XXXVII. évfolyam 14. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Felújítások, korszerűsítések
 

2006. április 7.


A "fehérház" előtt megkezdődött a járdaburkolat lehelyezése.


A kistérséggel együtt Szentes több mint 250 millió forintot nyert a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács és a Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanács alapjaiból Erről a minap Szirbik Imre polgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit. Mint elhangzott, az összegből az önerővel együtt mintegy 430 millió forint értékben valósulhatnak meg beruházások. A támogatás összege 254,8 millió forint.


Bővebben


 

Rangos tárlat
 

2006. április 7.


Megérkeztek a Mednyánszky-képek a megyeházán lévő Koszta József Múzeum kiállítótermébe a szegedi Móra Ferenc Múzeumból. A légpárnás fóliába csomagolt alkotásokat kedden délelőtt sértetlenül szállították a városba. A Szlovák Nemzeti Galéria rendezésében a művész alkotásaiból 28 kép kerül a falakra. Vidovics Ferenc felvétele a megyeházi teremben készült, a kiállításren-dezést örökítette meg.


Bővebben


 

Tíz év, kétezer Új Életfa
 

2006. április 7.


Mészáros Eriknek a fáját anyukája és testvére vitte haza. (Fotó: Vidovics)


Április 5-én délután ötvenöt kisbabát köszöntöttek a polgármesteri hivatal udvarán az Új Életfa ünnepélyes átadásán. Az emléklapok és a fácskák átadása hagyomány a városban, tizedik éve kapják az újszülöttek annak örömére, hogy nemcsak a családot, hanem a város lakosságát is gyarapítják.

1996 óta körülbelül kétezer facsemetét és emléklapot adott át Szirbik Imre. A polgármester az újszülötteknek köszöntőlevelet küld, és már ekkor meghívja őket szüleikkel együtt, hogy vegyék át "életfájukat". A picik a kis facsemetével együtt növekednek, gondozgatják, felmásznak rá, és később sok-sok emlék fűzi őket a növényhez.

Vérszilva, berkenye, hárs, díszalma, törökmo-gyoró és nyírfa közül választhattak a szülők. Balogh Györgyi, a városellátó intézmény műszaki vezetője elmondta, hogy idén legtöbben hársot, vérszilvát és nyírfát vittek haza. A két utóbbi fa a "legkapósabb" minden alkalommal. Azoknak a piciknek is jár a fa, akik szentesi lakosok, de más városban születtek.

Egyszer egy nagypapa jelentkezett, akinek a lánya Budapesten él és ott szült, de a papa szeretett volna egy fácskát hazavinni, hogy amikor a kisunokája látogatóba jön, együtt gondozhassák.

Aki nem tudott eljönni, a kis fát és az emléklapot átveheti a városellátó intézménynél a városháza udvarán április 12-ig munkaidőben.

M. A.

 


 

Két áradás
 

2006. április 7.


Sokan a demokráciát féltik ezekben a napokban. Annyira féltik,mintha a Duna és a Tisza haragjától nem is kellene tartanunk. Magam is kíváncsi vagyok: a két áradás közül melyik fog maradandóbb kárt okozni szegény hazánknak, a gyűlölködés áradása-e avagy a két nagy folyam áradása?

Van min gondolkodnunk. Lehet találgatnunk. És van miért imádkoznunk, ha még van hozzá maradék hitünk.


Bővebben


 

Az ajánlási ívek meghamisítása
 Botrányos választás 1931-ben (III.)

2006. április 7.


Dr. Lázár Andor országgyűlési képviselő


Az ellenzéki pártok felháborodással vették tudomásul az ajánlási ívek vizsgálatának eredményét. Többen követelték a választási biztostól, hogy adja ki azok névsorát, akiket töröltek az egyes pártok ajánlási íveiből, hogy okirathamisításért ismeretlen tettes ellen bűnvádi feljelentést tehessenek. (A törvény szerint ugyanis, ha egy név több párt listáján is szerepelt, akkor valamennyi listáról törölni kellett, mégha köztudott volt is, hogy az érintett személy az ellenpárt prominens vezetője.)


Bővebben


 

Ügyes nyelvészek
 

2006. április 7.


Március 31-én, Szegeden az Arany János Általános Iskolában került sor a nyelvész országos anyanyelvi tanulmányi verseny Csongrád megyei fordulójára. Ezen a versenyen is ügyesek voltak a Petőfisek. Az 5. osztályos Szécsi Zsanett 1., Nyáry Luca 2., a 6. osztályos Mészáros Lívia 3., a 7. osztályos Garai Bianka 6. helyen végzett. Az országos döntő májusban lesz Szegeden, ahol Szécsi Zsanett és pontszámai alapján valószínűleg Nyáry Luca is megméretteti tudását.

Fári Andrea
magyartanár

 


 

Árvíz fenyegette a várost
 Évfordulók - 2006

2006. április 7.


150 éve,
1856. április 1-jén született Szentesen dr. Csató Zsigmond (1856-1922) ügyvéd, Csongrád vármegye 1892-1901 közötti alispánja, majd 1901-1906 közötti főispánja.

145 éve,
1861. április 1-jén született dr. László (Lőwy) Vilmos (1861-1915), Szentes város 22 éven át volt tiszti főorvosa, megyei képviselő, tiszteletbeli megyei főorvos, a szentesi gimnázium közegészségtan-tanára.

135 éve,
1871. április 1-jén született Szentesen Bugyi Antal (1871-1960) városi főjegyző, lapkiadó, a Zsoldos Rt. vezérigazgatója, Szentes 1922-1926 közötti nemzetgyűlési képviselője, dr. Bugyi István Kossuth-díjas sebészprofesszor édesapja.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2006. április 7.


Virágvasárnap kétarcú ünnep: a korabeli Jeruzsálem népe ujjongott, mert biztosra vette, hogy Jézus földi királyként érkezik és isteni hatalmával megszabadítja a rómaiak által megszállt Izraelt. Jézus viszont soha nem földi hatalmat kínált politikai szabadságra, hanem lelki szabadítást ígért az üdvösségre. Jézus szamárháton érkezett és a vásárcsarnokká tett templomot tisztította meg nagyon szomorú szívvel.

Ha megkérdeznek: Európa melyik részében van Magyarország, mit mondasz? Sokan Kelet-Európát mondanak úgy, hogy elébe teszik a "közép" szót, mintha Kelet-Európa közepén helyezkednénk el. Hát, az Ural, ameddig Kelet-Európa terjed, nagyon messze van tőlünk. Hazánk Közép-Európában van, Közép-Európának a keleti részén. Helyesebb ezért Keletközép-Európát mondani és írni.

"Miért verik Jancsit?" kérdezi nagybetűkkel az újság. A válasz egyszerű: mert az iskolákban általában baj van a fegyelemmel. A tanulók úgy viselkednek, ahogy a tévé mintát ad: dicsőíti az erőszakosságot, a közélet pedig gyűlölködik.

Körülbelül 10 ezer kóbor kutya él hazánkban. Túl sok a lakásokban tartott öleb, amelyeket, ha megunták őket, valahol messze, kiteszik a kocsiból. Sok a kutya, kevés a gondos gazdi.

Elgondolkoztató: a legújabb magyar Nobel-díjas író Berlinben érzi jól magát. Ott is lakik. Elege lett abból, amit a magyar irodalmi és politikai atmoszférából el kellett szenvednie. Egy "bűne" van. Az, hogy... Úgyis tudod. De így jó ez?

Dr. Imre Ernő

 


 

Élni, megélni, jobban élni
 Közösen a kistérség jövőképéről

2006. április 7.


Előadók: dr. Frank József, Szirbik Imre és Móra József.


A hét kistérségben szervez programsorozatot Csongrád megye önkormányzata. A "Megyejárás" egyik helyszíne Szentes volt, a város és vidéke egy konferencián a Megyeházán mutatta be fejlesztési jövőképét. Az előadások célja a közbeszéd, vagyis közösen gondolkodni a térség jövőjéről, a hátrányok felszámolásáról.


Bővebben


 

Felújítási program a Gondozási Központnál
 

2006. április 7.


A gondozási központ harminchatmillió forintot nyert az utóbbi években különböző pályázatokon. Az Európa-terv keretében az uniós alapból közel tízmillió forinttal lett gazdagabb, melyhez 680 ezer forintot tett hozzá önerőből. Egy több éves fejlesztési program keretében a Munkás utcában a pszichiátriai betegek nappali ellátását biztosító intézményt alakítottak ki. A Horváth Mihály utcai idősek klubjánál a fogyatékkal élők esélynövelése érdekében a bejáratnál megszüntetették a lépcsőket, így az akadálymentesített épületbe tolószékkel és járókerettel is könnyebben bejuthatnak a klubtagok. Megteremtették az étkeztetéssel kapcsolatban előírt minőségbiztosítási feltételeket, a pincében pedig kondicionáló termet alakítottak ki. Építettek még egy kaput, hogy külön bejárat legyen a gépjárműveknek és a gyalogosoknak. A tervek szerint augusztus végére felújítják és bővítik az értelmi fogyatékosok számára korábban kialakított foglalkoztatót. Ezzel a jelenlegi 12 rászorulóval szemben 20 személyről gondoskodhatnak majd az intézmény munkatársai.

 


 

Tíz év a pénzpiacon
 

2006. április 7.


Dr. Csikai Miklós köszönti a vendégeket.


Születésnapot ünnepelt a Szentesi Hitelszövetkezet. A tizediket. A kerek évfordulón dr. Csikai Miklós igazgatósági elnök köszöntötte a megjelenteket, köztük azokat is, akikkel - mint mondta - az elmúlt tíz esztendőt jóban-rosszban együtt töltötték. Nagy János (zongora) és Andor Csilla (ének) műsorát követően az elnök úr szólt a kezdetekről, arról az időről, amikor fölismerték a lehetőséget: össze kell fogni a vidéken élőknek a pénzpiacon is.


Bővebben


 

Húzóágazat a kultúra
 

2006. április 7.


Megyei körútján Szentesen is látogatást tett Bozóki András kulturális miniszter (képünkön). A Megyeházán a helyi kultúráról, művészeti oktatásról szóló fórum vendége volt.


A város művészeti, közművelődési életének vezetőivel, pedagógusokkal és alkotókkal való beszélgetés témája elsősorban a művészeti oktatás volt, árulta el sajtótájékoztatóján a miniszter. Habár ez az oktatási tárcához tartozik, kulturális kérdés is. - Számomra is fontos, hogy ami az ún. alapoktatás felett van, ne lehessen privatizálható, ne a szülők pénztárcáján múljék, kap-e művészeti képzést a gyerek, - fogalmazott Bozóki András. Tisztában van azzal, hogy az államháztartásból a művészetek nagyobb támogatására lenne szükség. A miniszter biztos abban, hogy az erre szánt jelenlegi összeg növekedni fog, mert az országnak az Európai Unióval történt megállapodása szerint a 2007-től 2013-ig terjedő uniós költségvetési időszakban jelentős tőke áramlik majd be nem csak a magyar gazdaságba, de a kultúrába is.

Bozóki András kifejtette: a kultúra igenis lehet gazdasági húzóágazat, nem ellentétes a versenyképesség fogalmával. Európa sok városában vannak kulturális útvonalak, ilyen alapú városfejlesztéssel lehet gazdaságilag is lendíteni egy-egy város helyzetén.

Szó esett a televízió műsorairól is, ahol a kulturális tárcának ugyan korlátozott lehetőségei vannak a magánvállalkozások, illetve az ORTT miatt, azonban tavaly például a Nagy Könyv-játékkal igyekeztek az igényes könyvek felé irányítani a figyelmet. Sikeres volt a mozgalom, bizonyítja az országban alakult sok-sok könyvklub, és a könyvtárakba beiratkozók száma is jelentősen növekedett. A tárca az elmúlt évben indított két nagy programot amatőrök támogatására. Az egyik a könnyűzenei Pankkk-program, a másik a táncházakat, művészeti csoportokat segítő Tengertánc. A 200, illetve 175 milliós pályázatok iránt nagy volt az érdeklődés, a programok évről-évről folytatódnak.

Szirbik Imre szerint nehéz kiszámolni, mennyit költ a város kultúrára egy évben. A költségvetés számai év közben változnak, a kultúrára szánt rész 10 % alatt marad. Nézőpont kérdése, hogy ennyit sem áldoz a város kultúrára. Ezzel szemben fenntart az önkormányzat sok intézményt, művelődési rendszerek és lehetőségek sorát, ami a polgármester szerint egy ilyen nagyságrendű városnak dicsőségére válik.

D. J.

 


 

Kisebb közigazgatás, egykulcsos adó
 

2006. április 7.


Dr. Gombos András képviselőjelölt és Kuncze Gábor elnök.


Kuncze Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke látogatott városunkba március utolsó napján. A Művelődési és Ifjúsági Házban tartott sajtótájékoztatón, majd a fórumon többek között a párt programjáról beszélt.


Bővebben


 

Hegedűsök egy "csárdában"
 

2006. április 7.


Maga a hír "csak" ennyi lehetne: a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Hegedűs István szentesi vállalkozót, vendéglátós szakembert eredményes munkásságáért miniszteri dicséretben részesítette. A kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából a tárca vezetője, Csizmár Gábor adta át ifjabb Hegedűs Istvánnak. Az apa ugyanis ez időpontban Brazíliában tartózkodott, ahol negyvenéves házassági évfordulójukat ünnepelték.

Gyermekként, az általános iskola elvégzése után a Hotel Petőfiben lett felszolgáló tanuló, majd pincér. Dolgozott a Csongrád Megyei Vendég-látóipari Vállaltnál, Szegeden a Hágiban, a Szőke Tiszán, az öreg Kőrőssyben. Közben 1966-ban megnősült, majd '68-ban visszatért Szentesre.


Bővebben


 

A megye legjobb helyesírói
 

2006. április 7.


Hosszú évek óta, ha március utolsó szombatját mutatja a naptár, akkor a Damjanich János Tagiskola környékén igen nehéz üres parkolóhelyet találni. Ekkor rendezik a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási Verseny megyei döntőjét.

Most is közel 60 felső tagozatos diák mutatta meg "orosz-lánkörmeit" helyesírásból. Ők mindannyian iskolájuk, településük legjobb helyesírói. Közülük is a legsikeresebbek, a kategóriák I. helyezést elért versenyzői képviselik majd megyénket májusban a budapesti nemzetközi megmérettetésen.


Bővebben


 

Nevelésre nevelnek
 Jubiláló keresztény pedagógusok

2006. április 7.


Tizenöt éves fennállását ünnepelte nemrégiben a Keresztény Pedagógus Társaság. A tanítás a neveléstől elválaszthatatlan, a pedagógus feladata nem csak a tudás átadása, hanem az ifjú nemzedék nevelése is, vallják a szentesi csoportban.


Bővebben


 

Civilek találkozója
 

2006. április 7.


A március utolsó és április első napján megrendezett Városi Civil Napok a Városi Civil Tanács, a Szivárvány Alapítvány és Szentes város önkormányzata közös rendezvénye igazi tavaszi szakmai és kulturális találkozó volt.


Bővebben


 

Őrizetben a drogdílerek
 

2006. április 7.


Nem érezhetik magukat biztonságban Szentesen sem a kábítószerek terjesztői, sem pedig a fogyasztók, mivel a rendőrség munkatársai ebben az esztendőben kiemelt figyelmet szentelnek nekik. Az elmúlt héten csütörtökön visszaélés kábítószerrel bűntette miatt nyolc személyt vontak eljárás alá, egy terjesztőt pedig előbb őrizetbe vettek, majd a bíróság határozata alapján, előzetes letartóztatásba helyeztek. Szintén a múlt heti ügyhöz kapcsolódóan a hét elején, hétfőn újabb kilenc ember ellen indult eljárás, három terjesztőt pedig őrizetbe vettek. Ők kábítószerrel kereskedtek, a többiek ellen pedig a fogyasztás ténye bizonyítható. Idén eddig 43 kábszeres, vagy terjesztő ellen indult eljárás. Ez azonban csak a kezdet, hiszen az év hátralévő részében a nyomozók újabb és újabb csapásokat igyekeznek mérni a kábítószeresekre, a fogyasztókra és a dílerekre egyaránt.


Bővebben


 

Adó-info
 Törőcsik Norbert rovata

2006. április 7.


Pénzforgalmi bankszámla meghatározása


A pénzforgalomról, a pénzforgalmi szolgáltatásokról és az elektronikus fizetési eszközökről szóló Kormányrendelet alapján pénzforgalmi bankszámla az a bankszámla, amelyet a számlatulajdonos pénzforgalmának lebonyolítása céljából az Art. szerinti vállalkozási tevékenységével kapcsolatosan törvényben vagy kormányrendeletben megállapított kötelezettsége alapján nyit, illetve az a bankszámla, amely a számlatulajdonos rendelkezésének megfelelően kifejezetten pénzforgalmi bankszámlaként kerül megnyitásra.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2006. április 7.


  • Hortobágyi betyárleves
  • Császármorzsa


Bővebben


 

A nyolc között pólóznak
 

2006. április 7.


Hetet kapott a Legrand a Pécstől, de tízet lőtt. (Fotó: Vidovics)


Nagyszerű hétvégét tudhat maga mögött a szentesi férfi vízilabda. A Legrand-Szentesi VK OB I-es gárdája pénteken a Neptun ellen nyert 15-8-ra, vasárnap pedig "élet-halál" mérkőzésen 10-7-re verték Juhász Zsolt-ék a PVSK-Füszért csapatát.


Bővebben


 

Mindenből egyet
 NB I-es női futsal

2006. április 7.


Az NB I-es Szentesi Futsal Klub női csapatának az 5-8. helyért folyó küzdelemsorozat második fordulójában ezúttal Gyulán, egy győzelem, egy döntetlen, s egy vereség a mérlege. Az első mérkőzésen Tolna ellen léptek pályára.


Bővebben


 

Testvérvárosi látogatás
 

2006. április 7.


Az április 1-jén és 2-án rendezett teremlabdarúgó torna nemzetközi voltát Szentes lengyelországi testvérvárosából, a Varsótól 80 kilométerre fekvő Skierniewice-ből érkezett sportküldöttség biztosította vezetőjükkel Sylwester Staniszewskivel, az ottani helyhatósági képviselővel beszélgettem.


Bővebben


 

Kosarasok az NB I/B küszöbén
 

2006. április 7.


A kosárlabda NB II-es 2005/2006-os bajnokság alapszakaszának végén a Szentesi Kosárlabda Club sporttörténeti küszöb előtt áll. A kiharcolt sikerről Marossy Gyulával, a klub elnökével beszélgettem.


Bővebben


 

Cselgáncs
 

2006. április 7.



Március 18-án a cselgáncs serdülő (1992/93 és 94) diákolimpia országos döntőjén Barcson 3. helyezett lett Kalydy Patrícia a Pollák DSE versenyzője (-52 kg, Koszta iskola, testnevelő: Szabóné Borbás Edit).

Március 25-én régióversenyt rendeztek Pakson, ahol pollákos színekben az alábbi eredmények születtek:

Diák C (1996)

-36 kg 5. Tyityán Bendegúz

Diák B (1995)

-44 kg 2. Kürti Varínia
-38 kg 5. Gila Ádám
-41 kg 3. Máté Dániel
-55 kg 2.Valkai Béla

Diák A (1994)

-32 kg 1 Muzsik Katalin
-50 kg 1. Kalydy Patrícia
-56 kg 1. Gila Nóra
-56 kg 2 Csó Regina

Serdülő (1992/93)

-50 kg 1. Őri József
-48 kg 2. Kalydy Patrícia
-57 kg 3. Gila Nóra
-45 kg 5. Füsti M. Ádám

 


 

Egy sorozat vége
 

2006. április 7.


Hosszú idő után újra vesztesen jött le a pályáról a Legrand-Szentes NB I-es futsal csapata. Bár a félidőben még 2-2-t mutatott az eredményjelző tábla, végül 5-2-re nyert a Cső-Montage hazai pályán hétfőn este a mieink ellen. Elkeseredésre semmi ok, három olyan mérkőzés következik, melyen akár kilenc pontot is össze lehet gyűjteni, annál is inkább, mert mindhárom alkalommal itthon játszik majd a Legrand. Koncz Zsolt - aki sárgalapjai miatt nem lépett pályája - elmondta, hogy hullámzó teljesítményt nyújtott a gárda. A jó megoldásokat bűnrosszak követték, sok volt a felesleges szabálytalanság, a fegyelmezetlenség.

Bár az első félidőben még sikerült talpra állni, a másodikban ez már nem sikerült. Összességében saját magát okolhatja a csapat a vereségért. Koncz Zsolt hétfőn este 20 órakor idehaza a Miskolc ellen kizárólag a három pont megszerzését tartja elfogadhatónak. A találkozón nem léphet pályára Ábel, aki harmadik sárgalapját gyűjtötte be a hét elején. A Legrand 42 ponttal a tabella 2. helyén áll.

H. V.

 


 

Újabb győzelem
 

2006. április 7.


A Szentesi VSC "91-esek" NB II-es rögbi csapata ismét idegenben lépett pályára, Leányfalun. Eredmény: Leányfalui Yetik-Szentesi "91-esek" 22-24. Pontszerzők: Baranyi 7, Fekete, Csanki, Kiss 5-5-5, Törőcsik 2. A győzelem értékét növeli, hogy a mérkőzés vége előtt 9 perccel még a hazaiak vezettek 22-5-re, s ekkor Törőcsik Sándor legényei 19-0-s sorozatot produkálva hozták győzelemre a derbit. A szentesiek továbbra is vezetik az NB II-es tabellát.

 


 

Megmozgatta a diákokat
 Floorball a gimiben

2006. április 7.


Nemzeti ünnepünk tiszteletére rendezte meg nagy sikerrel Cseuz László, a Horváth Mihály Gimnázium pedagógusa a 15 órás floorball-tornát. A szervezést precizitás, pontosság, alaposság és mindenekelőtt a test nevelésének szeretete jellemezte. A kiváló sportember már a jövő tanév 23 órás rendezvényét tervezi.


Bővebben


 

Éremeső az úszóknál
 

2006. április 7.


Hódmezővásárhelyen rendeztek nemzetközi úszóversenyt, Téli kupa néven, melyen a Szentes Városi Úszó Club 153 versenyzője is részt vett.
Tihanyi Fanni ('96.) 100 m pillangó és 400 gyors 1., 200 gyors 2. Vecseri Dorina ('96.) 200 hát 2., 200 mell, 200 vegyes 1. Elbert Stefánia ('95.)200 hát 3., 400 gyors 2., 200 gyors 3. Mordvincev Sándor 400 ffi gyors 3., 200 gyors 1., 400 vegyes 3. Szécsi László 200 gyors 3., Lakos Yvett 200 gyors 2.

* * *
A dél-alföldi régió válogatottjába négy versenyző kapott meghívást a Szentes Városi Úszó Club sportolói közül. A gyulai megmérettetésen valamennyi úszó nagyszerűen helytállt.

Tihanyi Fanni ('96.) 50 pillangó, 100 gyors, 100 pillangó 1., Vecseri Dorina ('96.) 100 hát, 200 vegyes 1., Mizere Flóra ('94.) 100 gyors 2., 200 gyors 3., Mordvincev Sándor 100 gyors 1., 100 pillangó 2., 200 gyors 3.

 


 

Újabb hazai győzelem?
 

2006. április 7.


Öt gólt rúgva nyert a Szentesi Kinizsi megyei másodosztályú labdarúgócsapata a Csanytelek ellen. Kiválóan kezdett a Kinizsi, hiszen Tóth révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Szentes, sőt egy szögletrúgás utáni kavarodást követően Pataki góljával már két gólos volt az előny. Az első 45 perc végén szépítettek a vendégek, így volt miért izgulni a második félidőben is.

A nagy izgalmak végül elmaradtak, hiszen Varga Zsolt, Törőcsik és Katona is betalált, így végül 5-1-es hazai sikerrel ért véget a találkozó. Bozóki Zoltán vezetőedző szerint megérdemelt győzelmet arattak, mivel - főleg a második félidőben - ők irányították a játékot. Újabb hazai mérkőzés következik szombaton az Apátfalva ellen, és ha ilyen jó felfogásban küzdenek újra 3 pontnak örülhetnek majd. Bozóki úgy véli, nem lesz egyszerű nyerni, hiszen - szemben a Csanytelekkel - az Apátfalvát rutinos, kőkemény labdarúgók alkotják, akik az eddigi sikertelen tavaszi sorozatuk után valószínűleg bizonyítani szeretnének majd. Aztán, hogy ez sikerül-e szombaton 16 óra 30 perctől a Pusztai László Sporttelepen kiderül.

H. V.

 


 

Családi események
 

2006. április 7.


Született:Molnár Imrének és Granyák Editnek (Dr. Uhlár I. u. 4.) Milán, Sebesy Attilának és Vár-konyi Erikának (Darvas J. u. 29.) Gréta, Kulik Csabának és Árgyellán Klárának (Csongrád, Orgona u. 16.) Péter, Lestyan György Pálnak és Virágos Emese Rózsának (Csongrád, Tanya 520.) Tibor nevű gyermeke.

Házasságkötés nem volt.


Elhunyt:
Mészáros-Berkecz An-talné Négyesi Erzsébet (Nagyörvény u. 51.), Szabó Mihályné Dósai-Molnár Erzsébet (Attila u. 3.), Ladányi Bálintné Kiss Erzsébet (Jókai u. 139.), Palásti István (Csongrád, Fő u. 11-17.), Tóth Mihály (Csongrád, Tanya 836.), Horváth-Varga László (Csongrád, Tanya 1674.), Kacziba Lászlóné Pintér Julianna (Csongrád, Jegenye u. 7.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz