<<< Vissza

Őrizetben a drogdílerek

2006. április 7.

 
Nem érezhetik magukat biztonságban Szentesen sem a kábítószerek terjesztői, sem pedig a fogyasztók, mivel a rendőrség munkatársai ebben az esztendőben kiemelt figyelmet szentelnek nekik. Az elmúlt héten csütörtökön visszaélés kábítószerrel bűntette miatt nyolc személyt vontak eljárás alá, egy terjesztőt pedig előbb őrizetbe vettek, majd a bíróság határozata alapján, előzetes letartóztatásba helyeztek. Szintén a múlt heti ügyhöz kapcsolódóan a hét elején, hétfőn újabb kilenc ember ellen indult eljárás, három terjesztőt pedig őrizetbe vettek. Ők kábítószerrel kereskedtek, a többiek ellen pedig a fogyasztás ténye bizonyítható. Idén eddig 43 kábszeres, vagy terjesztő ellen indult eljárás. Ez azonban csak a kezdet, hiszen az év hátralévő részében a nyomozók újabb és újabb csapásokat igyekeznek mérni a kábítószeresekre, a fogyasztókra és a dílerekre egyaránt.

Még mindig aránylag nagy számú azoknak a mobiltelefonoknak a száma, melyeket iskolákban, diszkókban, szórakozóhelyeken loptak el a tolvajok.

Fokozott ellenőrzés


Az április 9-i választások rendjének biztosításában, a zavartalan lebonyolításban a rendőrség munkatársai is közreműködnek, és megerősített készenléti szolgálattal állnak majd szükség esetén az állampolgárok rendelkezésére.

Március 22-én Szentes külterületén, a Szarvasi úton egy tehergépkocsi ütközött egy vele szemből érkező kisteherautóval, amelynek vezetője a balesetben elhunyt. A baleset körülményeit szakértők vizsgálják. Az autósoknak lehet fontos információ, hogy a közlekedésrendészeti osztály munkatársai fokozottan ellenőrzik a szabálytalanul parkoló gépjárműveket a Horváth Mihály, a Kiss Zsigmond utcában és a Vásárhelyi úton az elkövetkezendő hetekben.

H. V.


<<< Vissza