2009. január 9.

Tavasszal a dobogó a cél

Dobogóra várja csapatát Szabó László, az SZTVE elnöke

Negyedik helyen zárta az őszi szezont az NB II Dél-keleti csoportjában az idén tíz esztendős Szentesi Vasutas Tekézők Egyesülete. A klub elnöke, Szabó László - aki egyben játékosa is az SZVTE-nek - lapunknak elmondta, a tavalyi hatodik helyezésnél mindenképpen jobb eredményt vár idén csapatától.

- Milyen tervekkel vágtak neki az idei bajnokságnak?

- A jól sikerült nyári felkészülést követően az első három hely megszerzését tűztük ki célul a 2008/2009-es bajnoki évben. Tavasszal mindöszsze kettő pont hiányzott a bronzéremhez, aminek a megszerzésére idén reális esélyünk van. Sajnos az őszi negyedik helyünk elmarad ugyan a várakozástól, de a két pont hátrányt nem tartom ledolgozhatatlannak az előttünk állókkal szemben. Most ősszel az öt hazai mérkőzésünkből hármat megnyertünk és kétszer kikaptunk, különösen fájó a Debrecen elleni itthoni vereség, amelyet úgy buktunk el, hogy ifjúsági játékosunk rosszul lett, így végül egy már megnyert meccset vesztetünk el. Egyértelműen bravúrnak számított viszont a Szegeden elért győzelmünk, az utolsó fordulóban, a Mezőtúr ellen 6-2-re megnyert öszszecsapáson pedig hazai pályacsúcsot ért el a csapat.

- Kik alkotják az NB II-es csapatot és hogy teljesítettek az ősszel?

- Évek óta a csapat tagjai Bali Imre, Kormányos Zoltán, Kovács István, Máté György, Tóth Attila, Vígh Ferenc és jómagam, Hajdú Zoltán pedig a nyáron került hozzánk a Tiszakécske együtteséből. Akadtak ugyan hullámvölgyek a szereplésünkben, de anélkül, hogy bárkit is kie-melnék, úgy gondolom, hogy mindenki hozzáállásával, teljesítményével elégedettek lehetünk.

- Hogyan készülnek a tavaszi folytatásra?

- Több felkészülési tornán veszünk részt a február elsejei bajnoki rajt előtt. Gyakorlási lehetőséget biztosít a jelenleg is zajló szentesi Nyílt Egyéni bajnokság, ott leszünk a szegedi HFTK kupán, a tisza-kécskei Karácsony Kupán, illetve januárban Szegváron és Szentesen is lesznek mérkőzéseink. A játékosok az ünnepek kivételével folyamatosan ed-zésben lesznek, hiszen a bajnokság végén ott szeretnénk állni a dobogón. Az éremért a Debrecen és a Mezőtúr csapataival leszünk nagy versenyben, és már az első fordulóban sok minden eldőlhet, hiszen épp a debreceniek otthonában kezdjük a tavaszt.

- A nyár folyamán felújították a pályát. Milyen változások voltak a létesítményben?

- Megújult a golyó visszahozó szerkezet, a bábuállás, a golyósín-borítás, kicserélődött az összes bábu, a madzagok, a bábukat vezető perselyek, a bábuk mögötti gumifal, és új golyókat is vettünk. Természetesen lenne mit korszerűsíteni, a téli időszakban leginkább a fűtés biztosítása jelent problémát, erre kb. 400 ezer forintra lenne szükségünk. A működésünket a Hungerit Zrt-től, az önkormányzattól és a tagdíjakból befolyó öszszegből igyekszünk kigazdálkodni.

H. V.