálmán kormánybiztos-főispán kezdeményezésére nyugdíjazták dr. Mátéffy Ferenc polgármestert. A polgármesteri állást Jócsák saját emberével, dr. Kerekes Sámuel, Csík vármegyéből menekült tisztviselővel töltötte be.

2009. január 9.

Félmillió a Felhőcsikónak

December 20. óta félmillió forintos UniCredit-adomány segíti a Felhőcsikó Gyermekfejlesztő Egyesületet. A támogatást ezen a napon adta át az új bankfiók vezetője az alapítvány képviselőinek.

- Felelősen gazdálkodó szervezetként az UniCredit bank számára nemcsak az a lényeges, hogy a térség gazdasági életében mennyire fontos szerepet tud játszani, hanem az is, hogy tevékenységével hogyan tudja alakítani, jó irányba befolyásolni a helyi közösségek életét. Azért választottuk a Felhőcsikó Egyesületet, mert nagyon fontos és felelősségteljes munkát végeznek. Sok dologgal foglakoznak, ezek közül egy nagyon fontosat emelnék ki: a beteg gyermekek fejlesztését, melyet, úgy gondolom, hogy támogatni kell - mondta el lapunknak Nagyné Tóth Ágnes, a bank helyi fiókjának vezetője.

2009. január 9.

Mi legyen a fazékban?

Nagy vitát váltott ki a gyermekélelmezésről szóló előterjesztés az önkormányzat decemberi ülésén. Annál is inkább, mivel korábban egyszer már megjárta a testület asztalát. Szűcs Lajos alpolgármester elmondta, ki kellett dolgozni egy olyan tervet, amelyben kimutatták, milyen mennyiségű és minőségű étel kerüljön az étkezők elé.

2009. január 9.

Kilábalás az adósságból

A megye támogatást ígér a kórháznak

Dr. Várkonyi Katalin és Weisz Péter a sajtótájékoztatón

A Dr. Bugyi István Kórház nem szorul többé önkormányzati biztos szolgálataira. Ha a Csongrád megyei közgyűlés megtesz két olyan lépést, melyet már jelzett, hogy meg kíván tenni, előbb-utóbb elfogy a szentesi kórház adósságállománya - mindezt sajtótájékoztatón jelentették be az intézményben december végén.

2009. január 9.

Csajosan érkezett

Nina az első szentesi baba

Komplikációk nélkül, csupán két órás vajúdás után, természetes úton, 2730 grammal, 46 centiméterrel, sötétbarna hajjal január 3-án 10 óra 3 perckor született meg az év első szentesi babája, Lénárt Nina. Édesanyja szerint csajosan érkezett a világra, ezekkel a szavakkal értesítette sms-ben családját, barátait és ismerőseit is. A babát nagy plüssmackóval, anyukáját pedig virágcsokorral január 6-án, rövid idővel a hazaengedésük előtt köszöntötte Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő és dr. Várkonyi Katalin főigazgató a Dr. Bugyi István Kórház újszülött osztályán.

2009. január 9.

Vers és próza

A Szabadidős Sportklub Szentes közhasznú egyesület ismét megrendezi a Magyar Kultúra Napja tiszteletére, az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 160. évfordulója, illetve Radnóti Miklós születésének 100. évfordulója jegyében hagyományos vers és próza(mese) -mondó fesztiválját óvodások és általános iskolások számára. A rendezvényen - melynek fővédnöke Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő - a Vajdaságból a zentagunarasi és Romániából az újszentesi magyar nyelvű iskolák tanulói is részt vesznek, de várják a kistérségben működő intézmények óvodásait és tanulóit is. A résztvevők osztályonkénti névjegyzék beküldésével nevezhetnek, melyet január 15-ig lehet eljuttatni az ifjúsági házba. Az óvodások fesztiváljára január 23-án, pénteken 15 órától, az általános iskolásokéra január 24-én, szombaton 9 órától kerül sor a Művelődési és Ifjúsági Házban. A zsűri elnöke Bácskai Mihály ny. gimnáziumi igazgató lesz, de a szervezők kérik az intézmények vezetőit, hogy a zsűribe pedagógusokat delegáljanak.

2009. január 9.

Életbölcseletek a szalag mellé

Juhász Aranka és Szesztrienka Mariann a szalagavatón

A feltűzött szalag mellé a későbbi életükben jól hasznosítható tanácsokat is kaptak a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola végzős diákjai a szalagavató ünnepségen.

A Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban december 19-én az intézmény profiljának megfelelően zöldövezetben köszöntötték a mezőgazdasági iskolából 2009-ben ballagó tanulókat.

2009. január 9.

Negyed évszázad

A 25. születésnapját ünneplő Klauzál Gábor Általános Iskola szeretettel vár minden érdeklődőt a február 7-én, szombaton 19 órakor kezdődő jubileumi báljára a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ

A műsorban fellép: Halmai Bianka, Kiss Linda, Kőhalmi Zoltán, Szilver TSE táncosai. Zenél az Alibi együttes.

Vacsora; Előétel: Libamájpüré, Zelleres almasaláta szőlővel és dióval. Főétel: Háromszéki töltött rántott szelet, Svéd csirkemell, Pirított burgonya, Párolt rizs, Vegyes zöldsaláta joghurt öntettel. Ital: Welcome drink: pezsgő, narancs juice. Az est folyamán egyéni rendelés szerint. Vacsora után svédasztalon apró vegyes sütemények, rétesek, gyümölcs, mediterrán gyümölcssaláta.

Belépő: 6000 Ft, amely tartalmazza a vacsora árát. Támogatójegy: 500 és 1000 Ft. Jegyek csak elővételben a Klauzál Gábor Általános Iskola titkárságán vásárolhatók: Klauzál u. 12-18. földszint, további információk: 63/562-317, http://ww3.szentes.hu/klauzal

2009. január 9.

II. Országos Vasutasnap

Harmincegyen jelentkeztek december 12-én véradásra a II. Országos Vasutasnapon a pályaudvaron, közülük nyolc véradó először. Ez nagyon szép eredmény különösen annak tükrében, hogy a városban először rendeztek véradást a vasútállomáson. A MÁV dolgozói jelesre vizsgáztak szervezésből és vendéglátásból is, országosan ezren adtak vért az ország 17 különböző állomásán. A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Dr. Bugyi István Kórház Véradóállomása köszöni a véradóknak és a szervezőknek az együttműködést.

2009. január 9.

Cserbik Attila

Január 15-én, csütörtökön 18 órakor a városi könyvtárban Isten és ember kapcsolata címmel tart előadást Cserbik Attila bibliaoktató.

2009. január 9.

Házhoz vitt szeretet

A Zrínyi utcában lakó Rátkai Géza is örült az élelmiszercsomagnak

A karácsony előtti napokban szállították házhoz a Szentes Városáért Civil Fórum aktivistái az összegyűjtött adományokat a rászorulóknak. Az akció keretében 150 darab, egyenként közel 5 ezer forint értékű élelmiszercsomagot juttattak célba.

Mára kiment a divatból, ezért szélesíteni szeretnénk az emberek tudatában a szolidaritás fogalmát, magyarázta Léhi Gábor. A Szabadidős Sportklub elnökét a csomagok kiszállításakor a Tóth József utcai helyiségükben december 22-én reggel bizakodó hangulatban találtuk, mivel a tervezettnél előrébb jártak.

2009. január 9.

A múzsák kertje

Karácsony előtt néhány nappal nyílt meg és január 16-ig látható Berkeczné Major Anna Edit A múzsák kertje című kiállítása. A tárlat elnevezéséhez igazodva a városi könyvtárban számtalan kiállított festmény eleveníti meg a költők, köztük Petőfi Sándor, Ady Endre, Csokonai, Szabó Lőrincz, Radnóti Miklós múzsáit, úgy ahogyan róluk mesélt megnyitó szavaiban dr. Szalay László főorvos is.

2009. január 9.

Máté Réka bemutatkozik

A Galéria Kávéház és Étteremben január 5-től február 2-ig Máté Réka (Bonyhád) képeiből tekinthetünk meg egy válogatást.

Számomra családi örökség a fotózás, a pillanat megörökítésének igénye. Édesapám hobbifotós volt és a bonyhádi Fotókör vezetője, bátyám hivatásának választotta a fotózást. Jómagam az évek során dolgoztam újságnál, rádiónál, televíziónál - vagyis mindig a média világában. Ehhez számomra hozzátartozik az események képi megörökítése is. Sokszor csak magamnak archiválok, de 1993. óta egyéni és csoportos fotókiállításokon is szereplek alkotásaimmal, rendszeresen jelennek meg fotóim kiadványokban.

A szentesi a 17. egyéni kiállításom, de nemzetközi pályázatoknak köszönhetően láthatták már fotóimat Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában, Macedóniában, Romániában, Horvátországban, Írországban és Cipruson is. 2007-ben Erdélyben, Gyergyószentmiklós és környékén fotóztam egy fotótúra során. Az ott készült képeimből láthatnak most ízelítőt.

2009. január 9.

Meghitt koncert

Pitti Katalin a Szent Anna-templomban énekelt

Karácsony előtt néhány nappal, december 22-én kivételes hangversenyen vehettek részt mindazok, akik esti programként Pitti Katalin koncertjére váltottak jegyet a Szent Anna-templomba. Igazi ünnepi, meghitt, bensőséges karácsonyi hangulatot teremtett Az angyal énekel című műsorával a művésznő és kísérője, Virágh András orgonaművész, aki néhány szóló darabbal is megörvendeztette a közönséget.

2009. január 9.

Orfeusz

A városi könyvtárban működő filmklubban január 13-án, kedden 18 órától az Orfeusz francia filmdrámát vetítik. A francia kisváros költőjét (Jean Marais) megbabonázza a Halál Hercegnője, és olthatatlan szerelemre lobban iránta. A Hercegnő meggyilkoltatja Orfeusz feleségét, Eurydice-t, ám a költő kész alászállni érte a holtak országába. A fantázia és a valóság összekeveredik, és a történet különös irányba folytatódik. Jean Cocteau sajátos értelmezésű, különleges Orfeusz feldolgozása igazi filmklasszikus.

2009. január 9.

A Himalája hegyvidékén

Szentesi turisták Nepálban (2.)

Yeti Resort szállásunk, jobbról a szobánk épülete, előtérben Zoli

Nepál. A külvilágtól az 1950-es évek elejéig elzárt hegyvidéki királyság ma közkedvelt idegenforgalmi célpont. Mintha csak megbillent volna Nepál földje, a hosszú, keskeny téglalap a Himalája K-i részének lejtőin húzódik, É-i határa pedig a hegycsúcsokon fut végig. Ezt a határterületet "a világ tetejének" nevezik, s beletartozik a világ legmagasabb hegye, a 8846 méteres Csomolungma (Mount Everest) is.

2009. január 9.

Tavasszal a dobogó a cél

Dobogóra várja csapatát Szabó László, az SZTVE elnöke

Negyedik helyen zárta az őszi szezont az NB II Dél-keleti csoportjában az idén tíz esztendős Szentesi Vasutas Tekézők Egyesülete. A klub elnöke, Szabó László - aki egyben játékosa is az SZVTE-nek - lapunknak elmondta, a tavalyi hatodik helyezésnél mindenképpen jobb eredményt vár idén csapatától.

- Milyen tervekkel vágtak neki az idei bajnokságnak?

2009. január 9.

Intézményvezetők harmadszor

Tomcsányi Ferenc

Deák Albert

Nem áll meg a sportélet Szentesen. Többszöri eredménytelen próbálkozás után a képviselő-testületnek végre sikerült kompromiszszumra jutnia: a decemberi ülésen megválasztotta intézményvezetőit. A képviselők a Sportközpont (Dr. Papp László Sportcsarnok, a Dózsa-ház és a sportpályák) irányításával a testnevelőszakos középiskolai tanárt, Tomcsányi Ferencet bízta meg. Tomcsányi egyébként úszás sportágban középfokú edzői oklevéllel rendelkezik, és hamarosan környezetmérnöki főiskolai oklevél boldog birtokosa lesz. A testület döntött a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztásáról is. Az intézmény vezetésével a közgazdász, vendéglátó és szálloda szakon végzett Deák Albertet bízta meg. Kinevezésük január 1-jétől 5 évre szól.

2009. január 9.

Nyitott a Jupát

Idén is számos programot szerveznek

Tevékeny részese volt a város sportéletének a tavalyi évben a St. Jupát SE., a tagok közül többen teljesítettek egy franciaországi kerékpártúrát - ennek képes élménybeszámolóját január 10-én, szombaton 17 órától tartják a megyeházán -, illetve közreműködtek több különböző profilú verseny megszervezésében.

Az egyesület tervei szerint 2009-ben is szeretne továbbra is hasonlóan nyitott lenni a lakossági sportrendezvények felé. A St. Jupátnak idén három tavaszi és három őszi nyílt napja lesz, ilyenkor délelőttönként a már hagyományos Gördülő generációk elnevezésű programot rendezik meg, mely egy nyílt, könnyed kerékpáros kirándulás mértéktartó távval és irammal. Tehát kortól és felszereléstől függetlenül bárki számára ajánlják és mindenkit várnak rá.

2009. január 9.

Díszmadarak

A Szentesi Művelődési Központ Díszmadártenyésztő szakköre díszmadár- és kisállat börzét rendez január 11-én, vasárnap 7-11 óráig a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

2009. január 9.

Szép tavaszért dolgozik a Kinizsi

A tizedik helyen zárta az őszi szezont a labdarúgó megyei első osztályban a Szentesi Kinizsi csapata. Bozóki Zoltán vezetőedző szerint ez a minimális célkitűzéseknek megfelel ugyan, de érzése szerint ennél is több van együttesében, ezért az idény végére mindenképpen előrelépést vár játékosaitól.

- Sokan féltették csapatát a bajnokság kezdete előtt az első osztálytól, de ön már akkor is azt mondta, hogy a középmezőnybe várja a Kinizsit. Igaza lett.

2009. január 9.

Feljebb akarnak lépni

Asztalitenisz

A 2007-2008-as bajnokságot a terveknek megfelelően, a minimális célt elérve a 6. helyen zárták a Kinizsi asztaliteniszezői az NB III Észak-Alföld A csoportjában. A mostani bajnokságban az őszi idénynek nekiindulva a 3-8. helyezést célozták meg az erőviszonyokat látva, jelenleg azonban a 9. helyet foglalják el.

Mint ahogyan azt Hegedűs Gábor szakosztályvezető elmondta, azért ilyen nagy intervallumban gondolkodtak, mert sok dolog befolyásolja az eredményeket. Legfőképp az, hogy az NB III élmezőnyébe tartozó csapatok magasabb osztályból tudtak játékosokat igazolni, ezt pedig a szentesi egyesület nem tudja megtenni, a csapat ugyanazzal a játékosállománnyal kezdte a bajnokságot, mint amivel az előzőt zárta. A 9. hely pedig azt jelenti, hogy egyelőre a minimális célt sem tudták a mezőnyben teljesíteni.

2009. január 9.

Gondolkodók

Január 12-én, hétfőn 18 órakor a városi könyvtárban találkoznak a Gondolkodók klubjának tagjai. Az összejövetel témája: Ki ellen sztrájkolunk? A klubot vezeti: dr. Papp Erzsébet ny. gimn. tanárnő.

2009. január 9.

Megemlékezés

Az önkormányzat, a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj, a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége és a Szentesi Bajtársi Klub január 12-én, hétfőn 10 órakor megemlékezést tart a II. világháborús emlékműnél, így tisztelegve a 2. Magyar Hadsereg Don-kanyarban elesett áldozataira.

2009. január 9.

Fotópályázat

Január 16-án, pénteken 18 órakor "Egy porszem világot jelent" címmel a Kiss Bálint Református Általános Iskola kistérségi fotópályázatának kiállítás-megnyitója lesz a városi könyvtárban. Megnyitja: Karikó-Tóth Tibor igazgató, közreműködik: a Kiss Bálint Református Általános Iskola kórusa.

2009. január 9.

Kertbarátok, városvezetők

A Király István Kertbarát-kör január 12-én, hétfőn 18 órakor tartja idei első foglalkozását a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A hagyomány szerint a kör tagjai az estére fórumot szerveznek a város vezetőivel.

2009. január 9.

A tűz okozhatta az asszony halálát

A pénztárcában volt a PIN-kód

Tűz ütött ki egy Mikecz utcai családi házban december 20-án. A házban egyedül élő idős asszony olyan sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani, ahol később elhunyt. A tűz és a halál okát szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

December 30-án a Nagyörvény utcában kerékpáron közlekedett egy idős férfi, aki mellé egy fiatal nő lépett ki az útra, majd egy hirtelen mozdulattal elvette a férfi táskáját, benne negyvenezer forinttal. Az "útonállót" később elfogták a rendőrök, és lopás miatt indítottak nyomozást ellene.

2009. január 9.

Pótfűtés

- Képzeld, tegnap találtam egy négylevelű lóherét!
- Na, és lett szerencséd?
- Mi az, hogy! Még mekkora! Ma is találtam egyet!

2009. január 9.

Kis kukta

  • Milánói rakott galuska
2009. január 9.

Adomány a gyermekekért

A Szentes-Csongrád Ro-tary Club egy merőben szokatlan jótékonysági akciót szervezett az elmúlt év végén. A klubtagok karácsony előtti utolsó hétvégén, pénteken, szombaton és aranyvasárnap kitelepültek Szentesen a város sétáló utcáján, Csongrádon pedig a Fő utcán, és a járókelőket egy pohár teára, felnőtteket egy pohár forralt borra, a gyerekeket pedig mézes kalácsra invitálták.

2009. január 9.

Kupabúcsú

Kiesett a labdarúgó Magyar Kupa küzdelemsorozatából a Legrand - Metal-Com - Szentes együttese, miután hétfőn este, hazai környezetben kikapott a Berettyóújfalu gárdájától. A legjobb nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen a mieink 4-1-es vereséget szenvedtek riválisuktól. A bajnokság január 30-án folytatódik, a Szentes ekkor az Aramis vendége lesz majd.

2009. január 9.

Az OSC érkezik

Január 10-én, szombaton folytatódnak a férfi első osztályú vízilabda bajnokság küzdelmei. A Bodrogi Bau-Szentes együttese az OSC - OPUS VIA csapatát látja vendégül a ligeti uszodában. (Csallány Gábor part 4.) A találkozó 18 órakor kezdődik, a mérkőzésre jegyek a helyszínen válthatók.

2009. január 9.

Nyugdíjasok

A nyugdíjasok klubja taggyűlést tart január 9-én, pénteken 14 órakor a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, ahol beszámolót hallhatnak az elmúlt évről, valamint megbeszélik az idei foglalkozások programjait.

2009. január 9.

Családi események

Született: Kürtösi Gábornak és Arató Beátának Lina, Szirbik Zoltán Imrének és Jankai Júliának Benedek Imre, Bozóki Józsefnek és Simon Aranka Erikának Dániel, Halmai Attilának és Malkócs Enikőnek Brendon, Vajgel Mihálynak és Tóth Helgának Léna, Deák Kálmánnak és Horváth Mónikának Kálmán, Fazekas Tamásnak és Sztanó Etelkának Réka, Romfa Zoltán Gábornak és Kalapács Margitnak Nikolett, Szabados Árpádnak és Baranyi Krisztinának Anna, Bartók Györgynek és Vincze Zsuzsannának Bernát, Minkó Jánosnak és Lajos Mónikának Noémi, Fűri Zoltánnak és Pap Mónikának Bence Zoltán, Bertus Péternek és Bodor Ágnesnek Boglárka, Fekete Róbertnek és Kusmiczki Brigittának Réka nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Német Dénes és Magyar Mária, Lucz Gábor József és Török Diána.

Elhunyt: Botos Imre, Simon Zoltán Albert, Szarvas Lajos, Bikádi Sándor, Erdei Miklós, Kenderesi Istvánné Kádár-Német Mária, Nagy László, Németh Lajos, Kocsis Józsefné Ujj Etelka, Gál Bálintné Gőz Mária, Kanász-Szabó Istvánné Vincze Julianna, Gál Józsefné Szilágyi Ilona, Gyarmati Ferenc Mihály, Fehér Istvánné Szűcs Mária, Pengő Lászlóné Virágos Mária, Német Attila Áronné Tóth Márta, Szentmáry Margit, Illés János, Szabó Istvánné Töre Erzsébet, Körmöczi Jánosné Janó Julianna, Győri András, Dósa Ferecné Lantos Anna, Pálné Hajdú Rozália.