2009. január 9.

Csajosan érkezett

Nina az első szentesi baba

Komplikációk nélkül, csupán két órás vajúdás után, természetes úton, 2730 grammal, 46 centiméterrel, sötétbarna hajjal január 3-án 10 óra 3 perckor született meg az év első szentesi babája, Lénárt Nina. Édesanyja szerint csajosan érkezett a világra, ezekkel a szavakkal értesítette sms-ben családját, barátait és ismerőseit is. A babát nagy plüssmackóval, anyukáját pedig virágcsokorral január 6-án, rövid idővel a hazaengedésük előtt köszöntötte Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő és dr. Várkonyi Katalin főigazgató a Dr. Bugyi István Kórház újszülött osztályán.

A gyermek - akinek világra hozásában dr. Rácz Ferenc szülész-nőgyógyász és Józsa Erika szülésznő segített - egészséges. Édesanyjától, Kolozsvári Valériától megtudtuk: Rövid, gyors, szuper és majdnem apás szülés volt, hiszen csak az utolsó 10 percben gondolta úgy az édesanya, hogy párja, Lénárt Ferenc menjen ki a szülőszobából. Az apuka az előző szülésnél is ott volt, mely nagyon sokat segített az anyukának. Akkor nagyon elérzékenyült, de nagyon örült, hogy ő látta először a babát. Most azonban már tudta, hogy milyen, így nehezebben egyezett bele. Mégis azt mondta, hogy ha ez segítséget jelent, akkor mindenképp ott lesz. Az anyuka szerint most azonban nem volt szükség segítségre, előző szülése is nagyon jó volt, de most annyira segített az orvos és a szülésznő, hogy egyáltalán nem kellett, hogy párja ott legyen a legvégén.

- Nagyon hálásak vagyunk nekik, örülök, hogy őket választottam. Köszönet illeti az egész kórházat, ennél a szülésnél mindenki kedvesen, készségesen segített mindenben - mondta lapunknak az édesanya, aki kedden tért haza párjához és másik két gyermekükhöz, a 16 és fél éves Fannihoz és a hároméves Lottihoz, de egy két-napot szívesen pihent volna még a kórházban tudva, hogy erre otthon már biztosan nem lesz lehetősége.

- A nagyobbik lány már kamasz, így egy darabig picit fel volt háborodva, hogy jön még egy hugi, de amikor meglátja a kicsit, akkor elolvad, és csak bámulja. Lotti pedig rajong, nagyon várta, hogy megszülessen kishúga, készült rá, állandóan nézte a négydimenziós könyvben. Amióta megérkezett, azóta állandóan puszilgatná, simogatná, fogná, sőt megkínálta karamellával is - mesélte az anyuka.

Ninát már nagyszülei is meglátogatták a kórházban, akik igaz még dolgoznak, de ha a szülők segítséget kérnek az unokák ellátásban, akkor mindig készségesen rendelkezésre állnak.

Cs. I.