2009. január 9.

Félmillió a Felhőcsikónak

December 20. óta félmillió forintos UniCredit-adomány segíti a Felhőcsikó Gyermekfejlesztő Egyesületet. A támogatást ezen a napon adta át az új bankfiók vezetője az alapítvány képviselőinek.

- Felelősen gazdálkodó szervezetként az UniCredit bank számára nemcsak az a lényeges, hogy a térség gazdasági életében mennyire fontos szerepet tud játszani, hanem az is, hogy tevékenységével hogyan tudja alakítani, jó irányba befolyásolni a helyi közösségek életét. Azért választottuk a Felhőcsikó Egyesületet, mert nagyon fontos és felelősségteljes munkát végeznek. Sok dologgal foglakoznak, ezek közül egy nagyon fontosat emelnék ki: a beteg gyermekek fejlesztését, melyet, úgy gondolom, hogy támogatni kell - mondta el lapunknak Nagyné Tóth Ágnes, a bank helyi fiókjának vezetője.

A rövid ceremónián dr. Báló Mária egyesületi elnök egy 500 ezer forintról kiállított jelképes utalványt vehetett át, és az eseménnyel azonos időben az összeg átutalása is megtörtént. - Az ajándékot nem az egyesület működésére, hanem szakmai, civil programjaink megvalósítására használjuk fel - jelentette ki az elnök. Majd Csonka Istvánnéval, az egyesület alelnökével és Pitrik Zsuzsannával, a pedagógiai bizottság elnökével rövid tájékoztatást adtak az egyesület munkájáról. Mint megtudtuk, gyermekfejlesztő szakemberek, orvosok, védőnők, pedagógusok, szociális szakértők közreműködésével megalakult egyesület azzal a céllal jött létre, hogy hidat képezzen az oktatásügy, az egészségügy és a szociális szféra között annak érdekében, hogy a gyermekek egészséges élethez való joga ne csorbuljon. Kiemelt feladatnak tekintik a gyermek eltérő vagy kóros fejlődésének korai felismerését, a populáció szűrését, a diagnózis korai felállítását, a különböző kezelési módok minél szélesebb körű meghonosítását és alkalmazását területükön.

Lényegében ezt "honorálta" a három hónapja megnyílt új bankfiók.

L. J.