2009. január 9.

A tűz okozhatta az asszony halálát

A pénztárcában volt a PIN-kód

Tűz ütött ki egy Mikecz utcai családi házban december 20-án. A házban egyedül élő idős asszony olyan sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani, ahol később elhunyt. A tűz és a halál okát szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

December 30-án a Nagyörvény utcában kerékpáron közlekedett egy idős férfi, aki mellé egy fiatal nő lépett ki az útra, majd egy hirtelen mozdulattal elvette a férfi táskáját, benne negyvenezer forinttal. Az "útonállót" később elfogták a rendőrök, és lopás miatt indítottak nyomozást ellene.

A városközpontban, az egyik parkolóban törték be egy jármű ablakát - ötszáz forintért. Január 5-én, a kora esti órákban az egyik Kossuth utcai parkolóban álló személygépkocsiba hatolt be ismeretlen elkövető vagy elkövetők, akiket az utastérben hagyott pénztárca sarkallt lopásra. Sok hasznot nem hozott számukra a kaland, hiszen mindössze 500 forint volt a tárcában, a tulajdonos viszont fizethet a kár kijavíttatásáért, illetve az okiratok pótlásáért több tízezer forintot. A tettes ellen lopás, valamint okirattal és kézpénzt helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés miatt indult eljárás.

Elloptak egy csónakot a Kurca menttetréti szakaszáról. A vízi jármű értéke kb. 35 ezer forint volt.

Alátámasztották az autót, majd ellopták a Suzuki típusú személygépkocsi egyik kerekét a József Attila utcában december 21-ére virradóra.

December 26-án, karácsonykor verték meg egy Mátyás király utcai szórakozóhely egyik vendégét az utcán úgy, hogy komoly sérüléseket szenvedett. A férfit kivezették a biztonsági emberek az utcára, majd visszamentek az épületbe. A kitessékelt férfi után három másik fiatalember ment és ütni kezdték a későbbi sértettet oly módon, hogy az nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A három elkövető ellen csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt indult vizsgálat.

Öt, korábban ellopott kerékpár került elő a napokban a Kurcából, amiket gyakorlatilag egy helyről szedtek ki. Valamennyi bringa gazdáját már megtalálták a nyomozók.

Január 3-án egy hölgy elhagyta a pénztárcáját a bankkártyájával együtt. A nagyobb gond azonban az volt, hogy a bankkártya mellett tartotta az ehhez tartozó PIN-kódját is, ezt a ziccert pedig nem hagyták kihasználatlanul azok, akik megtalálták a kártyát. A tolvajok 105 ezer forintot emeltek le a folyószámláról, még annak letiltatása előtt.

H. V.