<<< Vissza

A nyolc között pólóznak

2006. április 7.

 
Hetet kapott a Legrand a Pécstől, de tízet lőtt. (Fotó: Vidovics)

Nagyszerű hétvégét tudhat maga mögött a szentesi férfi vízilabda. A Legrand-Szentesi VK OB I-es gárdája pénteken a Neptun ellen nyert 15-8-ra, vasárnap pedig "élet-halál" mérkőzésen 10-7-re verték Juhász Zsolték a PVSK-Füszért csapatát.

A sereghajtó ellen nehezen lendült játékba a Legrand, később azonban fokozatosan felőrölte ellenfelét a hazai együttes. A Szentes legjobbjának Szabó Nándor bizonyult, aki egymaga hat alkalommal vette be a Neptun kapuját. Az eltiltott Berki András helyett ezúttal Pengő László értékelte a látottakat. Könnyebb találkozóra számított, majd hozzátette, hogy nem vállalták be játékosai a hat az öt elleni lefordulásokat, amikor viszont sikerült ellépni az ellenféltől, jól sikerültek a leúszásaink.

Egy napnyi szusszanás után kellett nekifutni az idény talán legfontosabb mérkőzésének, hiszen a Pécs elleni találkozó tétje nem volt kisebb, mint az: a két gárda közül melyik kerül a legjobb nyolc közé. A Leg-rand ellenállhatatlanul kezdett a zsúfolásig megtelt nézőtér előtt, az első negyedben szenzációs támadójátékkal, áttörhetetlen védekezéssel, 5-1-el sokkolták a Baranya megyei csapatot. Láthatóan agresszívabb játékkal kezdte a következő nyolc percet a Pécs. A második negyedben egy-egy kiállítás színesítette a játékot, no meg a gólok, amiből ekkor mindössze egyet tudott szerezni a Szentes. Szerencsére a PVSK sem jutott tovább kettőnél. Petőváry népszerűségi in-dexe a medence alját súrolta, a szurkolók örömére a pécsi négyes még ötméteresből sem tudott a kapunkba találni.

A cserével végleg kiállított Vígh Róbert nélkül kezdődik a második félidő, csattannak a pofonok itt is, ott is, Horváth Tamás meg a víz alatt kapott egy rúgást - a büntetés ezúttal is elmaradt játékvezetői részről. 8-5-tel kezdődött a záró felvonás, majd Plézer két gólja után őrjöngött a hazai publikum. Egy perccel a vége előtt még négy gól volt az előnyünk, és bár kaptunk ugyan egyet a végén, ekkor már nem engedte ki a kezében a győzelmet a Szentes, így a gárda a legjobb nyolc közé került a bajnokságban, amiért dicséretet érdemelnek a játékosok és a vezetők egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy a csapat ismét maga mellé állította a szurkolókat megalkuvást nem ismerő játékával. Pengő László nem is igazán találta a szavakat a mérkőzés után, de azt elmondta, hogy kiszolgálták a fantasztikus közönséget, és adósságukat - mert volt - a Pécs ellen rendezték. A hetek óta jó formában vízilabdázó Plézer János három góljával a mezőny legjobbjának bizonyult. A Szegedről érkezett játékos szerint az egész csapat diadala volt ez a győzelem. Saját teljesítményéről szólva elmondta, épp ideje volt már, hogy így ment neki a játék, régóta adós volt már ezzel.

Egy hét pihenő után április 8-án szombaton a Domino-Honvéd ellen zárja az alapszakaszt a Legrand-Szentes.

H. V.


<<< Vissza